| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Friday, February 17, 2012

engaged ??

Assalamualaikum 


1 .2 .3 ...tarik nafas dulu ..
hmmmm...ohh, baru lega sedikit . terketar- ketar tangan taip entry ini .


baru je dapat berita yang mengejutkan !

masya Allah , mcm mane bole jadi mcm tu? masih lagi tertanye- tanye pada diri .



sabar- sabar , nanti sy cerita . sebenarnya baru je lepas telefon mak , mase cakap- cakap tu , mak pun ade la bagitau yang ade org kat area umah nenek tnye nek sy . yang sy dah bertunang ke? 


sampai sekarang pun sy masih pelik ! takkan sebab 1 perkataan di profile facebook ,
'engaged' with...
sudah dikira bukti yang kukuh untuk dituduh seperti di atas?
sungguh ! siyesly , masih lagi tak dapat terima penyataan itu . sedih pun ade jugak .
sebab benda ni tersebar dlm kalangan keluarga sy tanpa sy mengetahuinya.




adakah di sebab petikan ayat ini di entry semalam ??



"---> already receiving the text from someone td , engagement to be getting soon . hopefully , happy always . & congratulation . from us ! TQ for the text !

msg di atas kepada sesiapa yg berkenaan ! "






ayat di atas , 
adalah petikan entry sy tulis semalam .

already receiving the text from someone td yang menyatakan majlis pertunangan yang akan berlangsung itu adalah bukan msg yang saya terima daripada mohd hazmeer tapi adalah KAWAN kami .

she text me that she want to get engaged with her future husband .
so, kami wish lah tahniah .

from us tu adalah maksudnya ucapan tu dari kami utk die . JANGAN salah faham pulak ingat meer nak ajak sy bertunang . harap ini da jelas k .






oh ya ! semalam sy ade tukar profile picture ni ?
* adakah ini 1 daripada sebab yang mengatakan bahawasanya sy telah bertunang??





ini ? adakah ini penyebabnya ? 
haha..
saya masih lagi belum bertunang lah .



*dont worry ! nanti sy akan bgtaw semua if sy btol- btol akan betunang . but , not this time ok . hope u guys understand that .


satu lagi pesanan,. if ade yang meragui minda anda , please . tolonglah . tolonglah . tanye sy dulu sebelum tanye org lain .


sedikit penjelasan , di fb ! ramai je yang pakai letak status yang bukan- bukan .
married lah . widowed lah . and many more . takkan sebab perkataan engaged tuh dah menandakan sy da bertunang . & utk pengetahuan , itu hanya suke- suke . tak de kaitan dengan yang hidup mahupun yang dah mati .



penjelasan kedua . baju di atas yang nampak macam baju 'bertunang' tu adalah baju sy mase dinner farmasi tahun lepas . tema kami hitam putih . & i decided to wear that white jubah . so , tak der bukti yang mengatakan sy dah bertunang .

penjelasan ketiga . if ayat dalam entry semalam buat anda keliru , sy mohon maaf . maybe silap sy sebab tulis someone . sebab tu tergantung & mbuatkan org membuat andaian sendiri .


so , konklusinya . bukan saya yang akan bertunang tidak lama lagi tetapi our FRIEND .

ok . jelas kan ??






see ! our theme . hitam putih right ?











that' s all .

dont worry . jika panjang umur & murah rezeki .
perkara di atas akan menjadi kenyataan suatu hari nanti .


Assalamualaikum .

0 comments: