| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, September 30, 2012

pertemuan di rumah aifaa .

Assalamualaikum .

salam sayang , ops ! alamak , update lagi . see ! mood blogging menjelma balik . semalam pon 2 entry . tak pe lah , time rajin ni lah nak update . Balik kerja ni lah keje , siap siap pe yang patot . then , macam biase , online . ni baru lepas tunaikan kewajipan .


hari ni busy day kat unit galenikal . minggu ni saya ditugaskan di unit eksternal . banyak preparation kene packing . pagi pagi dah packing 5 kg cream , hydrocort cream 1 % . petang pulak prepack difflam, gargle & methyl salicylate ointment . lenguh gile tangan . heee . pape pon banyak yang dapat di pelajari .



eh, tercerita pulak , as u know , or yang tak tahu tu , sekarang ni saya attach kat hospital sultanah nur zahirah , di jabatan farmasi . praktikal selama setahun  | padahal 8 bulan tak termasuk bulan exam n cuti semester |




so, itulah sekadar information utk pembaca mengenai saya sekarang . |ko jangan bajet femes la mus oi | hee . sorry termarah kat diri sendiri . senyum ! tak perlu kata apa apa .




oh ya, tadi membe mase mrsm dulu , wani ortega ; ade terbace blog saya ni then chat kat saya menerusi fb , she said she miss me . ''pooh , aku rindu mu gak'' thank sebab blogwalking kat blog ni . heeeeeee





ok lah , i think enough till this word . berbalik pada tajuk utama entry . pasal pertemuan kami , membe membe mase secondary school dulu . mase hari raya hari tu, efa ade buat bacaan yaasin kat umah die sempena die dapat melanjutkan pelajaran di UTM kuala Lumpur . so, di kesempatan ni lah , membe membe saya ambil kesempatan untuk mengadakan mini reunion , but tak semua pon join . masing masing busy . so , hanya beberapa kerat je .



so, lets gambar bercerita ..








with amalina , my friend mase sekolah rendah dan menengah . heee .
 # mase ni sebelum bacaan yaasin . sempat agi bergambar jap .
 
 
 
 
 
 
#ala . line slow giler . dari td dh nk upload gambar tp x dpt . next time la k i'll continue .
 
 
 
Assalamualaikum .
 
 
 
 
 

Saturday, September 29, 2012

| entry yang ke 301 |

Assalamualaikum..


1stly , thank bcoz menjengah di blog ini , i'm really appreciate that . very happy for today because this blog sudah bertukar ke wajah baru . ini lah akibat nya berhujung minggu di rumah sewa , mase banyak di luangkan bersama si lappy tersayang ! tersayang la sangat kan? of course la syg ! heeeeee ..





see . mengada ngada kan . x mention pon tajuk ape , tulis entry yang ke 301 ke kan . hee . saje je tu , tak sangka selama menulis ni , angka di blog sudah menjejak ke 301 entry sudah . 




nak di jadikan cerita , boring di rumah . then, decide dgn housemate jalan - jalan nak bersiar , so pergilah kami ke pantai batu buruk .




so, tak nak tulis panjang - panjang sebab malas nak tekan keyboard banyak kali . biarlah gambar bercerita .




 
 
lain tak ? haha . inilah gara - gara that new spec !
 
haha . akhirnya publish jugak gambar dgn 'big spec'
 
# start the journey!
 
 
 
 
 
 
 
sampai juga di pantai , terlalu ramai orang di sana . teringin sangat nak naik kuda & motor cross ! i hope one day ~~
 
 
 
 
 
 
 
sempat lagi masuk booth kat sane , expo perlebahan . posing jap dengan cik lebah ~ heeeeee
 
 
 
 
 
 
 
 
rehat -rehat jap .
 
 
 
 
 
 
 
 
jom, lets jejalan kat pasir .. lame dh tak jejak kaki kat pantai ni .
 
