| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Saturday, September 1, 2012

luahan hati malam raya .

Assalamualaikum.



bertemu kembali . yeayyyy ! haha . tetibe feeling happy . but at the same time . sayu plus rindu . rindu sangat2 kat orang yang tersayang . rindu kat family . and my cuppycake . Ya Allah . hanya engkau yang tahu segala isi hatiku .



mood td create this entry sebenarnya nak sambung pasal cerita hari raya yang tak berkesudahan tu , tapi bile taip mood tu da hilang . then .. teringatlah story pasal malam raya 1 .


tp tak tahu nak start cite tang mana . haha . aishh .. ~ blushing ~
so, nak dijadikan cerita, pada malam hari raya pertama tu , mus dapat kunjungan istimewa dari tetamu yang juga ISTIMEWA . haha . see . sebab terlalu istimewa lah , ia  di CAPS LOCK kan  . kih3




actually , memang tahu die nak datang tu , padahal mule2 tu segan bukan maen . aisshhh.. this is not 1st time die datang . but dah ber'time-time' dah sebelum ni. masih nak segan lagi . macam-macam lah . tp kunjungan raya ni die cakap nk jumpa ayah . aish . dah berdebar dah mase tuh . teringat kembali petang tu die ade call , bagitau yang die dah cerite semua dah pasal hubungan kitorang kat his mother . ops ! include his father dan adik beradik yang lain . before this pon memang family die dah tahu pon pasal saya . tapi kali ni , die cakap lebih serius tentang hubungan kami . siap cakap pasal masa depan lagi . aishh . ~blushing jap~




so, pada petang tu jugak la selepas die slow talk pasal saya kat mak die , mak die suruh die datang jumpa keluarga saya , untuk berbincang serius about hubungan kami dengan family saya , memang cuak dah mase die bagitau saya petang tuh , mana tak nya . saya nk berbincang serius dengan ayah saya pon terketar ketar . memang tak terkeluar apa yang nak di perkatakan .



nak di jadikan cerita , malam tu . lepas solat isyak , die  pon datang ke rumah saya with his brother . then, lepas dipersilakan masuk . saya terus ke dapur untuk buat air , (padahal air dah prepare awal awal lagi ,  nervous mak oiii ) heee ..


malam tu jugak , kebetulan mak saya xde kat rumah. tinggal ayah je . mak pergi beraya di rumah mak sedaranya . lepas siap siap angkat air kat depan tuh , rombongan mak sedara saya pulak datang rumah . memang meriah gila lah rumah saya mase tuh . so, disebabkan mak saya tak der kat umah , so , menjadi tugas saya untuk layan mereka semua . so, mase tuh , saya tinggalkan die , abang die dengan ayah saya , kebetulan sepupu ipar pon join sekali . maksudnya , ruang tamu kat luar untuk kerabat lelaki . dan kaum kerabat perempuan kat ruang tamu dalam . memang riuh rendah sekali la suasana kat bahagian lelaki . kebetulan sepupu ipar tuh keje kat kl , sama pulak dengan abang die . memang sembang tak berhenti la..mase tu memang cuak sangat tengok muka die . maybe mengumpul kekuatan untuk berhadapan dengan ayah saya . 





after 30  minit , mak sedara saya pon minta diri untuk pulang , suasana menjadi sepi sangat . ayah saya pon diam .then , kesempatan tu lah die mule bersuara . saya kat tepi ayah memang terduduk segan tak terkata mendengar setiap ayat yang keluar dari mulut die . sepanjang perkenalan saya dengan die , kali ni la saya betul betul terharu dan berbangga mendengar ayat yang die tuturkan . memang menyentuh jiwa . di saat itulah yang saya sedar yang die memang serius dengan saya . die ade bagitau ayah saya , lebih kurang macam ni lah ayat die . ''haram seseorang lelaki minat/suka dengan seseorang perempuan jika die tiada niat untuk menikahinya , saya betul2 serius dengan anak pak cik . keluarga saya pon semua tahu , bila2 mase je boleh datang merisik , tapi saya nak tunggu die habis stdy dulu'' . hampir menitis air mata mendengar segala luahan die malam tu . siap mintak izin dengan ayah saya lagi nak tunggu saya habis belajar , maknanya memang serius after saya habis belajar keluarga die nak datang merisik . ya Allah , tak terfikir pon dalam seusia muda ni saya akn melangkah ke gerbang itu .

TAPI ..

ini adalah sekadar perancangan seorang hamba . ajal maut , JODOH ketentuan semua di tanganNYA . so , kita sekadar hamba hanya mampu berusaha di samping berdoa . mudah mudahan apa yang kita idamkan akan menjadi suatu kenyataan dengan izinNYA . insyaALLAH . amin..







sekadar  peerkongsian dan luahan hati pemilik blog ,
sincerely ,
Zahra Emeer .

0 comments: