| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, May 29, 2012

Melaka Wonderland Theme Park & Resort

Assalamualaikum.
 
 
singgah jap , baru lepas blogwalking & stalking the fb .
:)
 
ye la . stalking my fb . hehe . bace semua notification .
 
 
 
 
Ya Allah .penat giler hari ini , balik td pon tertidur . area jam 6 ptg jugak td bangun .
:) oh ya, lupa . niat asal nak simpan benda alah ni .
bukak- bukak je penuh notification , tak sedar td sebelum tidur online , (sambil dengar THR gegar pantai timur tapi tak ingat nak pasang charger kat notebook . sedar- sedar notebook dah di shutdown sendiri unproperly) . hehe . 

he tagged his photo with me ..





oh ya . lupa nk bagitahu , hari ahad hari tu , his family ada buat rombongan ke melaka selepas hantar mak die kat KLIA . utk tunaikan umrah .
'selamat menunaikan umrah dan semoga dipermudahkan segala ibadat yang dikerjakan .amin'
biasanya , doa mak akan diperkenankan . kan?


hari ahad sampai KLIA dalam jam 3 petang . then diorang duk KLIA sampai petang . nak tunggu mak naek flight memang tak sempat , sebab flight ke madinah pukul 10 malam , so petang tu jugak teruskan perjalanan sampai ke ayer keroh , melaka . sewa homestay kat sana .

1st- 1st sampi kat sana , he gimmi a call . memang saje je nak buat org jeles . siap tanye lagi bunyi ape . haha . sebab sebelum masuk pintu gerbang tu ade bunyi dinasour . kuat giler . terkejut jugak saya dengar mula- mula tuh . haahah .
awak . awak . tak habis- habis dengan perangai nakal awa tu kan. 

gambar ni di capture oleh his younger sis , irah . semalam pon sempat jugak gayut dengan irah . hehe . she already 17 yrs old . SPM this year . jap je sempat borak . then continue dengan her brother pulak . hehe. 



memandangkan cuti sekolah , so lepas hantar mak ke airport , trus bergegas ke melaka sebab budak- budak dah tak sabar nak main air kat melaka wonderland .

dia pon terpaksa apply cuti ahad isnin . maklumlah  diorang pegi ramai- ramai dengan sebuah van .
van (his family)
kereta ( his cousin)



haha , malam tu jugak balik kemaman , dari tangkak , segamat terus ke kemaman . 
sampai segamat, tukar shift dengan kakak dia bawak van , ayah dia dah tak larat sebab puasa that day .
sian nye awak . sampai pukul 2.30 pagi kat geliga , terus balik rumah sewa around jam 2.45 pagi jugak . saya ingat sebab awak kacau tidur saya . hehe.


khamis malam jumaat ni , awak terus ke KL pulak . hee .
kemaman , wait for me ..
almost 2 month tak ketemu . hehe .


ok la . gtg . nak pegi cafe . bye
Assalamualaikum
  

Monday, May 28, 2012

Tahun 2 Sem 1 ..

Assalamualaikum..
 
 
entry ini di tulis dikala penulis rasa sedikit terkilan untuk peperiksaan akhir sem 3 ni..
as u knoe , sem 3 as pharmacy student at Kolej Sains Kesihatan Bersekutu , under Kementerian Kesihatan Malaysia adalah antara sem yang paling tough bergelar pelatih farmasi.
 
 
 
 
luahan hati . 
 
sepanjang saya bergelar student farmasi selama setahun 1/2 kat sungai buloh ni , saya tak pernah rasa terkilan sampai macam ni sekali .
frust with the result !
 
seriously!
 
 
 
betul kata senior , sem 3 banyak killer subject .
yes ! sekarang saya tengah mengalaminya  !
  





hanya tuhan je yang tahu perasaan saya sekarang ni .
tapi slow- slow saya dah tenang sekarang . dah redha .



Alhamdulillah , Thanks to Allah . already got the result final . but still aggrieved because only 0.01 to achieve the Dean Award CGPA .

|redha dengan ketentuan , setiap perkara mesti ada hikmah disebaliknya | alhamdulillah . alhamdulillah . alhamdulillah .
 
 |update status at fb just now|



sem 1 : 3.57 (PNG) . 3.57 (CGPA)
sem 2 : 3.63 (PNG) . 3.58 (CGPA)
sem 3 : 3.33 (PNG) . 3.49 (CGPA)




see ! sem 1 ke sem 2 dah okay kan? meningkat . 
sem 2 ke sem 3 .. down !

sangat terkilan dengan CGPA . hanya O.O1 lagi nak capai dean award CGPA .
ya Allah . tabahkan hatiku menempuhi segala ujianMU .




this killer subject . tapi tak sangka FARMAKOLOGI III (really killer subject sem 3 & subjek yang ade jumlah jam kredit yang banyak) dapat A .
the only A in my result tahun 2 sem 1 .


good job !! 
(pujian untuk diri sendiri )
:)
 
 
 
 
 
 see , semua B dan B +

hampir- hampir mencapai level A -
 
 
ye . saya percaya . setiap perkara yang berlaku ada hikmah .
:)
 
akan berusaha untuk sem 4 dan sem 5 .
 
also tough sem again . sem 6 
 
 
 
hope after this akan belajar dari kesilapan or kegagalan .
 
 
 
 
 catatan : lulus + berjaya naik sem 4 . hehe

tak sabar nye nk duk terengganu .
praktikal setahun before complete the study lagi 6 bulan di KSKB Sg Buloh .

ya ALLAH , sekejapnya masa berlalu .rasa baru je masuk sem 1 . hehe



komen untuk result exam:
 
secara keseluruhan untuk kumpulan kami ,batch 59 .
keputusan majority ramai drop .
paling highest pon utk this sem hanya 3.65 je dalam kalangan 68 org students..
see !!
 
betapa membunuhnya subjek untuk sem ni.. 
 
 
 
 
 
 
 
firstly and the ONE .
thanks to ALLAH for the successfullness.
 really appreciate that 'anugerah'
 
 ucapan terima kasih di ucapkan kepada pengajar kami  yang tak lelah mendidik kami untuk menjadi bakal penjawat awam yang brjaya. insyaALLAH.


ucapan terima kasih , sekalung budi kepada keluarga , ibu bapa yang tak pernah putus untuk mendoakan kejayaan anak sulung mereka.


ucapan terima kasih juga kepada kawan- kawan yang banyak membantu dalam mengharungi liku- liku sepanjang bergelar student pharmacy . u all the best . 



lastly , teristimewa buat yang tersayang yang sentiasa bagi support .
u also the best bestie i've..
also gimme the strenght & semangat yang tak pernah luput.
selalu je bagi perangsang untuk buat yang terbaik .
td pon mase tgh sedih dengan result , dia cakap
 'sayang dah capai 4.0 dah bagi abang .. jangan risau , sem ni kan susah'

selalu je buat orang nak nangis tak jadi . thanks  a lot . mase keje pon sempat lagi bagi kaunseling . haha . pandai la awak . hahaha .

:)))


dah la.sampai sini , nak rest . bye.
Assalamualaikum
 

Sunday, May 27, 2012

men in black 3

Assalamualaikum & selamat petang to silent readers .
Ya Allah , hanya tuhan je tahu my feeling right now . memang rasa boring tahap cipan dah ni . plan nak pack the stuff to go back next week . but , no mood to pack the stuff right now ,
rasa mengantuk tapi tak boleh tidur . rasa nak online , tp boring . so teringat pasal outing last 2 days . go to jusco kepong to watching that movie .
tapi tak tengok 3D pon . haha . tapi malam tuh , MR.H hang out with his friends , ben & his new friend from labuan who work at halliburton for temporary . so , dia bawak mereka jejalan kuantan . they went to E.C.M . also watched that movie too . but they watched in 3D .







so , as usual . singgah nak simpan benda ni jap ..






see , kat eskalator pon sempat lagi.

hye.. peace . i'm mus







before beli tiket , kiri kanan semua chinese . haha , rasa macam dekat obersea pulak . kuam3 






 now, the popcorn time . 5 min before enter the cinema to seating .







25/ 5 /2012 --
a day before anniversary ..
bought something special to him..








that's all my story there . sekarang memang mood menaip tak datang- datang .



ok la . gtg , bye .
Assalamualaikum.



Saturday, May 26, 2012

2 years already

Assalamualaikum



semasa entry ini ditaip laju , ditemani lagu- lagu berkumandang di radio era . 
actually just nak create this entry to MR. H .
special dedicate for him .


* tp bila taip kat sini , u ol pon bace jugak . haha .*


tp sebelum tuh . nak upload ni jap .

  save that date..


haha , koram pun da dapat agak kan . tarikh itu dengan tajuk entry kan .
tarikh yang sama dengan hari ini tapi tahun lain kan .
itulah jawapannya . 2 years already .
pejam celik . pejam celik . da 2 tahun dah kita saling kenal hati budi masing- masing .
pelbagai dugaan suka duka . manis pahit yang kita dah lalui sampai ke saat ni .


bak kata beliau : 'benda yang lepas kita lupakan .  kita adalah kita yang sekarang , bukan kita yang dulu , kenangan dulu jangan di ungkit lagi , kita adalah masa depan kita , so . pandang masa depan dan jangan toleh masa lalu lagi'


see .. dalam kan ayat tuh , sebab tu la . saya sendiri pon kadang- kadang dah tak nak ingat masa lalu yang sometimes menyakitkan diri .


tapi sebelum tuh , see photo above .
actually hadiah itu adalah hadiah ulangtahun kami . combination of us .
duit saya , saya beli dia punya . duit die , die beli saya punya .
hehe . wait the time untuk bukak hadiah tu sama- sama .

:)

agak- agak ape dalam tuh  ?

---------------------------------------
(fill in the blank)
haha . don't worry . isi hadiah tu akan saya masukkan dalam entry akan datang lepas kami bukak that 'precious present' okay ? 






 |selamat ulangtahun yang ke- 2 sayang |





 he's only one cupcake that i've.



imbas kembali ..
 
 ni masa zaman dahulu kala  






 komen untuk gambar ni : see, semua orang dalam gambar ni tembam- tembam kan? hahaha .



ops ! iklan jap . hari ini juga this car genap 2 tahun usia dia .
his 1st wife -- neo 57
:)




zoo taman teruntum




 1st date kat ecm .. budak gemoookkkk...












that's all for this entry .
doakan hubungan kami sampai syurga .
kami hanya merancang, tp DIA yang akan menentukan . 
jodoh maut semua di tanganNYA.

M.H.H ,
i love u dear .
26/5/2012
23:17hrs

esok , perjalanan mak beliau utk menunaikan umrah ke tanah suci ,
semoga dipermudahkan segala urusan .
u too, drive leklok esok .
bye .
Assalamualaikum.
 

Thursday, May 24, 2012

done already

ASsalamualaikum to all the silent readers .


see, tittle pon done already kan? done what . u know what . haha.
cuba tengok blog ni . atas bawah , kiri , kanan , ade something changes kan ? haha .
actually dah modify sket- sket . tak la done already sangat . just make the changes beransur- ansur . see, lagu pon dah tak berkumandang dah kat blog ni . haha .




sekarang , we have a lot of time kat sini , sebagai penganggur terhormat .
exam dah abis , tapi still kene tunggu result keluar first before balik utk menikmati cuti sem yang sedang melambai- lambai .
* wow . . can't wait that precious time ..



Tadi mase bukak blog , terperasan la satu msg yang still awaiting at the dashboard .
so, teros bukak . dapat this kind of comment .

salam ziarah

nice blog.. sukanya lihat kamu pose... suasana menghijau..
bila kak ada peluang join kamu?
hehehe
 
 from : akak blogger . my new blogger's friend 
 
sila la klik her blog : CITARASA RINDUAN
 
 
sebelum ni ade jugak survey, teros follow akak ni punye blog . suka sangat tengok , sebab ade banyak cerita pasal makanan .. 
* ish budak mus ni , makanan je tahu. haha.
hehe .
koram pon .nanti singgah la k . :)))
 
 
 
tapi sebelum saya akhiri this entry , nak simpan benda alah ni jap okay ?
 
 
 
 
  candid syndrome by my friend . teruja sangat dapat maen bubbles . hehehe .
ini senyum ikhlas okay . bukan buat- buat . 
like this smile . :))
*eh, terpuji diri sendiri . maaf , saya tak perasan okay .
 
 
 
 





 
 
 hehe . tersangat teruja bila tengok gambar candid . gambar candid adalah wajah sebenar kita di khalayak ramai .
haha . mcm ni kah saya dihadapan anda?
hahaha.


ye la kan. biasenya . dihadapan kamera kita akan pose cantik- cantik punye .
if senyum, msty nak nampak gigi .
* bukan u oll. but saya sendiri . haha *
 
 
 
 
td duk pick up gambar- gambar ni dan upload . sementara tunggu loading . take a shower dan solat asar . 
 
so, sekarang dah siap satu entry . nanti i'll update soon.
bye
Assalamualaikum.. 
 
 
 

Wednesday, May 23, 2012

Special Click From Me Part 2

Assalamualaikum cowok cewek sekalian ,
Salam Sejahtera & Salam Blogging . *eh, ade ke? haha . belasah je. 
 
 
 
 
 


Actually dalam entry yang lepas, saya ada share pasal shoot kat bukit tension kan . kepada yang tak tahu or tak sempat nk tgk entry tu , Sila Klik SINI--->  
 
 
 
 


Tapi sebelum tuh, maaf sebab lama tak update, nak kata busy tak la busy sangat pon . tapi boleh la. busy dengan benda lain . hahaha . satu lagi mood tak datang ni . ni pon lepas semayang subuh td terus singgah . takot nanti mood lari lagi , susah nak tgkap . hehe .
Gaji dah masuk la semalam . Semalam teman my friend pegi bayar broadband kat T.Store Sg Buloh, memang niat asal nak teman je okay . tapi ......







terbeli pulak benda ni . asal la ko warna pink dan cute??



semalam ada la post gambar ni kat fb , ade la salah seorang hamba Allah ni , iaitu member sekerja MR.H , dia comment , mcm ni la lebih kurang ayat dia , 'hazmeer belanja ke?' 

haha , of kos la TIDAK ! dia pon ade hadiahkan jugak kasut mase last birthday . lebih kurang tinggi mcm ni jugak, tapi colour hitam . memang cantik . haha .
 almost 2 months tak jumpa . hik3 . period of time yang lama bagi kami . cheewaah . nanti bila dia datang boleh sambut anniversary teros kan !haha . can't wait that time .yabedabeduuuu... 







ok la, lets start continue with the pictures ...












 
 see . jersey nama zemer 57 . haha . tuan die tak rasmi lagi dah pakai dulu .
hehe , tp dah mintak kebenaran dari tuan die taw. hehe .





ok la. sampai sini dulu , hehe . 2 days more .
haha .

bye-bye.

Assalamualaikum.