| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Monday, May 28, 2012

Tahun 2 Sem 1 ..

Assalamualaikum..
 
 
entry ini di tulis dikala penulis rasa sedikit terkilan untuk peperiksaan akhir sem 3 ni..
as u knoe , sem 3 as pharmacy student at Kolej Sains Kesihatan Bersekutu , under Kementerian Kesihatan Malaysia adalah antara sem yang paling tough bergelar pelatih farmasi.
 
 
 
 
luahan hati . 
 
sepanjang saya bergelar student farmasi selama setahun 1/2 kat sungai buloh ni , saya tak pernah rasa terkilan sampai macam ni sekali .
frust with the result !
 
seriously!
 
 
 
betul kata senior , sem 3 banyak killer subject .
yes ! sekarang saya tengah mengalaminya  !
  





hanya tuhan je yang tahu perasaan saya sekarang ni .
tapi slow- slow saya dah tenang sekarang . dah redha .



Alhamdulillah , Thanks to Allah . already got the result final . but still aggrieved because only 0.01 to achieve the Dean Award CGPA .

|redha dengan ketentuan , setiap perkara mesti ada hikmah disebaliknya | alhamdulillah . alhamdulillah . alhamdulillah .
 
 |update status at fb just now|



sem 1 : 3.57 (PNG) . 3.57 (CGPA)
sem 2 : 3.63 (PNG) . 3.58 (CGPA)
sem 3 : 3.33 (PNG) . 3.49 (CGPA)




see ! sem 1 ke sem 2 dah okay kan? meningkat . 
sem 2 ke sem 3 .. down !

sangat terkilan dengan CGPA . hanya O.O1 lagi nak capai dean award CGPA .
ya Allah . tabahkan hatiku menempuhi segala ujianMU .




this killer subject . tapi tak sangka FARMAKOLOGI III (really killer subject sem 3 & subjek yang ade jumlah jam kredit yang banyak) dapat A .
the only A in my result tahun 2 sem 1 .


good job !! 
(pujian untuk diri sendiri )
:)
 
 
 
 
 
 see , semua B dan B +

hampir- hampir mencapai level A -
 
 
ye . saya percaya . setiap perkara yang berlaku ada hikmah .
:)
 
akan berusaha untuk sem 4 dan sem 5 .
 
also tough sem again . sem 6 
 
 
 
hope after this akan belajar dari kesilapan or kegagalan .
 
 
 
 
 catatan : lulus + berjaya naik sem 4 . hehe

tak sabar nye nk duk terengganu .
praktikal setahun before complete the study lagi 6 bulan di KSKB Sg Buloh .

ya ALLAH , sekejapnya masa berlalu .rasa baru je masuk sem 1 . hehe



komen untuk result exam:
 
secara keseluruhan untuk kumpulan kami ,batch 59 .
keputusan majority ramai drop .
paling highest pon utk this sem hanya 3.65 je dalam kalangan 68 org students..
see !!
 
betapa membunuhnya subjek untuk sem ni.. 
 
 
 
 
 
 
 
firstly and the ONE .
thanks to ALLAH for the successfullness.
 really appreciate that 'anugerah'
 
 ucapan terima kasih di ucapkan kepada pengajar kami  yang tak lelah mendidik kami untuk menjadi bakal penjawat awam yang brjaya. insyaALLAH.


ucapan terima kasih , sekalung budi kepada keluarga , ibu bapa yang tak pernah putus untuk mendoakan kejayaan anak sulung mereka.


ucapan terima kasih juga kepada kawan- kawan yang banyak membantu dalam mengharungi liku- liku sepanjang bergelar student pharmacy . u all the best . 



lastly , teristimewa buat yang tersayang yang sentiasa bagi support .
u also the best bestie i've..
also gimme the strenght & semangat yang tak pernah luput.
selalu je bagi perangsang untuk buat yang terbaik .
td pon mase tgh sedih dengan result , dia cakap
 'sayang dah capai 4.0 dah bagi abang .. jangan risau , sem ni kan susah'

selalu je buat orang nak nangis tak jadi . thanks  a lot . mase keje pon sempat lagi bagi kaunseling . haha . pandai la awak . hahaha .

:)))


dah la.sampai sini , nak rest . bye.
Assalamualaikum
 

0 comments: