| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Monday, March 5, 2012

1 message that make me laugh !

Assalamualaikum..


hari ni. hari ke 3 di rumah . hehe. dah 2 hari berturut-turut masakkan utk lunch .
semalam dah masakkan tomyam campur . today , padprik ayam & petang tadi saje test power buat adunan utk buat pisang goreng !
haha . tak sangka pulak menjadi .
just simple one .


hati riang di kala habiskan masa di rumah .
time cuti- cuti macam ni la  nk kembangkan bakat dalam bidang masakan .
hehe . but style sy . sy suke guna search engine like google to find the recipe .
memang jarang lan tnye mak . bukan ape . saje je nak buat kelainan .
if tnye mak , of kos la masakkan kat umah same je kan .
w/pun org yang masak tu berbeza.


masih ingat lagi some day tu .
ade buat masak asam pedas , recipe kat google .
adik ade bgtaw , along ! best along masak .
masakkan along best dari mak masak lagi .


*hehe ..(senyum malu sambil tutup mulut ) ,


not my style if buat pape , perlukan pujian .
TIDAK sama sekali . harap maklum.
tapi itu adalah sebahagian daripada tiupan semangat utk saya berkecimpung dalam bidang masakan ni. hehe .bak kata orang, slow- slow .

 for ur information, if kite pandai masak , especially pompuan . itu adalah satu bonus utk pikat & tawan hati para suami.



hehe . just kata- kata untuk kaum hawa .



lets move to the picture in this entry !



kat kedai bunga . with my aunt td . hehe . actually keluar sebab nk mperbaharui lesen .hehe . tamat sudah riwayat lesen percubaan ku .
:'(





yg atas . lesen yang telah dipotong di sebelah atas . no more lesen percubaan .
tempoh tamat adalah selama 2 thn . --> RM75 .
at JPJ kemaman.







roses .. 




next , the photo that shows my effort !




resepi hari ahad : 4/3/2012 (lunch)



the part the ingredients .


--->




see! penuh periuk . sebabnya, org dalam rumah ni memang 'hantu tomyam'
=)





menu hari ini  (5/3/2012) : padprik ayam (lunch) + pisang goreng (hi tea)







the making of...




hehe . saya budak baru belajar .



lets masukkan ia dalam kuali...






bile dah siap ! jom mamam !





akhirnya . hepi sgt bile makan air tangan sendiri ..




so , sampai sini dulu . ops ! lupa nak cite pasal tittle entry yang bikin macam panas padahal tak pun .
sajeje create tittle macam tu sebab nak tarik perhatian org macam hangpa semua bace entry ni. hehe . akhirnya sampai ke perkataan ini juga koram semua bace kan .hehe .. sejuta- juta ucapan syabas sy hulurkan .



1 msg that make me laugh ?

----> from tet. tet .tet . vibrate di hp berkumandang . so , lets check the hp .



sila abaikan model di ats , tak tahu kenapa letak gmbar ni sbg wallpaper .
mybe rindu kot . haha .
(sambil geleng kepala )



then tgk la msg ,





hehe .sila abaikan ayat- ayat yang tak penting . hehe . just nak share kat koram pasal nk beli barang dapur tu .
hehe .
1st ttime in history die pg beli barang dapur utk rumah sendiri .
haha .
see . nak beli ape pun siap mcg & tnye lagi . ye lah kan . sebelum ni semua mak yang sediakan .


ok la. sampai sini dulu k.. ade mase jumpe lagi . (: hehe ..

Assalamualaikum..
bui- bui..




0 comments: