| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Monday, August 27, 2012

Raya Puasa Part 1

Assalamualaikum . 

akhirnya . dapat juga kekuatan untuk mengupdate this blog . agak agak dah bersawang dan berhabuk giler dah blog ni kan . ~ malas betol update lately ni~

alasan > sebab kebanyakkan hujung minggu, habiskan masa kat umah . of kos la kan . kan sekarang stay kat terengganu . ~ gaya bangga~ hahaha


sumpah , siyesly , malas giler nak taip every single word . kat fb pon . haha . TAPI STILL GAGAHKAN DIRI DEMI KORANG YANG TERSAYANGGG! cewahhhh .. ~sila beri tepukan untuk diri sendiri ~ hik3


hari ni hari raya yang ke 9 , so, mus try jugak utk habiskan cerita pasal 1st day raya . nak dijadikan cerita , tahun ni mus ade 2 pasang je baju raya . 1st , jubah . second , baju kurung moden . tapi jubah tu , beli last minute . ingatkan ade sepasang je baju untuk raya tahun ni, last last tu dapat jugak cari sepasang lagi , tu pon dapat sponsor dari mak yang tersayanggg . heeeeeeeeeeeee ... thank a lot mak !




as raya last year, kitorang ade baju tema utk raya , but ! this year . tak sempat langsung nak buat preparation semua tu . tahun ni bersederhana je . kan lebih afdal dan berkat kan ? heeeeeee.. cewah !! tak lah , sebab tak de sape nak in charge or beria-ria nak baju tema .. hehe  . insyaAllah tahun depan akan menyusul . so sad sebab tahun ni memang langsung tak de gambar raya complete satu family .  
sebelum sebelum ni memang tak pernah plan nk ambik gambar the whole family .tapi tahun lepas my auntie, mak su belum kahwin lagi . so , after balik solat raya tu , sempat la singgah our home to shoot our raya picas , but not this year . kebetulan pulak saya solat raya with my cousin . tak sama dengan parents . so , after solat raya tu , balik umah jap , pick up my siblings utk ke rumah nenek . mase tu hanya sempat beraya dgn family je . no pictures with them . 




hari raya pertama pon tak sempat tengok sidia berbaju melayu walaupon rumah kitorang depan depan .. haha . sebabnya si dia pergi lewat ke surau masa solat raya tu , imam angkat takbir baru berlari ke surau . semalaman tak tidur . bersama sama his sibling . not all . but half duk bakar sate . bakar for 6ooo cucuk sate . almaklumlah mak dia ambik tempahan sate for raya . so, memandangkan malam raya tak tidur , lepas solat raya terus tidur . bangun-bangun pon lepas zohor . tu pon sebab budak yang satu ni asyik duk kacau . sian pulak , dengar suara memang lain gile , macam nak demam . ish3 . tahun ni dia xbaraya macam orang lain . orang duk beraya tapi dia duk qada tidur. heee ..




so, next . layan je la gambarssss ni okay .  mood menaip semakin slowly down .




with jubah . teaser at monica bay .



























we in black. abang n adik .





angah ..






ok la. to be continued . bye  bye . assalamualaikum .

0 comments: