| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, April 29, 2012

KL International Book Fair

Assalamualaikum & selamat malam semua .
       Bangun awal pagi dikejutkan dengan deringan fon , dira was calling . ask about the yesterday plan for today . is to go Putra World Trade Centre . for the KL International Book Fair . so , agreed je . sebabnya for this year, memang tak jejalan lagi kat bandaraya kuala lumpur. Biasenye paling jauh pun sampai The Mall & Putra Station je .
          Then, bangun terus angkat baju kat ampaian , iron baju & take the shower . siap- siap. around 10 jugak la dapat naek KTM ke putra . Ya Allah, hanya Tuhan je yang tahu betapa sesak nye hari ni . dalam KTM tuh da macam ikan sardin dah . tak boleh bernyawa . nasib baek la koc wanita man not allowed , law tak memang pengsan la dengan bau- bauan yang tidak menyenangkan .


hehe . * cantik tak susunan entry ni . siap buat paragraph bagai lagi utk tatapan koram .


        Bile sampai je, terus singgah mart jap kat The Mall , beli air coklat utk alas perut , almaklumlah pagi td terkejar- kejar, tak sempat nak breakfast . Sesampai je kat Book Fair tuh . Booth pertama yang kami kunjungi is Karagkraf booth . fulamak ! Rambang mata i u knoe . |ops, ter'skeaping' pulak | kiri kanan depan belakang semua buku , yang paling rambang mata nya . of kos la novel . hajat kat hati memang tak nak cari novel pun . tapi  bile tengok- tengok harganya . memang less giler- giler lah . novel serendah RM 10 . so, ambik la dua . not 2 novel , but 1 novel |segalanya kuterima| . 1 lagi tuh ala ala motivation book jugak la . bab kemusykilan kahwin . haha , masih tak tahu kenapa tangan pick that 'book' .




then lepas tuh g jalan- jalan kat area- area Jabatan penerangan . then masuk booth perbadanan perpustakaan negeri johor, jawab lah kuiz . hehe . if dapat jawab dapat novel free . hehe . soalannya .  siapakah nama pengarang novel ombak rindu . of kos lah jawapannya fauziah asshari . hehe . then dapat novel free , |pasrah Kasih |.








that novel . segalanya kuterima & pasrah kasih . then , dapat beli bumper ujang dengan harga murah giler . then , pink in colour tuh buku pasal kemusyikilan kahwin . Buku Rasa Malaysia . resepi untuk masakan malaysia . semua negeri ade . memang berbaloi giler .







1st masuk . pegi kat novel then pose . hehe . biase la . memang blog ni blog gambar akan melebihi dari kata- kata . peace . muke teruja nih + rambang mata :))
mimi afinie & aina emir .
novelis terkenal .
 
 kartunis ujang melakarkan sesuatu di my paper bag .

:)


like3









 at PWTC .




next , THE MALL .








ade ekspo BRIDAL . hehe . sempat la mencuci mata menengok majlis tuh . 
hehe







baju pengantin sgt cntik . geram giler tgk . hahaha.














next , SOGO









hehe, that's all story for today . hehe . memang penat giler hari nih .


alhamdulillah, akhirnya misi mencari butik HAJRA terhasil jugak . mak sedara call td , pesan suh beli tudung awning there . ade promotion katanya . memang rezeki beliaulah sebab kebetulan memang saya hendak ke sana pun . 


:)






hehe , jgn jeles . hari ini impian nk makan ABC tercapai jua . hehe . dari semalam dh duk mengidam ABC . hehe 








foot note ,


terkilan sebab tak dapat jumpe die semalam .
semalam die ade kat KL , saya xde .
hari ini pulak , bile saya ade, die pulak tak ade .
.maybe DIA nak kurniakan kita rasa RINDU tu kan .
hahaha .
cian awak , penat semalam tak habis lagi , sekarang masih di office .
barang loading tonight .
ntah pukul berapa lah awak dapat balik kan .

siyesly , rindu awak sangat - sangat .

 MHH , 143 .
bye 
Assalamualaikum ~
 

Saturday, April 28, 2012

miss bloomy

Assalamualaikum
 
 
 
now, 21:21 start to create the new enty . baru lepas mandi , haha . lewat kan ?
ops . haha , hari ni malas nak mandi awal . lebih- lebih lagi tadi baru pas makan malam kan . so, kene la rilex rilex jap sebelum take a shower .
 
alhamdulillah , kenyang . makan bihun sup pedas + air jagung cincau .
:)
air masih separuh lagi . kenyang ter'sangat' dah ni .
 
 
 
 
actually this entry nak cerita pasal 'kawan baru' . kawan baru tuh namanya .
MISS BLOOMY .
 
|same with the tittle above|
 
 
kawan- kawan , petang tadi memang boring tahap cipan ,so . ajak my friends to go there.
sg buloh nursery .
fuh . rambangmata nak pilih yang mana satu . actually hajat dah lama sgt nk memiliki 'kawan baru' nih . tapi hari ini baru tercapai .
alhamdulillah , eksaited giler .
 
 
 
yang ni diantara bunga yang ade, sikit je sempat capture . duk asyik tengok bunga , sampai tak sempat nk capture banyak - banyak .
 
 
 
 
deratan bunga kekwa .







kecomelan kaktus yang berwarna warni .









sekuntum je bunga ni :)
 geram tengok , dah la kaler putih suci 

---aish---







eksaited dapat tengok & pegang bunga  :)






tak lepas- lepas pegang bunga . hik3
tapi saya tidak la se'obses' seperti NORA ELENA .

:))




with zulaikha ,
& dhira capture this .







 this is my 'new friend' --> miss bloomy 
1st day --15 kuntum 

siap belikan baja special lagi . hehe .




& her new place is ..



 hehe . die pun mesty suka dapat tuan baru kan . haha
(ayat menyedapkan hati sendiri, hehe )





miss bloomy punye tarikan .
combination of two colours . putih & kuning .
the only 'one' there .

:)





hehe . malam ni tidur dalam senyuman lah jawabnyer .
:)





foot note,



heee.. eksaited giler . td pun kuor tak bagitaw die pun .
hehe ,
sibuk sangat dengan misi die .

sekarang dah otw balik .
hopefully selamat sampai ke destinasi dengan selamatnya k dear .
bye .
Assalamualaikum .

:)

Wednesday, April 25, 2012

PIZZA HUT kami di taja .

Assalamualaikum .
 
 
salam sejahtera . bersambung . awal pagi dah tulis prolog entry ni 
 
 | see previous entry|
 
haha . saje bikin panas . 
 
awak,  rasenye dah lama saya tak menulis guna font colour hitam kan . hehe. just pilih je . da boring guna font colour - colour . pagi ini sempat update jap. lab pukul 10 nanti . 
tak sabar nk buat persediaan ekstemporaneous. nanti saya masukkan gambar dalam entry sediaan ekstemporaneous . memang sekarang mood menaip kurang , sebab tu la terhasil entry- entry pendek sebelum ini . see , update jugak walaupun sedikit coretan kata- katanya kan ?


hahaha . so, bersambung pasal entry coming soon , entry ini saya akan masukkan ragam- ragam kami menikmati rezeki ALLAH . alhamdulillah , open table kat pizza hut with tajaan .




ok la , mesty koram- koram tertanye- tanye kan . tajaan ?

actually , 2 hari yang lepas , MHH stand for (Mohd Hazmeer Hamzah) was sent me the voucher . siap pos laju lagi tuh . hahaha . memang terharu giler . voucher yang die dapat kat tempat keje beliau . ibarat macam kupon dari 'point' hazad yang die report dalam 'hot cut' (tak pasti samada betul tak ejaan ni) .




so, macam benda ni terkumpul la , tapi voucher  ni memang die tak guna langsung . semua pos kat saya .so, semalam saya ajak kawan- kawan saya menikmati 'hadiah' itu di pizza hut kat the store sungai buloh . actually , voucher tu boleh guna kat tiga tempat ,
( pizza, kfc , ayamas ) . tapi, kami decide utk makan pizza .

voucher dalam RM35 , plus duit kami sikit .
tambah RM5 sorang je . memang berbaloi lah . haha . the main dishes di sponser oleh MHH . :) thank a lot  sayang . 
(see, sampai ter'sayang' pulak kat sini . hahaha . typing error , tapi malas nk backspace) 

lalalalala .. * alasan !


:)
 
 
 
 
 
jom layan the picas , mcam biasa , entry tidak akan lengkap tanpa picture di blog ini .

dengan itu mempersembahkan ...






gambar pilihan . haha . vote from MHH . haha . die cakap saya comey pakai nih .
hahaha . lawak betul . ye la . saya akui , this my 1st time pakai tudung bawal 3 tone .
:)

*haha , sajeje awak kan . nk suh saya pakai tudung mcm ni mase jumpa awak *
baek !








awak , MHH , thankz . haha :)

see! muka eksaited dapat makan pizza free . kuang3 .









yummy . yummy .





the main dishes :)







Combination of hawaiian chicken + super supreme :)





 1)









 2)









 3)






4)





gambar 1 --> bersama hanis 

gambar 2) also same , wah . saya sudah tembam . ^_^

gambar 3) shima with- zulaikha

gambar 4) weeya & shima (ma, knp mulut tuh , hahaha )









           














 tengah semangat makan nih . haha ,candid sydrome oleh weeya .
:)








:)







see , tudung kami lebihkurang kan?

tapiwarnalain .hik3

(kasi pening awak baca tak der space, :)







 
eh, eh , kenapa gambar ini besar . haha .
lupakan .









balik pulak , take away K.F.C .
:)



saya happy , bile saya happy , saya banyak makan , then , saya timbang .
OMG , berat dah naek 2 kg . from 49 da jadi 51 .

uhm . haha , semalam ade gitau die , still lagi cakap saya kurus . 
ye la . sebab lebih ringan dari awak kan .

dulu, mase timbang sama- sama , saya 49 . awak 57 .
sekarang saya 51 . msty awak dah 60 kan .
hahahaha .






:)

that's all from this time . ade mase, ade cerita , saya singgah lagi . & update to create new entry . bye . 
Assalamualaikum 




foot note ,

alhamdulillah , sangat syukur atas rezeki yang dikurniakan ,
MHH, lepas ini boleh kita pulak open table kan ? 
:)


 

coming soon !

Assalamualaikum 
 
 
 
 
hai . hai . hai . coming soon ! the entry akan menyusul selepas ini . 
sekarang sebagai P.R.O.L.O.G dulu ,
he3
 
 
bikin hot gitu . kuang3 .
 
 
 
hangout with friends at the store sg buloh . open table at pizza hut malaysia .

he3 .



get free voucher from him . siap pos GDEX lagi .hahaha ..




so, makan besar semalam , di taja sepenuhnya oleh Encik Mohd Hazmeer .

 :) thankz dear ..









he said, lain saya pakai tudung macam ni . die cakap macam matching .
haha , ye la awak . selalu je ambik hati saya kan .


ok . more photo will b uploading in next entry .

see u again . bye . Assalamualaikum .



foot note,

terharu atas segalanya . MHH di hatiku .
:) 

Tuesday, April 24, 2012

simple .

Assalamualaikum 






sesibuk apapun wanita , dia tak akan pernah lupa memikirkan orang yang dia sayangi .
 
 
 
time publish : 11.35pm
24/4/2012
K.bai .
Assalamualaikum .