| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Wednesday, December 7, 2011

balik kampung

Assalamualaikum


" nasi ayam 2 bungkus , milo pen 1 bungkus"
---> done !! 


beginilah keadaan sebelum entry ini terhasil . masuk hari da dah 5 hari kerja kat kedai mak sedara dekat bukit kuang .
yeay ! see ..
sempat lagi mencelah di celahan customer yang berpusu- pusu.
xdapat nak agak entry ni memakan masa berape lama sebelum di publishkan .
td start create new post dalam area 10.30 a.m

already 1/2 jam baru duk kat mukaddimah entry lagi . mendegilkan diri jugak utk hasilkan entry ini.. sebab dah xtaw lagi bila nk update . kalo malam, memang tak sempat .
siyesly, penat sangat- sangat .
seawal jam 5.30am dah kene bangun . 

xpew . xpew mus !! it will be last tomorrow
*sambil memujuk hati*


u knoe y?
sebab nanti my kazen da nk kwin, then, starting this sunday . da start 2 weeks practical at hospital .

ye ye . lupe nak tulis .

""hospital kemaman""


ok. ok. c u there . mai la dtg melawat .
hehe

" oi mus, ko ingat ko ni popular la, maen ngn peminat segala "


haha . xde la. i'm just joking .
please don't take it serious okey .





tengok tu , bila da start menaip, begitu la jdnya , banyak melalut sebelum continue to the real story . hahaha .

ok . back to story balik kampung . 
ye . now, i'm back utk menikmati cuti sem yang indah- indah. 
indah ke?

hehe . nevermind . yang penting . i'm happy now .
hehehe.





hari jumaat lepas , off to putra around jam 3 .
by taxi .
RM 30/ car
 around 30 min waiting for him at putra terminal.
cuak jugak la menunggu sesorang , kawan- kawan ade yang da baek bas pukul 3 ptg . yg mlm xgerak lagi kat stesen bas .
da la ade yg kurang siuman dsitu .
doa- doa harap die cepat sampai da meninggalkan tempat tu . cuak giler. 

hehe, then he text yang die da sampai . actually aku memang da nampak die turun dari bas tuh, tp aku text suruh die cari . hehe . aku sembunyi- smbunyi dulu . tp xsampai hati la tengok die. haha. baru je sampai kl da penat mencari. 

sorry dear . susahkan awak.
then, lepas tu, memandangkan masing- masing lapar . then, hujan pulak . kami pun decide off to sogo .



sesampai je , masing- masing rambang mata, tengok banyak giler sale .
but, masing- masing fokus nak makan . sian die . sangat- sangat lapar .
then, naek la kami ke floor yang paling ats . ade foodcourt yang disudutnya terdapat waterfall yang sangat indah. hehe . ni la 1st shopping complex yang aku jumpe ade waterfall . mybe yg laen ade , i don't knoe .

 menu : nasi putih 
tomyam seafood
telur dadar 
teh ais



*hehe , sekarang lau pegi mana- mana . memang tomyam tuh makanan wajib kami akan order . haha . sidia sudah berjangkit dengan saya . haha .
dulu memang my fav food tuh . sekarang da bertukar, our fav food .

(nada gedik timbul sebentar disitu. toink. toink. toink .)








tengok .. cantik kan waterfall kat belakang tuh . hehe .






=)























khusyuk sangat . sampai xperasan org ambik gambar .
ni gambar curik. hehe








lepas makan. solat asar. jejalan kat dalam tuh . nak pegi jejalan kat jalan TAR. cuaca x elok. tanah kl disirami hujan pd ketika itu .


so, ingatkan nk window shopping . tp sidia nak shopping . just temankan je la.
takkan nak lepaskan peluang .
sale end year meletup- letup.


jeans lewis pun offer sampai 70%
memang berbaloi- baloi .

akhirnya. sidia pick up jgk 2 jeans .

harga asal +- RM109 gitu . then bila di offer , dpt RM32 &
 RM 25 .

haha .
shopping sakan . tengok dari air muka dia, tersangat hepi sebab dpt apa yang dia nak .
die cakap nanti nak shopping ag .
dapat jugak present bfday .
die ckp pilih la nak ape .baju ke . kasut ke .
memang terkejut jugak . haha .
dapat offer mengejut .
then, aku decide ambik wedges .
wow. tinggi jugak. lebih kurang 2 inci .
dah la harga pun dikire meletup jugak .
nasib baek ade offer jugak 30%


time kasih dear .




mule-mule sebelum pilih yang tu, tnye jugak. xpew ke nak ambik yang tu . tinggi tuh .
nanti kan kite same tinggi .
hehe . sempat ag tanye soalan tuh .

die cakap ambik je . nampak macam die dh berkenan .

so, pick up jugak that shoes.


hehe . da test da ritu, mase pg kuantan . fuh . da agak . memang kitorang lebih kurang tinggi bile aku pakai wedges tu . nasib baek nampak die tinggi sikit lagi .haha
sebelum keluar umah aritu pun mak ade cakap, eee...dah tinggi tp pakai kasut tinggi lagi.
haha ..


mak mak .. tinggi sgt ke anak mak ni..


=)




ok. nanti kite naek ktm lagi . haha .
ingat lagi mase otw balik putra balik dari bank negara .
kitorang xnaek 1 coach. bile train sampai, terus berpecah , aku naek coach wanita.


mase tuh memang ramai giler orang . aku memang xdapat mencelah .
memang dah tak boleh masuk langsung .
train pun da macam ikan sardin dalam tin. 
memang teramat padat .

 so, decide tunggu train akan dtg . haha. sedih sangat bile tgk train da terlepas .
=( then, terus call dia. 
die pulak marah aku sebab xikut dia naek coach biase .
sedih giler mase tuh. da la kene tinggal .
pastu kene marah pulak.
i knoe die memang nk kejar mase . ye la. bas kami malam tu .
takut xsmpat nak siap- siap smyang ag.




law diikutkan memang kene tunggu 30 min utk dapat train yang seterusnya, tp alhamdulillah . xsampai 5 min menunggu, train special ke kepong sentral pun muncul.
alhamdulillah ya ALLAH, permudahkan segalanya .


cuak jugak mase sampai kat putra tu, dari jauh da nampak kelibat dia.
hehe .
tu la akibat degil xdgr cakap . kene dengar leteran . 
haha ..


sory- sorry sangat ..








at the mall, putra.
















haha . ini die punyer idea. ce duk situ jap .
bila duk situ terus on camera. haha

if mood bgmbar die datang . banyak la gmbar kami . if x .
sikit je la..













us .









ok la . sekarang da jam 1. 50 .

almost 3 hours ambik mase utk siapkan entry ini di samping mencelah di celahan customer yang berpusu- pusu mencari makanan untuk tengahari . 

=)


hehe , maybe sampai sini dulu k . 
next time sambung entry jejalan kat kuantan .


keep in touch .


time kasih atas masa emas anda membace cerita sy .


really appreciate .
tQ~






assalamualaikum ..



0 comments: