| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, January 29, 2013

setelah sekian lama .

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh . 


Apa khabar semua ? harap- harap semua berada dalam keadaan sihat walafiat .
 setelah sekian lama menyepi , baru saat ini tatkala blogwalking , ilham dan niat untuk kembali menulis aktif lagi . heeeeee . 


saat kata kata menyusur dengan satu persatu di taip di keyboard , sambil kepala berfikir untuk memikirkan cerita apakah yang akan menyusul selepas ini . seriously , tak ade cerita yang best untuk diceritakan disini , tetapi cukuplah sekadar sedikit 'update' untuk tatapan anda semua .




oh ya , belum terlambat saya nak ucapkan salam maulidur rasul ke atas junjungan besar rasulullah s.a.w . marilah sama- sama kita berselawat ke atas baginda dan para sahabat , semoga kita memperoleh syafaat baginda di akhirat kelak . ameenn..




hari ini , mase entry ini ditaip , jam di dashboard menunjukkan pukul 9.15 pm ; 29 januari 2013 . kini, genap sebulan saya berada di hospital sultanah nur zahirah untuk sesi klinikal . just tinggal almost 1 bulan lagi disini , bulan mac dan april saat untuk attachment di klinik kesihatan kat kampung .. yeay !! tak sabar nye nak balik rumah .. heee ..




 memandangkan dah lama tak menaip , so terasa janggal nak menulis panjang- panjang , cukuplah sekadar sedikit cebisan coretan disini membuktikan saya tak pernah lupakan bidang blogging ini . 




akhir kata , Assalamualaikum dan jumpa lagi , insyaAllah .  













@ mesra mall .





budak- budak yang menceriakan suasana :)

   

Saturday, January 5, 2013

cerita cuti sem IV

Assalamualaikum ,



alhamdulillah , berjaya juga update kat sini . ya Allah , mood blogging sekarang ni tenggelam timbul di buai arus masa . * cheeewaaaaaaaahhhhh 

yes . it's the 1st entry di tahun 2013 . tp this entry cuma nak simpan secebis memori sepanjang bulan disember lepas . Bulan disember adalah cuti sem kami , tp saya buat keputusan untuk bekerja .




you know where i was working? actually , plan asal memang nak keje . so , sebelum cuti tu pernah jugak slow talk dengan Mr.H yang niat asal me nak keje sepanjang cuti sem , save money u all . haha , actually me save money untuk bayar sewa rumah awal tahun ni .



so, selepas berbincang , he made the decision suruh me keje dgn keluarga die . ketar lutut jugak mase mula- mula dengar tu , tp me positifkan diri , kerja untuk cari pengalaman . actually , the point kenapa die suruh saya kerja dengan family die adalah untuk memperkenalkan saya pada keluarganya . 



so far, alhamdulillah , memang sedikit segan pada permulaannya , tp sekarang alhamdulillah , dapat go on dengan his family dengan jaya nya . adik beradik yang sangat sporting . ayah die pon asyik duk tanye bile me habis belajar . so far so good . his family pon dapat terima saya seadanya . alhamdulillah .




kerja . 3 dis- 27 dis (almost 1 month)
28 dis (gambang waterpark) with his siblings .


so , biar gambar berkata- kata . gambar his siblings tak de , sebab capture guna DSLR . so , gambar yang ade , just gambar kami je , sebab capture guna note .





candid , mase ni duk khusyuk tunggu abg yo beli tiket .







yeay , me dah dapat tiket .






him 






mase ni lepas naik mandi . adik beradik die yang lain main air lagi , so suruh org kat area situ capture gambar kami .



*pengalaman seumur hidup , hari tu jugak 1st time lemas , baik punya MR.H . usikan menterbalikkan tube . akhirnya die jugak yang jd penyelamat . siyesly , sampai sekarang pun masih terasa . 
















dengan anak sedaranya , haziq hairi .






background coco beach















that's all for this entry . mood menaip dah ke laut . bye2 . c u again in next entry . assalamualaikum .