| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Wednesday, October 5, 2011

lawatan !

1st of all . as a muslim .

assalamualaikum .

salam sejahtera . salam satu malaysia .
hehe . permulaan ayat pharmacist di hosp. sg buloh td .
(yang di bold tu )

mood sekarang : alhamdulillah . kenyang sangat-sangat . maklumlah dah selesai dinner td . 
(dinner sesorang . roomate ade hal .hajatnya nak makan lepas isyak . tapi tengok bihun tomyam dah kembang sangat- sangat . mybe sebab diserap oleh bihun . so . ambik keputusan makan terus .)

almost jam 7 baru sampai asrama . kelas BI was started from 4.45 pm.
first mase MR Agilan . so sleepy. maybe kelas petang kot . penat . tp kelas memang terlalu sejuk . suhu around 20 degree celcius .
last day at DK 3 . esok masuk BK 4 balik . kerja pembaikan telah pulih sperti biase . kembali ke kelas asal .



eh . eh. tercerita pasal ni pulak . actually . berdasarkan tajuk di ats . 
LAWATAN !


actually today . pharmacy student batch 59 kskb sg buloh . telah menyertai lawatan ke jabatan farmasi hosp sg buloh . 
wwaaaahhhh ..! 


mesty korang ingat jauh kan perjalanannya . hehe .

actually terlalu jauh . seluas mata memandang .


hehe . tp kan . hospital sg buloh hanya bersebelahan dengan KSKB . btol-btol bersebelahan .
law xpercaya . 
mai la datang sini . tak pun search je google .

very- very big hospital . law nak di bandingkan dengan hospital kemaman . macam semut dengan gajah .

=)

salah satu hospital yang menggunakan sepenuhnya sistem IT dalam perkhidmatan .

terutamanya proses pendispensan ubat kepada patient . patient tak perlu susah  bawak preskripsi yang preskriber bagi ke farmasi . 
tp hanya ambik no giliran je . senangkan . semua proses tentang patient or ubat semuanya di key in masuk sistem .



kami telah dibahagikan kepada 4 kumpulan . 
pkul 8 lebih2 jugak la sampai sane. first tempat yang kitorang di briefing oleh pegawai farmasi U48 ialah di farmasi bekalan wad .

then kami telah di bawa oleh PPF kanan utk diberi pendedahan tentang perjalanan di jabatan farmasi .

1) melawat ke stor ubat - dibawah unit pengeluaran , penerimaan. etc.

2) then pergi ke unit kecemasan . farmasi kecemasan.

3) OPD . out patient department .

4) farmasi bekalan wad .


memang teruja sangat- sangat . dapat tengok dengan lebih dekat . 

maaf . saya tidak akan mengulas dengan lanjut . kerana ia adalah hak milik terpelihara. terlalu confidential .

masih ade lebih kurang seminggu lagi utk siapkan assgment amalan farmasi -about  pengurusan farmasi hospital.

submit before 17 okt.


ok la . disebabkan . maklumat dan gambar yang adalah sulit . so . hanya gambar di bawah sahaja yang sy dapat tampilkan pada anda semua .

ok .






take half minutes to capture this . orang laen sibuk survey . budak ni sibuk capture . ish3. ape nak jadi .








tengah jalan pun sempat lagi berpaling pada mawar othman . dasar budak kaki gambar .
(marah pd diri sendiri )







STOP here . alasan ? snap ? yes . of course . hehe .






bilik uitm ?? so . mane bilik kskb nyer ? hehe . =( kami di ank tirikan . 

lalalalalalala ..





lastly . candid syndrom . xsedar pun mawar capture .
ish3 . buruk !
but tetap senyum tutup mulut sorang-sorang tengok gambar nih . hehe . bersama nani .





harap maaf . perbezaan ketinggian yang amat ketara. macam langit dengan bumi .
nani berketinggian  173 cm . tp sy . hanya 160 cm shj . 
nani adalah satu2 nya perempuan yang paling tinggi dalam batch kami .
juga merupakan best student .


maaf nani . secara tak sengaja telah memperkenalkan nani di ruangan ini .
hihihihi ..


-------> ok la. jari dah penat da taip . nak sambung buat amali kiraan dan prosedur utk amali esok . c u next time . papai . kirim salam sayang pemilik blog ni kat pembaca setia ni ok . assalamualaikum.


21:50
5/10/2011




0 comments: