| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Saturday, January 5, 2013

cerita cuti sem IV

Assalamualaikum ,



alhamdulillah , berjaya juga update kat sini . ya Allah , mood blogging sekarang ni tenggelam timbul di buai arus masa . * cheeewaaaaaaaahhhhh 

yes . it's the 1st entry di tahun 2013 . tp this entry cuma nak simpan secebis memori sepanjang bulan disember lepas . Bulan disember adalah cuti sem kami , tp saya buat keputusan untuk bekerja .




you know where i was working? actually , plan asal memang nak keje . so , sebelum cuti tu pernah jugak slow talk dengan Mr.H yang niat asal me nak keje sepanjang cuti sem , save money u all . haha , actually me save money untuk bayar sewa rumah awal tahun ni .



so, selepas berbincang , he made the decision suruh me keje dgn keluarga die . ketar lutut jugak mase mula- mula dengar tu , tp me positifkan diri , kerja untuk cari pengalaman . actually , the point kenapa die suruh saya kerja dengan family die adalah untuk memperkenalkan saya pada keluarganya . 



so far, alhamdulillah , memang sedikit segan pada permulaannya , tp sekarang alhamdulillah , dapat go on dengan his family dengan jaya nya . adik beradik yang sangat sporting . ayah die pon asyik duk tanye bile me habis belajar . so far so good . his family pon dapat terima saya seadanya . alhamdulillah .




kerja . 3 dis- 27 dis (almost 1 month)
28 dis (gambang waterpark) with his siblings .


so , biar gambar berkata- kata . gambar his siblings tak de , sebab capture guna DSLR . so , gambar yang ade , just gambar kami je , sebab capture guna note .





candid , mase ni duk khusyuk tunggu abg yo beli tiket .







yeay , me dah dapat tiket .






him 






mase ni lepas naik mandi . adik beradik die yang lain main air lagi , so suruh org kat area situ capture gambar kami .



*pengalaman seumur hidup , hari tu jugak 1st time lemas , baik punya MR.H . usikan menterbalikkan tube . akhirnya die jugak yang jd penyelamat . siyesly , sampai sekarang pun masih terasa . 
















dengan anak sedaranya , haziq hairi .






background coco beach















that's all for this entry . mood menaip dah ke laut . bye2 . c u again in next entry . assalamualaikum .

2 comments:

anies said...

waaa~ bez ny mus..senang kn da knal family..! semoga berkekalan hingga akhir hayat ;) kenduri jgn lupe jemput yew..!

zahra iman said...

haha , sorry lewat update , xperasan ade komen awaiting . hehe , alhamdulillah .so far so good . eleh , die pun sama , kenal family jugak kan . amin . hanis pon semoga kekal sampai syurga . kenduri ? tunggu hanis dulu :)