 
 
 
 
 
 
with the housemate, zura .
 
 
 
 
 
 
 
rilek kan diri dan tenangkan fikiran . thank housemate , banyak sangat capture gmbar !
 
 
 
 
 
 
 
peace !
 
 
 
 
 
 
 
 
again .
 
 
 
 
 
 
i think enough for today . ade mase & mood update lagi . bye .
Assalamualaikum .
 
 
 
 

new header + random .

Assalamualaikum ..
 
 
 
horrey! akhirnya berjaya jugak tinggalkan jejak di sini . alhamdulillah , akhirnya punya kekuatan untuk menulis lagi . see , semangat giler after update new header . haha . sejak kebelakangan ni , malas nak menulis , tp blogwalking tu wajib everyday .
 
entry terakhir 1 sept kan ? sekarang akhir sept , so almost 1 month jugak kan tak update , padahal banyak giler cerita yang tak sempat nak publish . so , bile time rajin ni |rajin la sangat|
 
 
 
so , 1st view is mesti la tajuk kat atas . new header . panas- panas lagi ni . after editing , terus publish . see ! cepat giler kan ?
 
 
 
 
 
 
see, semangat giler kan buat background white sebab nak colourful kan tulisan .
hik3
 
 
 
 
 
 
 
|Random|
 
 
 


 
 
abaikan model ni , actually nak bagitau ni 1st time berani nak pakai tudung macam ni .
 
# warna purple tu anak tudung syria tu , time dulu saya memang tak pakai anak tudung macam ni sebab die terus lekat kat dahi . macam tak sesuai je . dulu pakai pon awning yang keras tu . hee . sekarang dah dapat new design utk bertudung .
 
# warna merah tu pon tudund 4 segi biase tu je.
 
 
 
 
 
 
 
 
also design macam kat atas .
 
 
 
 
 
 
 
 

sama jugak kan .
 
 
 
 
 
 
 
 




also the same .
 
 
 
 
 
 
 
# plis abaikan model ni , itulah .. ni malas nak update . bile update macam ni la jadinye . haha . terlalu banyak gambar yang ambil mase raye hari tu . hee . izinkan saya simpan kat sini , kalau korang rase mual & menyampah , plis kindly press the red button |x| at the top of ur lappy . tq
 
 
 
 



ini bukan hantu , pengcahayaan terlebih mase ni . haha . testing guna selfpotrait . heeee
 
 
 
 
 
 

 
ni mase hari raye ke 4 . before pegi rumah efa , untuk bacaan yaasin .
 
 
 
 
self potrait jap
 
 
 
tak pecaya dapat hasilkan muka mcm ni . haha . sampai sekarang tergelak sorang2 . sumpah kelakar !
heeeeeee ..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
that's all for this entry . malas dah nk tunggu uploading lama2 . insyaAllah , if ade mase nanti akn update . hee.
 
 
bye . Assalamualaikum .
 
 

Saturday, September 1, 2012

luahan hati malam raya .

Assalamualaikum.



bertemu kembali . yeayyyy ! haha . tetibe feeling happy . but at the same time . sayu plus rindu . rindu sangat2 kat orang yang tersayang . rindu kat family . and my cuppycake . Ya Allah . hanya engkau yang tahu segala isi hatiku .



mood td create this entry sebenarnya nak sambung pasal cerita hari raya yang tak berkesudahan tu , tapi bile taip mood tu da hilang . then .. teringatlah story pasal malam raya 1 .


tp tak tahu nak start cite tang mana . haha . aishh .. ~ blushing ~
so, nak dijadikan cerita, pada malam hari raya pertama tu , mus dapat kunjungan istimewa dari tetamu yang juga ISTIMEWA . haha . see . sebab terlalu istimewa lah , ia  di CAPS LOCK kan  . kih3




actually , memang tahu die nak datang tu , padahal mule2 tu segan bukan maen . aisshhh.. this is not 1st time die datang . but dah ber'time-time' dah sebelum ni. masih nak segan lagi . macam-macam lah . tp kunjungan raya ni die cakap nk jumpa ayah . aish . dah berdebar dah mase tuh . teringat kembali petang tu die ade call , bagitau yang die dah cerite semua dah pasal hubungan kitorang kat his mother . ops ! include his father dan adik beradik yang lain . before this pon memang family die dah tahu pon pasal saya . tapi kali ni , die cakap lebih serius tentang hubungan kami . siap cakap pasal masa depan lagi . aishh . ~blushing jap~




so, pada petang tu jugak la selepas die slow talk pasal saya kat mak die , mak die suruh die datang jumpa keluarga saya , untuk berbincang serius about hubungan kami dengan family saya , memang cuak dah mase die bagitau saya petang tuh , mana tak nya . saya nk berbincang serius dengan ayah saya pon terketar ketar . memang tak terkeluar apa yang nak di perkatakan .



nak di jadikan cerita , malam tu . lepas solat isyak , die  pon datang ke rumah saya with his brother . then, lepas dipersilakan masuk . saya terus ke dapur untuk buat air , (padahal air dah prepare awal awal lagi ,  nervous mak oiii ) heee ..


malam tu jugak , kebetulan mak saya xde kat rumah. tinggal ayah je . mak pergi beraya di rumah mak sedaranya . lepas siap siap angkat air kat depan tuh , rombongan mak sedara saya pulak datang rumah . memang meriah gila lah rumah saya mase tuh . so, disebabkan mak saya tak der kat umah , so , menjadi tugas saya untuk layan mereka semua . so, mase tuh , saya tinggalkan die , abang die dengan ayah saya , kebetulan sepupu ipar pon join sekali . maksudnya , ruang tamu kat luar untuk kerabat lelaki . dan kaum kerabat perempuan kat ruang tamu dalam . memang riuh rendah sekali la suasana kat bahagian lelaki . kebetulan sepupu ipar tuh keje kat kl , sama pulak dengan abang die . memang sembang tak berhenti la..mase tu memang cuak sangat tengok muka die . maybe mengumpul kekuatan untuk berhadapan dengan ayah saya . 





after 30  minit , mak sedara saya pon minta diri untuk pulang , suasana menjadi sepi sangat . ayah saya pon diam .then , kesempatan tu lah die mule bersuara . saya kat tepi ayah memang terduduk segan tak terkata mendengar setiap ayat yang keluar dari mulut die . sepanjang perkenalan saya dengan die , kali ni la saya betul betul terharu dan berbangga mendengar ayat yang die tuturkan . memang menyentuh jiwa . di saat itulah yang saya sedar yang die memang serius dengan saya . die ade bagitau ayah saya , lebih kurang macam ni lah ayat die . ''haram seseorang lelaki minat/suka dengan seseorang perempuan jika die tiada niat untuk menikahinya , saya betul2 serius dengan anak pak cik . keluarga saya pon semua tahu , bila2 mase je boleh datang merisik , tapi saya nak tunggu die habis stdy dulu'' . hampir menitis air mata mendengar segala luahan die malam tu . siap mintak izin dengan ayah saya lagi nak tunggu saya habis belajar , maknanya memang serius after saya habis belajar keluarga die nak datang merisik . ya Allah , tak terfikir pon dalam seusia muda ni saya akn melangkah ke gerbang itu .

TAPI ..

ini adalah sekadar perancangan seorang hamba . ajal maut , JODOH ketentuan semua di tanganNYA . so , kita sekadar hamba hanya mampu berusaha di samping berdoa . mudah mudahan apa yang kita idamkan akan menjadi suatu kenyataan dengan izinNYA . insyaALLAH . amin..







sekadar  peerkongsian dan luahan hati pemilik blog ,
sincerely ,
Zahra Emeer .