| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, October 4, 2011

aku yang kau tinggalkan . alina haizarAku Yang Kau Tinggalkan 

Terbitan:Kaki Novel
Penulis:Alina Haiza
Harga:RM25.00 
Synopsis :-
Perkahwinan adalah ikatan terindah di antara dua jiwa yang saling mencintai yang berjanji akan sehidup semati. Tetapi bukan bagi perkahwinan Nia Atirah dan Zaril Ikhwan. Nia memerlukan wang bagi membantu keluarganya, Zaril Ikhwan pula memerlukan seseorang untuk menjaga dirinya yang sakit.

Cinta datang kepada Nia tanpa dia sedari. Secara perlahan-lahan, Nia jatuh cinta dengan suaminya sendiri. Tetapi Nia disingkirkan setelah Zaril Ikhwan pulih dari sakitnya.

Nia meninggalkan Zaril Ikhwan lalu membawa hati yang lara ke Turin dan meneruskan hidupnya sendirian di kalangan orang asing bertahun-tahun lamanya.

Takdir menemukan mereka di bumi Turin. Pertemuan itu telah mencetuskan perasaan benci, marah dan dendam yang terbuku di dalam hati masing-masing.

Walaupun masih ada dendam dan rahsia yang dipendam, demi untuk meneruskan kehidupan ini, yang terbaik untuk mereka berdua adalah berpisah secara rasmi dan tidak perlu lagi menyalahkan takdir walaupun Nia dan Zaril Ikhwan merasakan diri masing-masing yang sebenarnya telah ditinggalkan.
----------> cite yang sangat menarik . lebih kurang novel adam hawa . kene kawen pakse mule2 cite  . tp novel adam dan hawa sbb kne tngkap khalwat . but this novel is sbb nk selamatkan maruah keluarga .
nak tahu lebih lanjut . dapatkan di pasaran or pinjam kat sape2 . hehe .
just sharing je . hehe . tp anda tidak akan menyesal . betul2 memberi pengajaran dan teladan . novel yang mempelbagaikan penggunaan bahasa seperti itali . 
yang paling saya ingat .
'mia cara' ---> sayangku .

pengorbanan . cinta . air mata . kebahagiaan .
pesanan penaja :
selamat membaca .

0 comments: