| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, November 27, 2012

Random Talk

hai . hai . hai . eh , Assalamualaikum alls .
 
hee . bertemu lagi kita . misi sekarang nak habiskan update cerita yang tertangguh . tu sekarang bertungkus lumus update dan terus update :)
 
 
 
 
 
weekend yang lepas , iaitu satu- satunya weekend kami kat kolej selepas bergelar student praktikal semester 4 . sekarang just tinggal beberapa hari nak balik rumah sebelum result keluar this coming friday .
"Ya Allah , Kau berikanlah kecemerlangan kepada kami . Jadikanlah kami pelajar yang cemerlang . Ameen ."
 
 
 
 
 
 
siap siap memang awal . around 9 . tapi around 9 lebih jugak bertolak ke Ktm Sg Buloh . hujan yang sangat lebat plus kekurangan teksi . pukul 10 lebih jugak dapat naik Ktm terus ke Bank Negara .
 
 
 
 
 
menunggu hujan berhenti seketika .
 
 
 
 
 
 
 
1st destination , sogo and terus off to Jalan Tar dan Masjid India :)
 
 
 
 
berlatar belakang kan dinding sogo :) back ground yang menarik perasaan untuk abadikan memori di situ harap maklum :')
 
 
 
 
 
jom jejalan yok ,
 
 
roomate ; shima
 
 
 
 
 
pose sambil msg :)
 
 
 
 
 
 
 
 
then , next , next day after the day :)
 
 
 
 
 
 
chelsea vs real madrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 s
 
 
  
 








with zulaikha




hanis & shima




hehe . that's all for this entry bersama kawan-kawan . kamek sayang kitak :)
jom tunaikan kewajipan pada Pencipta .
Salam Maghrib semua .
bye .
Assalamualaikum
:)
 

2012 BIRTH DAY :)

Assalamualaikum alls , readers and stalkers .



Alhamdulillah mood menaip sudah beransur pulih , hehe . suke suke . Happy sangat sebab done with the new cover actually just now . 3.26pm ; 27 Nov 2012 .



 




done by DIY , (Do It Youself )
:)





okay lah , lets start the story about my birthday on 2012 . Actually entry ni telah di keluarkan bulan lepas lagi iaitu bulan oktober , tapi masa tuh mood menaip & meng'update' blog memang kelaut skit . so , kene cover la bulan ni . hehe .
 
 
 
 
sebenarnya tak plan pun nak celebrate sebenarnya , 31 oktober tahun ni jatuh pada hari rabu , tapi masa tuh saya tengah praktikal kat hospital sultanah nur zahirah . so , weekend itulah saya pulang ke kampung . hajat di hati nak balik cari kasut sukan sebab next week ada kem kat setiu agro resort .
 
entry kem -- > TEKAN SINI !
 
 
 
 
 
so , memandangkan time weekend tu ade kat umah , secara tidak sengajanya saya merancang untuk celebrate mase friday tuh . heee . tak jemput ramai pon , just famili terdekat & kawan je . meer pun tak de mase birthday kali ni , busy at the time , just bagi rasa kek je . thankz dear , hargai sangat dengan suprise birthday tuh ,haha .
 
 
 
 
 

 
 
my fav moist chocolate
:)
 
 
 
 
 
 
 
kanak - kanak  yang memeriahkan majlis .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
the only boy in family ; muhammad haziq danial
 
 
 
 
 
 
 
birthday girl .
 
happy birthday to me :)
 
 
May the sun shine all year long,
Everything go right and nothing wrong,
May your beloved bring love back to you,
And may all the dreams you dream come true!




 
You are known for always giving of yourself. It makes you even more special. May your Birthday be blessed with everything God wants to give you!
 
 
 
 
 
 
 
 
I wish you luck, happiness and riches today, tomorrow and beyond.
 
 
 
 
 
 
 Wishing you happiness
To welcome each morning,
Wishing you laughter
To make your heart sing.
Wishing you friendship
Sharing and caring,
And all of the joy
The birthday can bring!
 
 
 
 
 
 
 
 
 Wishing you happy endings and great beginnings.





 

 
 
I wish you to celebrate all the wonderful things that make you so special, not just on your special day, but on every day of the year!









May your birthday bring a smile to your face, happiness to your heart and many blessings to your life.







 

May the brightest wishes on your birthday shine every path of yours in good and bad times.
 
 
 
 
 
 
 
 
Wishing you a Birthday that's bright and sunny too.
Filled with love and happiness in every way for you.









 
Just want to tell you that you're special, and to wish you all the joys of a wonderful birthday!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wishing you a wonderful Birthday filled with celebration and cheer!
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 mak su :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
impian semoga dapat jadi anak solehah , isteri mithali & hamba yang dapat masuk jannahMU YA ALLAH . ameen .
 
 
 
 
 
 
 
the only friend yang datang untuk memeriahkan majlis walaupun terpaksa meredah hujan lebat . thankz sahabat :)
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
photographer sepanjang majlis . thank mak su :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
happy birthday to my love , MHH . :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
next , suprise from him ~
 
 
 
 
 
hehe . dapat hadiah . yeay!! 
 
 
 
 
 
 
tarrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..
 
 
 
 
haha . idaman hati ni :)
pandai pilih colour & size .  
 
suka banyak - banyak . :))))
* tq sayang
 
 
 
 
 
 
 
 
suprise dinner :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
that's all for this entry & story . actually banyak sangat cerita yang tak sempat nak diceritakan . see you soon . bye :)
Assalamualaikum
 
 


Monday, November 26, 2012

No tittle .

Assalamualaikum readers ,
 
 
 
 
 
ape khabar semua ? dah lama saya tidak meletakkan diri sepenuh hati di ruangan ini , ecece..blushing jap .. sebenarnya saya pun tak tahu kenapa mood menaip ni dah ke laut , saya fikir sepanjang almost 3 years blog ini dicipta start 2010 . tahun 2012 ni la paling sedikit bil entry yang ditaip .
 
 
 
 
 
memang saya akui tahun ni memang sibuk , praktikal . balik kerja of course la penat . then, bile malam menjelma mesti online sekejap . bile online pulak , sempat bukak fb , check notification , comment ape yang patut , see homewall , then profile , tengok notification balik . then offline . pastu blogwalking , dah tutup laptop . then bukak phone , mesej apa yang patut , penat msg then call . pastu dah ! tidur . masing - masing kepenatan dengan kerja .
 
 
 
 
 
 
sambung pulak esok , sama seperti biasa . itulah rutin harian . sepanjang saya praktikal kat terengganu memang boleh dikatakan setiap weekend saya akan balik rumah , kalau tak balik dengan sepupu mesti balik dengan bas . agak- agak pak cik bas tu mesti dah boring tengok muka aku setiap minggu kan ?
haha . lupakan !
 
 
 
 
 
 
for your information , ni dah minggu ke 2 saya kat sungai buloh . exam dah berlangsung minggu lepas tapi minggu ni still lagi kat kolej . perbentangan result pada 30 nov ni . hopefully semua nya berjalan lancar . ameen .tak sabar nak balik ni . semalam ade bukak fb , tertengok la gambar konvo my friend , dah habis fast track diploma perakaunan , alhamdulillah sekarang dah sambung degree . ade jugak yang dah habis diploma public admin , 2 1/2 yrs . saya tumpang gembira untuk kalian semua . congrats !
 
 
 
 
 
 
Ramai yang dah sambung degree from matrik, stpm , diploma . semoga kalian berjaya dalam hidup dan dapat kejar cita- cita dan impian masing- masing . saya masih lagi tinggal setahun lagi untuk habiskan diploma . insyaALLAH , jika semuanya berjalan lancar . akan ada kursus induksi before dapat posting . Ya ALLAH ! permudahkan segala urusanku di dunia dan di akhirat . Ameen . Niat di hati memang nak sambung degree , tapi biarlah semua diserahkan padaNYA . hanya DIA yang Maha Mengetahui segala tiap sesuatu .
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
surah al imran : ayat 200

" Wahai orang- orang yang beriman ! Bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaranmu dan tetaplah bersiap- siaga (di perbatasan negerimu) dan bertakwalah kepada Allah agar kamu beruntung ."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saturday, November 24, 2012

senada menuju transformasi HSNZ .

Assalamualaikum & salam sejahtera ..
 
 
 
YES ! i know long time to write at this site right ? he3 . actually sekarang berada di kolej selama lebih kurang 2 weeks , sitting for final exam year 2 semester 2 . Sorry kekawan sebab mood menaip blog ni dah kelaut . tapi saya kuatkan juga usaha untuk menulis pada malam ni .
 
 
 
Seperti yang korang perhatikan kat tajuk tu senada menuju transformasi , sebenarnya itu theme camping kitorang , warga farmasi Hospital Nur Zahirah Kuala Terengganu . tp x semua la . camp ni khas for pharmacy students from different college yang attach kat HSNZ .
 
 
 
 
so , biarlah gambar berkata- kata ..
 
 
tarikh : 9-10 Nov 2012
 
tempat : Peladang Agro Resort , Setiu
 
 
 
 
 
 1st Activity : Kayak
 
 
 
 
first round partner ; with Bella (uitm student)
 
 
 
 
 
 
 muka eksaited dapat main . they're happy , 1st time berkayak ! hu3
 
 
 
 
 
 
 
naik feri kayu .
from left k.wan maziah (ppf), md abdullah (ktapm), luqman (uitm)
 
 
 
 
 
 
 
 
he's the one who join us . suka sangat dapat berkayak :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 candid ! muka takut nak naik melalui tebing . air tasik yang agak dalam . he try to balance me .
 
 
 
 
 
 
steady mood :))
 
 
 
 
 
 
gaya bebas..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hoorrreeeyyyyy !
 
 
 
 
 
 
 
 local preceptor yang baik hati , after kayak . niat asal nak balik bilik  . then , die suruh kitorang maen basikal pusing resort . so , take the opportunity lah . hahaha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 fokus kat bayang- bayang tuh , senget kepala photographer duk tgkap gambar model . huk3
 
 
 
 
 
 
 
 background resort yang sangat cantik !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
malam : BBQ . no picture for that . malam tu , capture pic guna DSLR urusetia :)
 
 
 
 
 
next : pagi sabtu , 10 nov .
 
JUNGLE TREKKING
 
 
 
 
 my classmate , housmate , practical mate . hahaha
 
*time ni before di beri penerangan before masuk hutan .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
same jersy . actually this is my class jersey . but . he owned one :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
with friends from kolej antarabangsa teknologi profesional perlis .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
keletihan tapi masih sempat senyum .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
then , petang tu , sukaneka .
 
also , x capture ape2 . semua guna camera urusetia .
 
 
 
 
 
 
 
 
that's all for today , da penat dah loading gambar . tq sebab scroll down bace my blog .
this is our memory .
 
 
ok la. Assalamualaikum . panjang umur jumpa lagi .
 
 
^_^