| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Friday, November 18, 2011

::AIDILADHA di perantauan PART 2::

Assalamualaikum.
 
selamat pagi semua. hehe. this is my early update this morning.
the previous entry is the 
 
 
---->




1st of all, marilah sama- sama kita memanjatkan kesyukuran
kerana
dengan limpah dan kurniaNya juga
dapat kita menikmati suasana hari ini..
++semalam adalah kenangan , hari ini adalah kenyataan, 
& esok adalah impian++



alhamdulillah , alhamdulillah, alhamdulillah..
أشهد أن لا اله الا الله وأشهد ان محمد رسول الله
 
 seperti yang anda semua dimaklumkan dalam entry lepas.Aidiladha kali ni kami disini sambut tnpa family. (perasaan sebak disitu)
*mus, rilex.cool down*-proses pengawalan emosi


ish koram ni, tak kan xrase sedih kot. dah la 1st time raye tanpa family. i knoe myb u also like me. or myb da banyak kali raya tanpa family kn..
 oo.. ok! i'm understand~~~
mane tak sedih nye, malam raye, laungan takbir raya pun da buat sy titiskan air mata..
sob.sob.sob.
tapi, apa yang penting. semangat dalam jiwa harus disuntik.jangan jadikan ini satu penyesalan atau kesedihan.
so. marilah sama-sama kita hidupkan sebuah pengorbanan disini.
~eh, mesty la. nama pun hari raya korban. kn. kn. kn.~~
 
"disini langkahku bermula.. di kolej kesihatan bersekutu, mendidik anak bangsamu, tanpa merasa jemu, melahirkan generasi bermutu"
"keazaman dan kesungguhan, kejayaan pasti dalam genggaman, bertekad berusaha, semadikan jiwa"
 
eh. eh. apa ni??
 
<---this my college song. deep of meaning right?
 
 
sorry. sorry. tayangan iklan sebentar td. ok la. lets proceed to the objective of this entry.
ops. siap ade objektif plak. macam visi & misi je kan.
<---"yes! of course, matlamat atau objektif kan penting utk sesuatu plan . is it right?
masih kedengaran cikgu sy cakap mase standard 5 if i'm not mistaken.
|belajar tanpa matlamat, ibarat menembak tanpa sasaran|
tapi bukan belajar yang ingin sy tekankan. tapi apa jua benda yang kita lakukan dalam kehidupan kita mesti bermatlamat dan mempunyai motif yang tersendiri. sape sokong statement sy. 
sila agkat tangan macam saya.
hehehe..

ok. lets say kita sayangkan or cintakan someone tu..cube kita tanye diri kite, knp kita sayangkan die? ape dia dah buat pada kita?
msty jawapan koram ade macam ni.
--> sebab sy syg die, dia amat baik utk saya
--> die dah banyak berkorban utk saya
--> dia ambik berat pasal saya, tak semua lelaki boleh ambik berat spt dia jaga saya macam dia
--> dia dah banyak bahagiakan sy, sy sayang dia 
atau

--> die bukan saja 'someone special' tapi juga my best-best friend. dia akan selalu dengar masalah sy, bg nasihat. ade dgn saya mase sy susah dan senang.
    
so, ape jua pun alasan kamu. jawapan kamu. mesty bersebab kan. macam tu jugak la matlamat ni.
mintak maaf ye. tersasar dari landasan sebenar.nak cite sal aidiladha, tapi tersasar ke jalan laen.
maafkan sy,
macam tu la kalau dah lame xjumpe koram. terlebih cakap plak. hehe.
 
so. utk mencapai matlamat dan objektif entry ni. sy akan selitkan gambar-gambar di bwh utk tatapan anda semua.
*if rase menyampah tu, dinasihatkan agar tidak meneruskan lagi cubaan utk scroll down your mouse ok*
--amaran dari mak cik peah, jiran mainan sy--
 
 
 
 
 
|tiga =3|
 
 
 
 
|dua =2 |
 
 
 
 
|satu = 1 |
 
 
 
 
u.p.l.o.a.d.i.n.g...t.h.e...p.i.c.t.u.r.e.s...
 
 
 
gambar pemanas, yg ni lepas fill up the effect.
 
 
 
 same with the picture above..
 
 
 
 actually nak sambut dekat cafe. tp org ramai. xde privacy utk budak2 kelas kitorang. then move on to the futsal court.
ala- ala berkelah gitu.. hehehe..
(bajet picnic kat tepi pantai)
 haaa.. ini dia hasil masakan kami..



lontong ni hadiah dari cik siti sekeluarga..hehe. tq2..





suasana pagi raye. makan- makan selepas solat sunat hari raye.meriah sungguh time ni..



sempat lagi cik ja ambik gmbar ni.tak perasan sebab sibuk time tu.tengah berjalan tu sebenarnya. haha. lawak btol..




my classmates. 
dari kiri--> mawar, zulaikha, cik nab, auji, amal(auji punyer), moon muni, mamal(depan) raj(paling belakang)



tambahan farhan & nickoles wilson.
dari kiri : dayang, rehan,sheena, auji, jaa, ain,mawar
duduk dari kiri : hadijah,moon muni, mamal



budak-budak ni xjoin gambar td kecuali cik ja..

*kami pemalu*
(statement yg xbole blah. haha. )


alhamdulillah, dapat merasa masakan sendiri. lau xdtg sini, xpandai buat nasi minyak. hehe.(
thnkz che ngah for the secret recipe.hik3)




rakaman kenangan . enjoy the day.



cik ja & cik ha
(aik. knp plak ha?? he3)




ish..ish.. da termuntah blom??
 
 
ha..mesty da penat kn?
oooo...
ok..

for the last picture.



*da penat da duk ngadap benda ni. sambil2 upload. sambil blogwalking*
hehe.. have a nice day.
hope u enjoy ur life.


credit to cik nani for the picture.
the 1st picture that taken d pg aidiladhan.
send it to someone.. hehe. gambar raye. hehe. dah la jauh.
ops. terlebih suda.
ok la.sampai sini sahaja utk entry kali ni. da stay up dari lepas subuh lagi depan notebook ni semata-mata nak hasilkan jugak entry ni.
lepas ni layan sambungan autumn in my heart. siyesly, boring sangat- sangat.
 
mr.h, thankz 4 da call just now..sempat cakap 1 min.hehe. terputus.mane taknye, kredit 2osen. haha. xpew2. 6t kte kding. haha. jimat kredit kn.
(dont worry, xnakal nye, sikit-sikit je..hehehe..*saje nk sakitkan hati*) hehe.. really miss u. 
 
eh. eh. knp jiwang sangat kat penghujung entry ni??
<---eh, mane ade .. (menutup malu. sambil tangan tutup muka)
 
ok kawan- kawan. temui saya dalam episod akan datang.
keep in touch. 
thankz 4 ur priceless time spend read my blog.
time kasih gosok gigi, 
pjg umur jenguk lagi  

 assalamualaikum.
bye3..
 

0 comments: