| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Wednesday, January 18, 2012

sabun dettol .





Assalamualaikum..


koram sihat ? da makan? da minum?


hee . terima kasih atas komitmen yang anda berikan . anggaplah saya dengar jawapan awak- awak semua .




awak bahagia ?


of kos la kan . da ade teman di cc kan . tol x ewan?
hehe . aku da balas komen mu kat entry sebelum ni. hehe . mak oi . aku tgk traffic jam kat blog . asyik visitor from volgorad je . dh la tgk entry yg same .
bahagia sgt la tu . hehe .

ops . terkomen la pulak . 
jangan marah aku . tangan ni taip. nak tekan backspace malas!

hehe . ok la. abaikan.




koram nak taw x ?


xnak !!

ok . malas lah nak cite kat awak .




tapi xpelah koram xnak dengar . tapi nk cite jugak berkaitan dengan tajuk entry ni.

sabun dettol.



koram penah tengok tak sabun tu?

penah pakai x?

best tak bau die ?



eh . eh . aku kat sini tak nak promote or nak iklankan pasal sabun tu k .

tp .
ade something that i want to share .



hari ni . sesi lab telah berlangsung dan of kos la kene buat persediaan kn .

so . persediaan yang aku dan kawan-kawan kene buat adalah :

1) choroxylenol solution
2) cetrimide solution


jap. jap. aku kat sini tak nak cite pasal persediaan kedua. tapi nak habaq mai kat hangpa semua pasai yang 1 tuh .



sape taw tu name generik utk ubat ape?



cepat- cepat angkat tangan..



lagi tinggi .



kenapa tak nampak pun korang??




msty koram cakap aku da start mengarut kan . ok la . sila maafkan aku .
biasela . nak cite laen tp tertaip lain.
hehe .



ok la. lets continue to the actual story .





sebenarnya larutan pertama tu adalah larutan sabun .

ye .

sabun dettol .



lame jugak nak siapkan. nak stabilkan larutan sabun sebelum campur dengan bahan lain pun kene ambik mase dalam sejam.

teramat sedih sebab . majoriti budak lab aku  failed buat larutan sabun ni.
reason?

sebab larutan aku and the geng keruh dan tak jernih macam ni ..






berikut adalah persediaannya ...





sepatutnya, larutan kene jernih macam larutan disebelah kiri . baru di kira menjadi .

larutan dalam bikar tu adalah sedikit larutan sabun di campur dengan air .
so . akan menjadi warna yang agak keruh .

(ini adalah contoh hasil yang sepatutnya , bahkan hanya 2 org shj yang mendapat larutan yang seperti ini . harap maklum)







semasa proses percampuran larutan  A dan larutan B .










-------->>



so . ini adalah cerita pasal dettol . mybe sampai sini dulu .
siaran tergendala . nak smbung tengok cite alamak toyol pulak .

hehe . jom sayang!


Assalamualaikum ..




7 comments:

efaienazack (FINAZ) said...

dah boleh bukak biz sabun dah dik :)

zahra iman said...

hehe . tu buat mase amali je . lame tak dgr cite ..

efaienazack (FINAZ) said...

best plak tgk lab..t'ingt zaman blaja dolu2..hihi. Ade je dik..bz sket lately..awal2 thn ni mmg keje bersepah sket..hehe

zahra iman said...

um..mcm mane sekarang ? tgk bahagia je ..

efaienazack (FINAZ) said...

So far Alhamdulillah~
Doa2kan la terus berbahagia..ehehe
Same goes to u..
:)

zahra iman said...

alhamdulillah . bertemu cinta juga akhirnya ..

efaienazack (FINAZ) said...

:)