| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Wednesday, August 29, 2012

busana eid 2012 .

Assalamualaikum



alhamdulillah , kenyang dengan rezeki pada malam ni , just simple menu . sardin plus sayur goreng ayam kunyit . sekarang sambil online , blogwalking jap , fb . then , decide untuk update . last entry ade story mory pasal 1st raya kan . tu pon tak semua gambar yang dapat di masukkan . uploading pon ambil masa . niat nak habiskan entry . tapi tak terhabis habis jugak . kih3 . mood nak menaip pon melayang layang ke laut lagi . heeeee . ~ sabar je la ~ 




kehidupan mus sekarang , alhamdulillah okay . fine ! terasa macam dah bekerja dah . hihi . padahal baru je praktikal  . banyak yang mus dapat belajar kat hospital ni . 1st department kene bertugas di bahagian TPN . ( total parenteral nutrition ) , after that . CDR ( cytotoxic drue reconstitution ) , then , TDM ( therapeutic drug monitoring ) . dan sekarang sedang bertugas di Farmasi Klinik Pakar Hospital Sultanah Nur Zahirah . memang sangat hectic . rehat sekali je. mase lunch hour je . terlalu ramai patient .





so , malam ni tak nak taip banyak - banyak sebab mood masih ke laut lagi . haha.
berbalik pada tajuk entry . busana  hari raya . haha . just utk simpanan dalam ni .





first raya , macam dalam entry sebelum ini .






next , 2 nd day raya .









3rd raya . heeeeeee













petang raya . tengok tu , dgn selipar ag . duk cari sandal kesayangan tak de . kene pow dgn abang die . 






hari raya 4 .








baju ni dah lama beli , tapi tak pernah pakai . then, tergerak hati nak pakai . heeeeee





raya 5 .





at pantai kemasek . shoot jap .





raya 6 .






beraya di rumah teacher . tak de gmbar sorang . terus pick up this, hee




last but not least ,




raya ke 7 . 






all picture di ambil dari galaxy note .  

Monday, August 27, 2012

Raya Puasa Part 1

Assalamualaikum . 

akhirnya . dapat juga kekuatan untuk mengupdate this blog . agak agak dah bersawang dan berhabuk giler dah blog ni kan . ~ malas betol update lately ni~

alasan > sebab kebanyakkan hujung minggu, habiskan masa kat umah . of kos la kan . kan sekarang stay kat terengganu . ~ gaya bangga~ hahaha


sumpah , siyesly , malas giler nak taip every single word . kat fb pon . haha . TAPI STILL GAGAHKAN DIRI DEMI KORANG YANG TERSAYANGGG! cewahhhh .. ~sila beri tepukan untuk diri sendiri ~ hik3


hari ni hari raya yang ke 9 , so, mus try jugak utk habiskan cerita pasal 1st day raya . nak dijadikan cerita , tahun ni mus ade 2 pasang je baju raya . 1st , jubah . second , baju kurung moden . tapi jubah tu , beli last minute . ingatkan ade sepasang je baju untuk raya tahun ni, last last tu dapat jugak cari sepasang lagi , tu pon dapat sponsor dari mak yang tersayanggg . heeeeeeeeeeeee ... thank a lot mak !




as raya last year, kitorang ade baju tema utk raya , but ! this year . tak sempat langsung nak buat preparation semua tu . tahun ni bersederhana je . kan lebih afdal dan berkat kan ? heeeeeee.. cewah !! tak lah , sebab tak de sape nak in charge or beria-ria nak baju tema .. hehe  . insyaAllah tahun depan akan menyusul . so sad sebab tahun ni memang langsung tak de gambar raya complete satu family .  
sebelum sebelum ni memang tak pernah plan nk ambik gambar the whole family .tapi tahun lepas my auntie, mak su belum kahwin lagi . so , after balik solat raya tu , sempat la singgah our home to shoot our raya picas , but not this year . kebetulan pulak saya solat raya with my cousin . tak sama dengan parents . so , after solat raya tu , balik umah jap , pick up my siblings utk ke rumah nenek . mase tu hanya sempat beraya dgn family je . no pictures with them . 




hari raya pertama pon tak sempat tengok sidia berbaju melayu walaupon rumah kitorang depan depan .. haha . sebabnya si dia pergi lewat ke surau masa solat raya tu , imam angkat takbir baru berlari ke surau . semalaman tak tidur . bersama sama his sibling . not all . but half duk bakar sate . bakar for 6ooo cucuk sate . almaklumlah mak dia ambik tempahan sate for raya . so, memandangkan malam raya tak tidur , lepas solat raya terus tidur . bangun-bangun pon lepas zohor . tu pon sebab budak yang satu ni asyik duk kacau . sian pulak , dengar suara memang lain gile , macam nak demam . ish3 . tahun ni dia xbaraya macam orang lain . orang duk beraya tapi dia duk qada tidur. heee ..




so, next . layan je la gambarssss ni okay .  mood menaip semakin slowly down .




with jubah . teaser at monica bay .



























we in black. abang n adik .





angah ..






ok la. to be continued . bye  bye . assalamualaikum .

Sunday, August 12, 2012

Dalam Sujud Cintaku .


Kau berikanku segala-galanya
dan Kau mengujiku dengan cinta dunia
yang sungguh indah dan
Kau hiaskannya dengan intan permata
dengan jua wanita
dan kedudukan yang memalingkanku
daripada-Mu

Dalam menikmati kurniaan-Mu
tak terucap lafaz terima kasihku
namun untuk jadi yang terbaik
juga masih belum kumampu

Dalam sujud cintaku
fanaku diulit rindu
getirnya cemas di kalbu
takut hidup tanpa redha-Mu

Hanya kerna-Mu Tuhanku
aku hidup dan ku akan
kembali pada-Mu
hanya pada-Mu dalam
sujud cintaku.

i'm back .

Assalamualaikum .



yeah ! akhirnya dapat juga kutip semangat berblog- blog nih . hee . ni pon lepas kekenyangan menyantap juadah berbuka .
# ops . berbuka la sangat . heee . paham paham sendiri la k . kikiki .



if x, xkan ade kat depan lappy nih . hee . of kos akan berada di atas tikar sejadah  .



hari ni dah hari 24 ramadhan. bermakna semalam adalah malam 23 ramadhan , iaitu malam ganjil . tu pon tahu lepas MR.H mintak kejutkan dia pukul 3.30 a.m . nak siap siap pegi qiamullai .
alhamdulillah , semoga ramadhan kali ni memberi 1oo1 erti dan membawa kepada penghijrahan sebenar utk kami mencari cintaMU ya Allah .


 td pon dia cite pasal suasana awal pagi td , langit merah sangat . dan mase tgh qiamullai tu hujan turun beserta kilat dan guruh . nyaman sgt waktu tu . then, after selesai qiamullai tuh , suasana menjadi nyaman . hujan pon dah beransur berhenti .


Dengan tegas Nabi Muhammad (s.a.w.) berkata:
عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ عَنِ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ مَنْ قَامَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ. (رواه البخاري)
- Dari Abu Hurairah r.a., dari Nabi Muhammad s.a.w sabdanya: " .. Barangsiapa menghayati malam Lailatulqadar dengan mengerjakan sembahyang (dan pelbagai jenis ibadat yang lain) (1), sedang ia beriman (2) dan mengharapkan rahmat Allah Taala, nescaya ia diampunkan dosa-dosanya yang telah lalu". (3).
(Hadith Sahih - Riwayat Bukhari).


sekadar perkongsian bersama . mudah mudahan kita semua dapat mencari keredhaanNYA dan semoga ramadhan kali ni memberi 1oo1 keberkatan kepada kita dan diampuni segala dosa lalu . amin





oh ya . insyaAllah saya akan menambahbaik kekurangan diri . terima kasih Ya Allah kerana telah menghantar seseorang yang telah menyedarkan insan ini .






Sekuat mana kita setia.
Sehebat mana kita merancang.
Selama mana kita menunggu.
Sekeras mana kita bersabar.
Sejujur mana kita menerima dirinya.
Jika takdir ALLAH menentukan yg kita akan bukan dgn dirinya,
Kita tidak akan bersama dgnnya.
Jika Allah telah menulis jodoh kita dgnnya,
Kita tetap akan bersama dirinya.

Kerana tulang rusuk dan pemiliknya takkan pernah tertukar dan akan bertemu pada saat yg tepat menurut ilmuNya, insyaALLAH.
Tiada yg kebetulan melainkan semuanya telah dirancang.
Dan yg sebaik-baik merancang itu adalah ALLAH S.W.T ♥











p/s : actually tak tahu nak taip apa sebenarnya . tu yang terhasil benda benda ni semua . insyaAllah akan m'update apabila ade mase . Assalamualaikum .




Thursday, August 9, 2012

Aku Suka Dia






Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya

Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya

Aku suka dia







Sunday, August 5, 2012

H.B M.H.H |22|

Assalamualaikum ..



sorry semua , memang sudah lama tak menulis di ruangan ini . sebabnya lately memang busy dgn praktikal . hari ni pun dah masuk 15 ramadhan . di kesempatan ni saya nak wish Selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak .



saya memang jarang online , tak sekerap selalu , bila ade mood saya akan online , blogwalking kat blog kawan kawan . untuk makluman , saya sudah 1 bulan praktikal di Hospital sultanah nur zahirah .



saya nak singgah jap je ni . nak simpan something istimewa kat sini . hehe .
hari ni dah 6 ogos . so , bermakna 2 hari lepas bfday MR. H . 
4 ogos . jatuh pada hari sabtu . semalam baru berkesempatan celebrate bfday dia sekali dengan berbuka puasa sama sama .



alhamdulillah , dapat jugak gubah sendiri hadiah utk his bfday . dia pun hampir tergamam tengok banyak sangat suprise utk die . hehe .







gambar hadiah lupa nak ambik . hehe .







simple cake , yang penting coklat . haha .






menu berbuka puasa bersama birthday boy . :))





muka serious potong kek . hahaha .




last but not least , happy birthday  to you ..
hope all you dream comes true .



sincerely ,