| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Wednesday, January 11, 2012

situ sini sana sini .

Assalamualaikum...



alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan olehNYA utk meneruskan lagi sisa hidup 
di bumi ini . 
alhamdulillah, masih lagi bernyawa saat ini .


*if x, xpasal2 koram bace entry yang di taip oleh hantu . kih3..


sorry to my friend sebab da lama tak hupdate this blog.
sorry again! mood menaip xdatang . then campur dengan busy sket . actually
xla bsy mane pun . cuma takde pape event yang menarik utk coret-coret .



sekarang pun da lebih seminggu melangkah ke tahun baru,
selamat datang kepada subjek baru yang akan mengakibatkan temporary brain damage , haha . memang subjek yang boleh dikatakan memang tough .



lebih kurang dalam 12 kuliah telah berlalu. alhamdulillah, dapat catch up lagi.
hehe. semalam telah berjalannya sesi amali farmaseutik buat yang pertama kali utk tahun ini .

fokus : lotion..

-salicyclic acid lotion
-calamine lotion
-2%b/ip sulphur in calamine lotion .


jaP. jaP. nak cite sket ni . hehe . sket je taw .
actually indikaci utk salicylic lotion tu adalah utk merawat ketuat @keratin di kulit khususnya. if koram-koram ade simptom penyakit tu, survey la farmasi or pg klinik . msty DR akan sarankan anda pakai ni ..

hehe. then calamine lotion , actually die dlm bentuk lotion yang mengandungi serbuk yang tak larut . ia akan memberi kesan yang menjejukkan. biasanya, ubat ini akan di dispen kepada pesakit yang mengalami masalah pada kulit seperti ruam .
ia juga dapat merawat irritasi pada kulit.
law xsilap, lecturer bgtaw hari tu, calamine ni sesuai jugak utk patient yang terkena bisa @ sengat serangga seperti lebah .


wow, dahsyatnya, macam stdy farmaseutik pulak . haha .


alhamdulillah, aku disini sihat-sihat . menghitung hari nak balik umah .
homesick.
mak!! nak balik .
hehe .

mujurlah sempat beli tiket utk balik raya cina mgu depan .
sekarang pun dgr2 tiket dah banyak habis. just tinggal bas tambahan je.
mak oii..macam hari raya pulak rase, semua orang pulang ke desa.
hehe



ok la . actually xde pape pun . just short entry utk kehidupan aku disini .

bye2 . jangan kangan sama aku ya..

=O)



toink- toink . bye-bye.

assalamualaikum..





tingkatkan gula dalam senyuman .
kurangkan gula dalam makanan.


bye-bye .

0 comments: