| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Friday, April 13, 2012

saya dan makanan .

Assalamualaikum..
 
 
 
kembaliLAGI saya diSINI setelah beberapa hari tidak menjengah disini .
tidak update tidak bermakna saya melupakan kalian. setiap hari . for my routine, msty blogwalking blog koram semua. 
 
SIYESLY !
 
 
 
actually dalam meniti hari -hari sebagai student, memang kita tak lari dari kesibukan masa.
kelas . tutorial. test . reseacrh .
for the next week .
 
---> OMG !!
 
presentation proposal for research ..
 *pening giler kepala asyik duk mikir pasal ni*
 padahal subjek researh 1 JAM kredit je pun...
 
 
 note :
 
sentap bace ni ... haha

Assalam dan slmt sejahtera Rx59...
PERHATIAN!!
Ari selasa ni kite kene present proposal...kite kene present proposal tu dlm bntk slide..dlm slide tu kene ad semua tp buat ringkas je (sprti pengenalan, objktf, kepentingan kajian, hipotesis, litr review, method, rujukan, questionnaire n lain-lain)..klau ramai lecturer ada kite go on dgn presentation...klau x serahkan hardcopy slide...masa 7 minit je seorg...klau dkt audi x de org gune, kte kne present dkt audi...so, sila prepare utk ari selasa ni...~diharap kwn2 smua fhm smua prkara di ats~TQ:)
Arahan drpd: PUAN SHIMA
 
baiklah, malam ni tak nak menyerabutkan kepala duk pkir pasal researh ni .
 
 
 
oh ya , about the tittle diatas .
saya dan makanan .
haha.
tengok ayat kemain agi kan ..
 
 
actually hari ni 13/4 . balik kelas td da pegi cafe , 
malang tak berbau . kedai makan yang biase saya order masakan panas tutup hari ni .
memandangkan perut da bertalu2 memukul gendang diminta utk diisi, terpaksa memberanikan diri m'order makanan kat kedai depan .
 
so, kami pun tunggu la order . (saya dan kawan- kawan)
hampir 20min +/- jugak la tunggu .
agak lama jugak la if nak di bandingkan if order kat kedai biase.
so, bihun tomyam menjadi pilihan .
RM4 .
 
then, balik bilik. mandi, tunaikan kewajipan.
&
time to eat .
 
jeng- jeng- jeng .
OMG , sedih giler bile tengok sup tomyam tu tak berisi ayam didalamnya.
yang ade , fish ball & fish cake.
so, memang tak berselera giler maka td, sebab paksa diri . 
maklumlah fish ball & fish cake memang saya tak suke.
sila ambik perhatian .
 
 
 
then , setelah selesai memaksa makanan masuk kedalam mulut.
yes ! memaksa, nak buang sayang pulak.
nasib baik tak banyak sangat . dapat la habiskan.
 
 
after that, g la jejalan bilik kawan . nk copy cerita , haha . maklumlah hari minggu.
 mase tgh2 nk copy n paste movie tu.  roomate kawan, senoir kitorang (kak sya)
tnye la .
 "mus, nak order McD x?"
 
mule- mula jawab , kenyang da la kak . then, bile duk teringat balik pasal tomyam td.
rase geram disitu .
 sumpah ! da tak nk order kat kedai mak cik tu lagi . betul2 tak best !
 
 
tetiba, hati diracuni perasaan .
"kak sya, nak order la , boleh jugak"
 
nah ! ambik kau . ter'order jugak akhirnya.
 
 
hehe . maafkan saya . sampai sekarang saya still tak puas hati ngn masakan kat kedai mk cik tu . dah la harga RM 4. tak der ayam n tak sedap.
standard harga kat kedai makan yang biase saya order . RM3.50 
ayam banyak . & sedap.
 
 
disebabkan ketidakpuas hatian inilah saya telah menggembirakan hati m'order benda ini.
 
 
 
 
 1) fries
2) chicken burger
3) chocolate sundae


haha, mase entry ini di taip, penulis tidak lagi menjamah burger n fries .
hanya makan aiskrim je.
haha .


see ! da kenyang, tp still order lagi gara- gara mau melepaskan perasaan .
haha
jangan tiru saya ok .
 
 
dont worry. saya takkan membazir, jap agi saya makan .
 
ok. that's all for today . bye. bye.
Assalamualaikum..


0 comments: