| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Monday, October 7, 2013

tika waktu itu kembali lagi.

Assalamualaikum  dan salam sejahtera buat semua para pembaca ruangan ini . Akhirnya saya mempunyai kekuatan untuk menulis lagi walaupun setelah di tambah dan di tolak almost 7 purnama tidak bergiat aktif lagi dalam penulisan blog .

Minat untuk menulis sudah lama tersimpan dijiwa , tapi apakan daya , mase dan kesibukan dunia membataskan saya untuk terus bercerita dan terus bercerita . Last story sebelum ini , sebelum entry motivasi , last entry yang saya menceritakan tentang suasana hari raya 2012 , heee . see , terlalu lama meninggalkan ruang dan minat ini.

InsyaAllah selepas ini, saya akan mengisi lagi ruang ini dengan story mory yang sangat banyak untuk di abadikan disini.

Kepada peminat tegar blog ini , (perasan lebih ; padahal tak ade orang bace pon :)
saya mintak maaf sebab terlalu lama tidak meng'update' story disini.

Actually, tidak dinafikan sebagai student tahun akhir sem akhir, cabaran dan dugaan sering kali menghantui fikiran , terlalu banyak masa akan dihabiskan bersama nota - nota , reseach segala bagai , tak termasuk assigment yang berlambak.
* I wish I could finish this as soon as possible* 


Jari - jemari ini tidak selincah dulu menaip setiap baris perkataan , tapi saya akan cuba sedaya upaya untuk kembali aktif seperti dulu. So, setakat ini cukuplah sepatah 2 kata yang dapat menggambarkan situasi saya ketika ini , tak sabar sebenarnya nak balik rumah cuti this weekend. 



* terlalu banyak benda yang terjadi sepanjang ketidakaktifan saya selama 7 bulan , previous entry bertarikh 22 mac 2013 , itu jangka masa yang agak lama sebenarnya.

Sebelum saya menekan button publish , saya kepilkan beberapa gambar :) random image , random situation :))






* who am I now , see , terserlah kematangan disitu :)






ada gaya doktor x ? hee , time ni OSCE pertolongan cemas , CPR . so macam biase , setiap yang berlaku dalam hidup penulis , pasti ada kenangannya.






for the 1st time , menjejakkan kaki ke sana, bulan sept baru- baru ni , 
THE MINES RESORT CITY , Serdang :)
thank :)





sekali pandang , macam bukan kat malaysia ,heeee. teruja sebenarnya , sepanjang hidup ni la 1st time pegi shopping mall yang ada tasik di dalam ni..
boleh naik river cruise lagi :)






ni time hari raye hari tu , with my beloved ayah & my dearest mak :)







my little family :)





# 24 Sept - 8 Nov 2013 #
mak , ayah , & mak su telah berangkat ke tanah suci makkah untuk menunaikan haji dan umrah ,

semoga mereka dikurniakan kesihatan yang baik dan dapat menunaikan segala ibadat dengan tenang dan segala urusan dapat dipermudahkan.

kami sentiasa mendoakan kalian,

bangga sebenarnya dalam masa yang sama juga sedih, for the 1st time raye , raya aidiladha 2013 kami adik beradik x dapat beraya dengan kalian ,
tak leh nak bayang macam mane hari tu , semoga Allah memberi ketabahan hati pada kami.







memadailah setakat ini sahaja , di lain masa dan ketika , jika diberi keizinan , saya akan menjengah lagi ke sini. almost jam 7 malam , nak bersiap- siap untuk berbuka puasa pulak , heee.

Buah Suasa dalam perigi
Ada masa jumpa lagi .


Assalamualaikum & Salam sayang dari saya ; 
NMI : 18 : 51hrs
Sungai Buloh, Selangor.

0 comments: