| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, December 27, 2011

kini kembali .

Assalamualaikum ..

ape khabar smua? hope all of u sihat walafiat . mana tak nye, sekarang musim cuace tak brape baek . ramai orang demam.

so, anda dinasihatkan supaya menjaga kesihatan .

hehe . pesanan penaja oleh bakal PPF Nur Muslihah . hehe .
*paracetamol 1g TDS


hehe. iklan sementara . haha .




sorry semua, da lama tak menghupdate blog ini . terlalu sibuk .
minggu lepas 2 minggu praktikal kat unit farmasi hospital Kemaman.

weekend baru- baru ni, rombongan menghantar menantu a.k.a my kazen kat Pasir Gudang.

so, mase terlalu pack sampai online pun kekadang je. 5 minit buka, then tutup .
biase la . begitulah apabila kepenatan melanda jiwa.



so, nak cite pasal praktikal mood nak mengarang panjang tak datang lagi .
maklumlah dah lama MC update blog.
hehe






ni la die suasana di hospital kemaman .

gambar- gambar ni dikepilkan dalam report di bahagian lampiran.






filling medicion .. di OUTpatient department.







proses- proses . pendispensan.. angka giliran dan key in data patient.







Total Parenteral Nutrition . then proses pembungkusan ubat menggunakan mesin.
hehehe .. kelam kabut jugak mase mule-mule tuh . berterabur ubat tablet skit. haha.
automatik pengiraan .




today , dapat jugak assigment disiapkan . next week da nak balik kolej .
so. pakse diri buat. last- last siap jugak.
petang pegi jumpe kak Fiza kat Farmasi Bekalan Wad untuk pengesahan Pegawai yang in charge aku sepanjang praktikal di hospital kemaman minggu lepas.


happy sangat sebab akhirnya dapat keizinan jugak untuk drive walaupun sekejap.
hehe. 1st time drive selepas setahun dapat lesen memandu .
mule- mule cuak sangat . sebab da lama tak pegang stereng. last-last lepas test JPJ ritu la. tak percaya jugak dia bagi bawak. 
hehe . awak.. ade bakat jadi cikgu memandu la. haha.



ok la. c u again.. nak offline dh jap agi .
tapi sebelum tuh nak blogwalking jap..



P/s : (27 dis 2011) 
Al fatihah buat ayah sahabatku yang telah kembali kerahmatullah.
semoga ALLAH mencucuri rahmat ke atasnya . Amin.
Ridhwan, bawak bersabar k. setiap yang berlaku ade hikmah di sebaliknya.

Aku harap kau dapat terima dengan tabah dan meredhai pemergiannya.
good luck for the final doc !! chaiyok- chaiyok .




Assalamualaikum..

0 comments: