| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Wednesday, November 23, 2011

trip to melaka

Assalamualaikum...
 
 
 
 
chewah..bunyi macam cuti- cuti malaysia .
eye on malaysia.
melaka?
y melaka?
 
 
 
 
 
i dont knoe y. maybe its historical heritage kot.
 
:(
 
 
semalam, ade bincang dengan kawan . 
 Rashidah Rozak.
 
(my friend that lives in malacca now)
bussiness management study 


kisahnya bermula daripada 1 post kat fb
then, berterusan sampai la beliau ingin menjejakiku kat kl ni..
weekend ni memang berhajat nak kuor, almaklumlah the last weekend kn before balik kampung . 

plan nk cari barang sket . then, bgtaw beliau pasai ni .
die pulak msg smlm bagitaw die nk join kami jugak kat sini.
that's mean die nk datang kl lah~
(hooorrreeeeeyyyyy)
*kegembiraan sebentar disitu*
kami memang nak plan kuor sama- sama this weekend.
then, 
semalam pun da cadang nak ikut die balik melaka lepas lepak ngan kitorang kat kl.




btol-btol nak pegi sane.
*almaklumlah tak penah sampai agi negeri bersejarah tu*

siyesly, teringin sangat .

lebih-lebih agi tempat yg dia stay sekarang memang dekat 
A'famosa resort .




then, otak sy pun tetibe terfikir & menggambarkan ini.





thankz google , benarkan sy kidnap gambar ni ..
:)

A'famosa . nantikan kedatangan saya .










Built 1753- A well preserved example of Dutch masonry
-christ church 

*salah satu daya tarikan oleh pelancong luar



EYE ON MALAYSIA – MELAKA 
 
 A bird’s eye view of a historical city Soaring to giddy heights 60 metres above the scenic mouth of the MelakaRiver with a host of brand-new world-class offerings




and many more wonderful places






haha . best kan kawan- kawan??

 i knoe u all semua penah pegi.
ok fine .
tak ajak pun saya kan .




koram-koram nak taw somting x?

cepat- cepat, cite hot ni..
actually. impian & trip kat ats di tangguhkan buat waktu ini dan bukan dalam masa terdekat ni..


memang perancangan tu this weekend, tapi
my friend ade urusan pulak. tak dapat join.
so, xkan nak pegi soram-soram.


pada masa yang sama jugak dapat tentangan hebat dari mr.h.
semalam before my friend cakap tak jd join, 
da bagitaw dh mr.h before die pg maen futsal tuh .

mule-mule memang die berat hati jugak nak bagi.
of kos la.
berdua je kot .
mesty la die bimbang..

pujuk punye pujuk, akhirnya die bagi
*maybe die nak aku hepi kot, he knoe i'm in stress now*
tu la kat entry sebelum ni. 
sy berterima kasih ats keizinan tuh..
then, we talked lepas die balik maen, sy bgitaw la yang my friend tak join.
sebab ade urusan laen.

u knoe what?

die hepi sangat sebab sy tak boleh pegi.

:(

(mood sedih da datang dah )

then, die pujuk sy, cakap tak payah pegi la lagi , 
 
"laen kali la plan balik k.
pegi ramai-ramai .
tak pun nanti abg bawak kite pegi lepas kawin, cakap je nak pegi mane-mane, abg bawak ok"



i knoe he try utk pulihkan balik semangat saya yang down tuh .



merayu- rayu jugak mintak tak payah pegi .

ok la sayanggg ...
mus tak pegi. 



then, pujuk diri sendiri. tak pe, mybe trip tu akan diteruskan.
but not now.





  budak yg selalu risaukan sy dan buat sy macam budak kecik ..

:)

hehe, thank oppa ..






ok la kawan- kawan. 
i think enough sampai sini dulu ..


c u in next entry .



---> most probablyresult akan keluor this evening . doakan sy ok .moga segala-galanya akan  dipermudahkan olehNYA.. amin ...


0 comments: