| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, February 26, 2012

danger !!

Assalamualaikum..




just singgah jap !

nak letak benda nih . sorry all . lebih kurang seminggu ni .

sy tak dapat nk hupdate blog macam biase ..




exam start :
 27 feb- 2 mac 2012










wish me best of luck !!


=)



Saturday, February 25, 2012

album hanging out !h


Assalamualaikum..

hi u all. ape khabar? sihat?
sorry lame tak hupdate . mid term exam just around da corner .
so , must limitkan time to do this routine (hupdte blog nih)


hehe .

 just nak letak gambar kitorang keluar ke putra & the mall lepas kelas hari jumaat lepas ..


time : around 5.30--8.30 pm
date : 24 feb
at : the mall & putra..





























the mall





@ kfc ..


































kami ber empat !!



Thursday, February 23, 2012

wordless thursday..

Assalamualaikum





just the wordless entry !







-- VANILA COKLAT --




Last day , kelas bi . so . maknenye . hari ni exam .

--soalan? hehe .. not bad . seriously, xsentuh pun nota bi utk stdy--
semua org macam tu . 'slumber rock' je kan ..
haha ..


idea boleh nak makan aiskrim tu . kuliah habis dalam 3.30 hari ni .
exam bi start pukul 5 . mse kuliah keselamatan dan kesihatan pekerja , mengantuk sgt . so . take the apportunity utk tidur jap dlm kelas .
bangun- bangun pkul 4.15 . terus ajk membe pegi cafe . nak cari coklat nips .
malangnya, kedai 1 tu da tutup .
so , mase tu la rase nak makan aiskrim .
terus ambik perisa coklat . then, my friend ambik perisa vanila .
hehe .
tetibe je teringat cerita vanila coklat .
hehe ..


ok la. sampai sini dulu k.

got to go , bye-bye .
Assalamualaikum.


Tuesday, February 21, 2012

pengapit oh pengapit .

Assalamualaikum ..


semua org ape khabar ?
sihat ?
mesty ade yang tengah bersedih sekarang ni kan ?
macam saya .
(sambil taip entry . sambil nangis )

* sorry ! sedikit pembohongan berlaku di situ . harap maklum .





selesai sudah menonton cerita vanila coklat kat bilik tv kat tingkat 5 .
1st time in history tengok cite secara live kat tv .
biasenya tgk kat cite master je .
tp terover eksaited malam ni .
sampai sanggup naik ke tingkat 5 semata- mata vanila coklat .




siyesly . malam ni . vanila coklat episod 10 sedikit menghampakan .
sebab most of the scene teramat sedih .
hanya air mata menemani mereka berdua .
amir dan zara !
geram sangat tengok bile ade org ketiga yang selalu kacau daun dalam sesebuah rumah tangga .
i hate it damn much !!!

*hope episod akan datang akan membawa sinar kebahagiaan dalam hidup mereka berdua .




malam ni juga , die ter'skip' tgk cite bicara hati .
sebabnya . kene pg cari barang utk rumah sewa .
so,
memang tak dapat tengok .
takpelah dear . 6t tengok siaran ulangan ok .
hehe .
dont worry be happy.

(see, saya pun hepi )
* padahal sgt sedih sebab tengok cite vanila coklat td. 




ok la . for the tittle pengapit oh pengapit .

just to review the wedding reception that brighten the life of the brides .
(my kazen )
just nak letak gambar .
dua- dua majlis saya jadi pengapit .
bukan di rancang , 
tetapi hanya kebetulan .

siyesly ..



jom terjah gambarnya !!




ni mase ketibaan pengantin lelaki .

so . ala-ala pegi sambut la tu .







tak sangka pulak baju masuk tema jugak ..







makan beradab . di hidang oleh masterchef from KLMU .







aqif farhan + azrina & azlina




































for da 2nd be as 'pengapit'






















that' s all for today .




bye- bye .


Assalamualaikum ..


lets start to do the tutorial .



good luck !

Assalamualaikum



bertemu lagi kita pada malam ini , untuk entery yg seterusnya .
iaitu entry yang ke- 240 .




pejam celik pejam celik . sudah 200++ entry yg telah di hasilkan selepas
blog ini di create .
terima kasih jugak kepada follower- follower yg setia & selalu singgah menjengah disini. hope u will enjoy read my story .




today . what i want to share is about GOOD LUCK .
hehe .

hari ni dapat satu lukisan dari my friend, nick . she draw it to me ..




hehe . cantikkan ??


coloured by me ..



the actual picture ~~



haha . masa ni dalam lab td . nick draw it to me .
(:

hehe ..






selepas di warnakan . 

(:





ala- ala garfield gitu ..






pinky ball . hehe ..
ball???






like that !







our asgnment mark ! 17/20 
for research ~

alhamdulillah . berbaloi la lukis pagar dan segala bagai utk muke depan .
nak hantar kat lecturer pun warna- warni .
macam kat sekolah tadika pulak rase .




dari kiri ; shima .. nick .





otw back from lab ..



lets go to the library . find the Rx for the next amali .



1st step , find the BPC .






next , take the BPC .




then , open it !!




ok ! that' s all for today .


---> he gimmi a call . already go to m.mall with ben bunyamin .
his housemate . want to buy the cupboard for the cloth .
haha . begitulah nasib org bujang .



:)

bye- bye !

Assalamualaikum

Monday, February 20, 2012

ART for today !

Assalamualaikum 



how are you ?
dah makan belom?
rindu saya x ?

hehe .. i don't knoe how to start the entry .


ops ! utk jawapan soalan di atas , mesty la awak tak rindu sy .
awak kan kadang- kadang je bace blog sy kan .
awak ? sape awak ?
msty la u olls ~


hehe . someone istimewa tu of kos la 'die'
eh . kenapa pulak tetibe cakap pasal die .



rindu kah ? * blushing jap !
--cepat betulkan niat , sayang & cinta makhluknya kerana DIA --
something wrong occur last night .
btween us !
saya marah awak .
awak marah saya .

awak senyap .
saya senyap .


sampai la masing- masing meluahkan segala rasa .
antara kita tiada lagi rahsia yang terpendam .


stop . until there .


thank a lot . atas masa semalam . sampai pukul 2 pagi awk tenangkan sy .
sian awak . saya taw awak ngntuk sgt . tapi bila sy tnye, awak cakap x ngntuk .
selalu mcm tu . sentiasa nak hepikan sy sampaikan kepentingan awak sendiri awak abaikan . ok . fine ! see . sy da senyum dh .
alhamdulillah .
:))




so . tak nak cite lagi pasal tu . just nak masukkan sedikit ART utk hari ni .


mase kuliah tadi pun sempat lagi buat nota sambil lukis .
sebab?
ngantuk sgt . daripada sy tidur . baek sy buat something yang boleh hepikan sy .
i like colurful !

*mane tak ngntuknye . semalam stay up . burning the midnight oil . bukan stdy pun tapi stay phone . haha .



lets see the art for today !





mase ni berlangsungnya kuliah miss chuan . 
farmaseutik V
--komunikasi berkesan--





again ..


(iklan jap)

had received one text from Mohd Hazmeer Hamzah just now ,


" jadilah seorang wanita yang selalu menjaga lisan, penyayang keluaraga & suaminya, matanya kepenatan kerana membaca Al- quran, suaranya lesu kerana penat berzikir, tidurnya lelap dengan cahaya keimanan, bangunnya subuh penuh ketakwaan, kerana dia sedar betapa indahnya menjadi wanita solehah melebihi perhiasan apapun di dunia . semakin sedar bertambah usianya bertambah kematangannya.."


*thank for the text ! inshaAllah ~~ mudah- mudahan . amin ya rabbal al amin .







art of the heart .

just for u . yang jauh di mata tapi dekat di hati .






i like that umbrella .

same with my umbrella . colourful !

 












love will find you even if you are trying to hide from it .

    











timbunan kertas bertimbun- timbun .


(pengulangan ayat timbun di situ )














see ! nota kanak- kanak riang . siap ade lukisan di sebalik huraian nota.


haha ..



((:









finally !




new cover faber castle .








(^o^)






..........................






my hobby when have leisure time .


















COLOURFUL !!!


















salam ukhwah dari pemilik blog .




Zahra Iman .








bui- bui .






Assalamualaikum .