| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, October 8, 2013

first lab

Assalamualaikum,

yeheeee , akhirnya saya muncul lagi , sukeeeee nye ade mase terluang untuk singgah sini . 

Actually tadi lepas solat asar ingat nak rehat- rehat (* back from college) , tapi tangan gatai pulak nak keluarkan lappy dari almari , so ape lagi , switch on , on internet , terus press dashboard & create a new entry , hee



slow- slow saya akan mencuba balik memenuhkan ruang ini , maklumlah hanya asar je time saya rilex , malas lagi nak pikir pasal research , bebankan kepala , so lets take the apportunity to make yourself happy .

cheewah ,


so , tetiba ondaway balik ke asrama , terpikir la , nak buat ape petang- petang ni , then tetiba datanglah sang idea memberi cadangan ala kepulan- kepulan awan gitu dikepala . yeah , itulah sebab nya entry pasal ni terhasil.


berbalik pada tajuk , first lab . sepanjang kitorang sem 6 ni , ni la first time kitorang masuk lab , at the first , memang kitorang semua tak tahu hari ni ade amali dekat lab . Tapi nasib menyebelahiku , tak perlu lagi menyediakan log book & lab coat segala bagai , reason nye kerana segala itu telah disimpan rapi di bawah meja & tinggal dalam kelas . ( ha.. kan senang cerita)



 its time to go :)







sesi penerangan oleh lecturer di lab , pakar dalam kimia farmasetikal ni .
* my classmates*





antara radas yang digunakan .







 with labmate , dari sem 1 sampai la sekarang , time lab kitorang tak pernah berpisah . cheeewah :)












timbangan sodium hydroxide :)












 



















penyediaan larutan piawai alkali (NaoH 0.1 M)





cukuplah sekadar ini sahaja ,
sepanjang penaipan entry ni , laptop ini di restart beberapa kali gara - gara 
' hang ' . lappy ini terlalu sensitif , cooler sedikit bermasalah , xleh terlalu panas, ok la , dah nak maghrib dah , see u soon ,
Assalamualaikum ,
ikhlas dari penulis , 
19 : 01 hrs
Sungai Buloh , Selangor.

Monday, October 7, 2013

tika waktu itu kembali lagi.

Assalamualaikum  dan salam sejahtera buat semua para pembaca ruangan ini . Akhirnya saya mempunyai kekuatan untuk menulis lagi walaupun setelah di tambah dan di tolak almost 7 purnama tidak bergiat aktif lagi dalam penulisan blog .

Minat untuk menulis sudah lama tersimpan dijiwa , tapi apakan daya , mase dan kesibukan dunia membataskan saya untuk terus bercerita dan terus bercerita . Last story sebelum ini , sebelum entry motivasi , last entry yang saya menceritakan tentang suasana hari raya 2012 , heee . see , terlalu lama meninggalkan ruang dan minat ini.

InsyaAllah selepas ini, saya akan mengisi lagi ruang ini dengan story mory yang sangat banyak untuk di abadikan disini.

Kepada peminat tegar blog ini , (perasan lebih ; padahal tak ade orang bace pon :)
saya mintak maaf sebab terlalu lama tidak meng'update' story disini.

Actually, tidak dinafikan sebagai student tahun akhir sem akhir, cabaran dan dugaan sering kali menghantui fikiran , terlalu banyak masa akan dihabiskan bersama nota - nota , reseach segala bagai , tak termasuk assigment yang berlambak.
* I wish I could finish this as soon as possible* 


Jari - jemari ini tidak selincah dulu menaip setiap baris perkataan , tapi saya akan cuba sedaya upaya untuk kembali aktif seperti dulu. So, setakat ini cukuplah sepatah 2 kata yang dapat menggambarkan situasi saya ketika ini , tak sabar sebenarnya nak balik rumah cuti this weekend. 



* terlalu banyak benda yang terjadi sepanjang ketidakaktifan saya selama 7 bulan , previous entry bertarikh 22 mac 2013 , itu jangka masa yang agak lama sebenarnya.

Sebelum saya menekan button publish , saya kepilkan beberapa gambar :) random image , random situation :))






* who am I now , see , terserlah kematangan disitu :)






ada gaya doktor x ? hee , time ni OSCE pertolongan cemas , CPR . so macam biase , setiap yang berlaku dalam hidup penulis , pasti ada kenangannya.






for the 1st time , menjejakkan kaki ke sana, bulan sept baru- baru ni , 
THE MINES RESORT CITY , Serdang :)
thank :)





sekali pandang , macam bukan kat malaysia ,heeee. teruja sebenarnya , sepanjang hidup ni la 1st time pegi shopping mall yang ada tasik di dalam ni..
boleh naik river cruise lagi :)






ni time hari raye hari tu , with my beloved ayah & my dearest mak :)







my little family :)





# 24 Sept - 8 Nov 2013 #
mak , ayah , & mak su telah berangkat ke tanah suci makkah untuk menunaikan haji dan umrah ,

semoga mereka dikurniakan kesihatan yang baik dan dapat menunaikan segala ibadat dengan tenang dan segala urusan dapat dipermudahkan.

kami sentiasa mendoakan kalian,

bangga sebenarnya dalam masa yang sama juga sedih, for the 1st time raye , raya aidiladha 2013 kami adik beradik x dapat beraya dengan kalian ,
tak leh nak bayang macam mane hari tu , semoga Allah memberi ketabahan hati pada kami.







memadailah setakat ini sahaja , di lain masa dan ketika , jika diberi keizinan , saya akan menjengah lagi ke sini. almost jam 7 malam , nak bersiap- siap untuk berbuka puasa pulak , heee.

Buah Suasa dalam perigi
Ada masa jumpa lagi .


Assalamualaikum & Salam sayang dari saya ; 
NMI : 18 : 51hrs
Sungai Buloh, Selangor.