| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Saturday, February 11, 2012

survey & study on |samsung galaxy note 5.3|

Assalamualaikum .


homework for today is survey on that phone .

huhu .. homework?
*takde la . saje je . baru lepas layan cite cuti- cuti cinta td ; lakonan Nora Danish & Farid Kamil . hehe . i knoe msty korang cakap sy dah ketinggalan zaman kan sebab tak tengok lagi cerita tu kan ? haha . 

it's ok . for ur information , movie- movie segala bagai ni pun jarang sy tgk , melainkan tengok di panggung or copy from someone else .
so . if rajin nk copy, tengok la. so .sebab tu la byk lagi movie- movie lame yang sy tak tengok lagi .


ok . jelaskan segala penerangan sy ?



actually , msty anda tertanya- tanya di mana datangnya utk sy create the entry pasal survey on this samsung galaxy note ni kan?


*sebenarnya, just nak tahu je ape kelebihan samsung jenis ni . sebab hari tu die ade cakap nk beli hp ni . dulu bukan maen agi minat samsung galaxy tab .
tapi sekarang dah berubah fikiran bile samsung ni keluar .

so . just for sharing . info utk saya , untuk anda jugak if terbace benda ni kat blog saya . TERIMA KASIH sebab sudi jengah blog Nur Muslihah's blog ni k..



lets continue ...



Galaxy Note Story

Galaxy Note is

A new type of smartphone, borne of insight and innovation.
It is the ultimate on-the-go device which consolidates core benefits of diverse mobile devices
while maintaining smartphone portability.
It empowers you with everything you can ever desire so that you can simply, feel free. It is truly smart.



Kajian pengguna menunjukkan bahawa orang sentiasa mahu melakukan lebih banyak tugas yang lebih baik, walaupun di mana sahaja, sama ada ia adalah pelayaran web, e-mel, permainan, atau melihat gambar dan video.



jom lihat kelebihan hp jenis ni ..




* ha .. cantik kan ? saiz screen touch die 5.3 ..






tu die saiz SGN ni.. screen 5.3 .
saiz hp .. 146.85x 82.95x 9.65 mm ..

die juga akan provide ..expansive high resolution sreen for immersive viewing .
so, gambar tu dapat tengok dengan lebih jelas lagi la ..




Dengan mengambil kesempatan sepenuhnya daripada skrin 5,3 ", anda akan dapat melihat lebih dalam satu sepintas lalu dengan m'scroll dgn minimum dan peralihan skrin.


selain itu juga, S planner akan menyediakan alat utk menguruskan jadual yang rumit dengan mudah dan sistematik .

berbaloi kan??

* haha, ade gaya promoter tak?

=)




Dengan Pen S, anda boleh dengan mudah lakarkan lukisan atau menulis nota dengan tepat dan mudah. 





selain itu , terdapat jugak S memo .

memo S ini dapat digunakan utk buat sebarang jenis memo yang dapat
dimasukkan dengan tulisan tangan , image croping , rekod muzik dan suara .

kita juga dapat crop gambar dgn bebas (free croping) mengikut bentuk yang kita suka ...(lihat gambar motosikal di atas ) fuhh!! cantik kan ..





as u knoe , samsung note ni akan bg kite shoot photo yg cantik .
8 mega pixel . so, bile dh shoot gambar yang cantik , kita dapat edit that picture on the spot . xperlu transfer balik dalam laptop, then edit . simple!!!

samsung note jugak dapat di aplikasikan dalam mcg , if msg dgn someone, then nak bagitau somting yang susah nak tulis dgn perkataan . korang dapat lukis 0r gambarkan benda tu dalam bentuk tulisan tgn . just lukis je . macam gambar peta kat atas ni ..





this 8MP camera, can give us paparan gambar yg jelas dan besar . & bateri yg tahan lama..



alami web yang tiada tandingan dengan kelajuan rangkaian kilat cepat (HSPA +sehingga 21Mbps) dan pemproses dual core 1.4GHz






antara spesifikasinya .


last but not least ...





A Samsung outlet has revealed the purported selling price of the Samsung Galaxy Note at RM2,299. 


that's all for this entry . just a new info that i read & share to you .

bye- bye .

Assalamualaikum


salam 1 malaysia ..

0 comments: