| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Saturday, October 22, 2011

| awak vs saya |

assalamualaikum ..

 بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

 "I myself am nothing, but through Him I can become everything"
Your actions are the fabric of your soul. But do not rely on their appearance. It is the intention behind your actions that breathes life into them... ^_^




Guy Facts---

When a guy calls you,
he wants to be with you

When a guy is quiet,
He's listening to you...

When a guy is not arguing,
He realizes he's wrong

When a guy says, "I'm fine" after a few
minutes
he means it

When a guy stares at you,
he wishes you would care about him and
wonders if you do

When your laying your head on a guy's
chest,
he has the world

When a guy calls/texts/comments/messages you everyday,
he is in love

When a (good) guy tells you he loves you,
he means it

When a guy says he can't live without you,
he's with you till your done

When a guy says, "I miss you,"
he misses you more than you could have
ever missed him or anything else

Girl Facts--

When a girl is mean to you after a break-up
she wants you back but she is too
scared she'll get hurt and knows
you're gone forever!

when you catch a girl glancing at you,
she wants you to look back
and smile

When a girl bumps into your arm,
while walking with you
she wants
you to hold her hand

When she wants a hug
she will just stand there

When u break a girls heart
she still feels it when
you run into each other 3 years later

When a girl is quiet,
millions of things are running through her
mind..

When a girl is not arguing,
she is thinking deeply,,

When a girl looks at you with eyes full of
questions,
she is wondering how long you will be
around

When a girl answers, "I'm fine," after a
few seconds,
she is not fine at all

When a girl stares at you,
she is wondering why you are playing games

When a girl lays her head on your chest,
she is wishing for you to be hers forever

When a girl says she can't live
without you,
she has made up her mind that you are
her future

When a girl says, "I miss you,"
no one in this world can miss you more
than that







di kala kebosanan melanda . hanya lukisan ini menggambarkan segalanya..



hi . hi. hi. c u again~ today is already sunday . the only weekend of this week . really tired . already done with aerobic this morning . dah. dah . dah~~ terskeaping lak .
sambung balik . aerobic utk sukan farmasi. semalam pun keluar beli hamper . (ajk hadiah di ingtkan disini) . balik malam. then terus sambung wrapping the hampers .. total = 21 ..


gambar- gambar yg diambil pg td. not too much . only just a few . akan menyusul in da next entry .
this entry tidak sesuai . sebab tajuknye diatas tertulis. saya VS awak. . ops! terbalik pulak . xpew. never mind . xkn kene saman pun lau tukar perkataan tu . (hehe. padahal malas nak tekan <--backspace banyak kali) (:

lets continue . hehe . actually. this entry memang saya create utk awak . hehe . gambar di ats pun saya lukis saya dan awak walaupun lukisan kartun je . saje mengisi masa lapang . kih3. padahal mase xla lapang sgt. sajeje tu. layan je hati nak tulis or lukis that kind of yang u see in the gambar dia atas ~


awak dan saya . hik3. . mood : sangat merindui awak .


gmbar tu sy mms kat awak ari tu . hehe . mule2 awak sangsi lukisan tu saya lukis . knp? xpcaye ke saya lukis macam tu? hehe . (ini persoalan yang bermain di mulut awak masa awak call ari tu ) . 
awak ckp cantik!! tp xtaw la awk juz nk amik ati sy je kan . pape pun thankz a lot sebab masih lagi pertahankan hubungan ni. really appreciate that .



ingat tak jumaat ari tu . sy ade terasa dengan awak (hanya kita je yang taw) . then. awak tidow. sy miscall byk kali . macam-macam msg sy hantar . tp xde jawapan . until 1 msg tu sy hantar . then sy terus tidow . ~ da xnak pikir pape dh.~



0245hours : deringan lagu percaya padaku menandakan someone calling .

1st call . xsmpat agkat . mata pun xley bukak lagi .
2nd call . angkat fon je dgr suare awak . terus mata tebukak luas . terkejut sgt . 

then. tgk jam . masih d awal pg . then. awak pun bgtaw . yang awak terkejut dari mimpi . then. terus tgk fon . nampak msg sy 4 keping~
saya taw awak terkejut bace msg saya . jahat kan sy .(: awak cakap semalam awak penat sgt sampaikan tertidow dan xsedar sy call n msg .


mase tu jugak kite berbincang dari hati ke hati . sebelum tu awak ade forwardkan 1 msg kat sy . terima kasih sebab jujur dgn saya .saya hargai sgt .
someone that sms & tanye khabar awak. die jugak pesan suh awak jage diri baek- baek . harap hepi dan sihat selalu . also doakan awak bahagia selalu .
----> bole tak saya nak jawab persoalan di atas ni . mane la taw kot-kot this sender terbace blog ni ke .
hehe . just andaian . tp mungkin jugak tidak . tp sy tetap nak tulis jugak kat sini .

alhamdulillah . mir khabar baek . sihat je . ye .. jgn bimbang . sy selalu pesan die suruh jage diri baek2 . alhamdulillah jugak . setakat ni hepi n bahagia je . tp xtaw la akan dtg kn . HANYA DIA YANG MAHA MENGETAHUI SEGALA-GALANYA . kite serahkan segalanya pada DIA . kita hanya merancang tapi takdir yang menentukan . terima kasih jugak sebab doakan dia selalu . amin ya rabbal alamin~~



ok. lets continue . bincang . bincang . luahan demi luahan until la ke jam 0415hours . ops . tak sedar dah 1 1/2 hours kita gayut . thankz jugak sebab bahagiakan sy . sampai menitis air mata dengar luahan awak pagi tu . btol . kita manusia yang banyak kelemahan . ALLAH sentiasa uji hambaNYA . mustahil dalam hidup kita akan bahagia or suka selamanya kan . kan dulu- dulu mase kecik- kecik cikgu ade bagitau . hidup ini ibarat roda . kadangkala di atas . dan kadangkala juga dibawah . so. oleh itu, kite mesti syukuri dengan apa yang ada . sebab hidup ini adalah satu anugerah . terima kasih jugak sebab awak sentiasa ada disisi saya dikala suka ataupun duka . awak bukan sekadar teman istimewa . malah juga teman akrab . tempat sy luahkan segala- galanya . terima kasih sebab dapat terima saya sedanya . segala kekurangan dan kelemahan yang ade pada insan yang bernama nur muslihah ini .
saya pun akan terima awak seadanya . dont worry . dengan izinNYA. saya akan sentiasa berada disisi awak ..





mohd hazmeer hamzah



Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.







Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.









Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat -Hamka








Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi kiranya kamu benar menyintainya setulus hati.








Andaikata dunia hendak meraih cinta, ia tak akan mampu dan andaikata ia akan menolaknya, ia juga tak akan kuasa, kerana cinta itu suatu anugerah, bukan suatu hasil usaha. Cinta berasal dari Tuhan “. (Al Hujwiri –Kasyf Al-Mahjub )




---> sekadar coretan utk diri sendiri dan yang berkenaan utk dikenang di masa depan .

0 comments: