| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, October 8, 2013

first lab

Assalamualaikum,

yeheeee , akhirnya saya muncul lagi , sukeeeee nye ade mase terluang untuk singgah sini . 

Actually tadi lepas solat asar ingat nak rehat- rehat (* back from college) , tapi tangan gatai pulak nak keluarkan lappy dari almari , so ape lagi , switch on , on internet , terus press dashboard & create a new entry , hee



slow- slow saya akan mencuba balik memenuhkan ruang ini , maklumlah hanya asar je time saya rilex , malas lagi nak pikir pasal research , bebankan kepala , so lets take the apportunity to make yourself happy .

cheewah ,


so , tetiba ondaway balik ke asrama , terpikir la , nak buat ape petang- petang ni , then tetiba datanglah sang idea memberi cadangan ala kepulan- kepulan awan gitu dikepala . yeah , itulah sebab nya entry pasal ni terhasil.


berbalik pada tajuk , first lab . sepanjang kitorang sem 6 ni , ni la first time kitorang masuk lab , at the first , memang kitorang semua tak tahu hari ni ade amali dekat lab . Tapi nasib menyebelahiku , tak perlu lagi menyediakan log book & lab coat segala bagai , reason nye kerana segala itu telah disimpan rapi di bawah meja & tinggal dalam kelas . ( ha.. kan senang cerita)



 its time to go :)







sesi penerangan oleh lecturer di lab , pakar dalam kimia farmasetikal ni .
* my classmates*





antara radas yang digunakan .







 with labmate , dari sem 1 sampai la sekarang , time lab kitorang tak pernah berpisah . cheeewah :)












timbangan sodium hydroxide :)












 



















penyediaan larutan piawai alkali (NaoH 0.1 M)





cukuplah sekadar ini sahaja ,
sepanjang penaipan entry ni , laptop ini di restart beberapa kali gara - gara 
' hang ' . lappy ini terlalu sensitif , cooler sedikit bermasalah , xleh terlalu panas, ok la , dah nak maghrib dah , see u soon ,
Assalamualaikum ,
ikhlas dari penulis , 
19 : 01 hrs
Sungai Buloh , Selangor.

0 comments: