| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Monday, November 28, 2011

TRIP to KL | 1st day |

Assalamualaikum..

alhamdulillah. already pack the things that want to go home this coming friday .
almost 3/4 already pack .

just leave a few things that i need & use before get home .


yesterday & a day before yesterday . i meet my old friend that studied at malacca.
so, we use this opportunity to hang out together .

so, this entry i would like to share about our 1st day trip in KL .


------>
 




around 11 am jugak la bertolak dari ktm sg buloh to kl sentral,
then transit jap dekat putra .
singgah beli tiket untuk balik cuti sem nanti .
kitorang janji nak tunggu dan jumpe kat masjid jamek.
lepas sampai kat kl sentral. shopping jap around there .
just beli yang my kazens kirim . byk jugak . 5 & 6 helai blouse.
blouses + skirts + handbags +shawls kat sane memang di jual dengan harga yang berpatutan. memang berbaloi- baloi .



then, terus ambik LRT ke masjid jamek .
the 2nd place after pasar seni .
RM 1.30 tiket .



mule- mule tu memang sesat jugak .
bukan kitorang sesat sebab tak kenal jalan, tapi sesat tak jumpe my friend tuh .
last-last, lepas tanye orang semua . baru la jumpe .
:)





 lepas jumpe, masing- masing lapar.
pekena mee goreng mamak dulu .
 lunch ..





 my friends that accompanied me ..
kak ayu & kak zu .
=)




see ..banyak giler shopping ..
payung pun skali ,
cntik sgt . colourful plak .
then, terus pick up .

=)




candid !!!



penat jalan . rest jap. di perkarangan sogo .
sebelum ambik ktm dari bank negara ke sg buloh .






 candid by zulaikha .
 mase ni tengah khusyuk tengok- tengok gambar . haha
btol2 xsedar .




 

 sempat lagi maen sembunyi- sembunyi belakang patung .
hehe .

tuan kedai pun masuk sekali .






 mase tengah-tengah jalan-jalan,
singgah kejap pekena laksa penang..
walaupun pedas, tp memang best.
lagi-lagi bile panas .

=)



 mereka berempat .


dengan hasil yang ingin dibawa pulang ke kampung.
=)



 masing- masing dengan muka keletihan .






umm. maghrib da masuk.
hayya ala solah.
now : 7:07pm
---> see u in da next entry , about 2nd day trip to KL.. welcome to SURIA KLCC again ..
assalamualaikum.
bye .
 

0 comments: