| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, April 29, 2012

KL International Book Fair

Assalamualaikum & selamat malam semua .
       Bangun awal pagi dikejutkan dengan deringan fon , dira was calling . ask about the yesterday plan for today . is to go Putra World Trade Centre . for the KL International Book Fair . so , agreed je . sebabnya for this year, memang tak jejalan lagi kat bandaraya kuala lumpur. Biasenye paling jauh pun sampai The Mall & Putra Station je .
          Then, bangun terus angkat baju kat ampaian , iron baju & take the shower . siap- siap. around 10 jugak la dapat naek KTM ke putra . Ya Allah, hanya Tuhan je yang tahu betapa sesak nye hari ni . dalam KTM tuh da macam ikan sardin dah . tak boleh bernyawa . nasib baek la koc wanita man not allowed , law tak memang pengsan la dengan bau- bauan yang tidak menyenangkan .


hehe . * cantik tak susunan entry ni . siap buat paragraph bagai lagi utk tatapan koram .


        Bile sampai je, terus singgah mart jap kat The Mall , beli air coklat utk alas perut , almaklumlah pagi td terkejar- kejar, tak sempat nak breakfast . Sesampai je kat Book Fair tuh . Booth pertama yang kami kunjungi is Karagkraf booth . fulamak ! Rambang mata i u knoe . |ops, ter'skeaping' pulak | kiri kanan depan belakang semua buku , yang paling rambang mata nya . of kos la novel . hajat kat hati memang tak nak cari novel pun . tapi  bile tengok- tengok harganya . memang less giler- giler lah . novel serendah RM 10 . so, ambik la dua . not 2 novel , but 1 novel |segalanya kuterima| . 1 lagi tuh ala ala motivation book jugak la . bab kemusykilan kahwin . haha , masih tak tahu kenapa tangan pick that 'book' .




then lepas tuh g jalan- jalan kat area- area Jabatan penerangan . then masuk booth perbadanan perpustakaan negeri johor, jawab lah kuiz . hehe . if dapat jawab dapat novel free . hehe . soalannya .  siapakah nama pengarang novel ombak rindu . of kos lah jawapannya fauziah asshari . hehe . then dapat novel free , |pasrah Kasih |.








that novel . segalanya kuterima & pasrah kasih . then , dapat beli bumper ujang dengan harga murah giler . then , pink in colour tuh buku pasal kemusyikilan kahwin . Buku Rasa Malaysia . resepi untuk masakan malaysia . semua negeri ade . memang berbaloi giler .







1st masuk . pegi kat novel then pose . hehe . biase la . memang blog ni blog gambar akan melebihi dari kata- kata . peace . muke teruja nih + rambang mata :))
mimi afinie & aina emir .
novelis terkenal .
 
 kartunis ujang melakarkan sesuatu di my paper bag .

:)


like3









 at PWTC .




next , THE MALL .








ade ekspo BRIDAL . hehe . sempat la mencuci mata menengok majlis tuh . 
hehe







baju pengantin sgt cntik . geram giler tgk . hahaha.














next , SOGO









hehe, that's all story for today . hehe . memang penat giler hari nih .


alhamdulillah, akhirnya misi mencari butik HAJRA terhasil jugak . mak sedara call td , pesan suh beli tudung awning there . ade promotion katanya . memang rezeki beliaulah sebab kebetulan memang saya hendak ke sana pun . 


:)






hehe , jgn jeles . hari ini impian nk makan ABC tercapai jua . hehe . dari semalam dh duk mengidam ABC . hehe 








foot note ,


terkilan sebab tak dapat jumpe die semalam .
semalam die ade kat KL , saya xde .
hari ini pulak , bile saya ade, die pulak tak ade .
.maybe DIA nak kurniakan kita rasa RINDU tu kan .
hahaha .
cian awak , penat semalam tak habis lagi , sekarang masih di office .
barang loading tonight .
ntah pukul berapa lah awak dapat balik kan .

siyesly , rindu awak sangat - sangat .

 MHH , 143 .
bye 
Assalamualaikum ~
 

0 comments: