| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, October 18, 2011

|1st time dlm sejarah|

Assalamualaikum..
salam sejahtera..


kehadapan para pembaca sekalian,
terima kasih ke atas kesudian anda menjengah di blog ini.
saya amat menghargai sokongan dan perhatian anda.
(siyesly, pemilik blog agak perasan di situ. titik!)

actually.sekarang ni baru lepas makan meggi.sedap!!! maggi kari lagi.(ops! saya pasty anda semua tahu kesedapan maggi tersebut .of kos tidak bagi para-anti maggi.terima kasih!)


haha. td baru lepas update status kat fb yang berbunyi begini 

"tonight ---> separuh akhir piala malaysia 200 ~ terengganu vs selangor.. 
nak pilih yang mana 1 nih? lives at selangor . but from terengganu .. 

don't worry !

TERENGGANU DARUL IMAN is da best decision . negeri tumpah darahku.

 peteh ganu peteh! "




buat mydear--> dont worry. mus akn tetap skong terengganu.! hehe . gurau je la ari tu . (:


dah. dah. malam ni kita saksikan ok. hehe . aik! mus pun ke?? persoalan disitu. oh tidak ! saya tak tonton la. tp jgn bimbang. sy akn dpt taw jugak result . da ade personal reporter. toink. toink.toink. mr.h tu memang peminat setia. bola-bola je.tp. sy kagum sangat dgn die . mata tgk bola . tgn tetap xberhenti msg.bila tanye ggu x. die ckp xpe. kite msg k. so...ok mylove . kite msg . (hehe. senyum sekejap).. eh. eh. awak!!! jgn muntah k. terbocor plk pasal kitorang. maapkan sy ok.




ok la.Xtually post ni nak habaq mai kat hangpa semua sal ni.
nak taw ke sal pe? sape nak taw sila angkat tgn tinggi- tinggi.
ok2. sy nampak tgn anda . hik3

cube tgk tajuk ats??


|1st time dalam sejarah kn| ??

nak taw x sejarah pe? (: buku teks sejarah ke? sejarah penubuhan malaysia ke sejarah awak dan saya ???


........ops.........

jawapan anda semua salah! please try again! TQ






hehehehe. begini ceritanya .mlm semalam . not yesterday. but a day before yesterday . ---> ahad : 18/10/2011

duk la bergayut2 kat tp tingkap dgn mr.h.. hehe..mesty koram tnye knp kn? sebab saya kurang ketinggian . sebab tu gayut. hik3. (maaf . jawapan yang langsung tak diterima akal)


mase duk tengah-tengah borak tu . 

si dia  : lapar la..

si saya : yeke. ciannye..da tu nak mkn pe?

actually.sebelum tu kawan die ade msg nk ajk pg minum air. tp si dia mls nk join. alasan ? nk lepak kat umah. nk rehat .


si dia  : masak la kn. wt nasi goreng.

si saya : (dengan terkejut) haaa..yke??????

si dia  : ye la. syg jgn letak tpon taw. ajar abg masak.

si saya : eerrmmm..ok.ok.. (masih lagi nada terkejut) -eksaited                                                 sebenarnya . tu la. 

1st time dalam sejarah .

masak sendiri kat   dapur. ye la. biasenya mak yg siapkan senua kan ..



then.sy pun ajar je la resepi paling senang utk orang bujang yang baru mule2 masak. kih3. sampai sekarang masih tersenyum dgn telatah die. haha. macam-macam la.
mule2. suruh potong bawang. siap tanye lagi. bawang pe. sy ckp la ltk bawang putih sebab nak naik bau. 


si dia  : bawang tu hiris ke tumbuk?

si saya : tumbuk je..nak wat naek bau je kan. dah panas minyak
          belom?


si dia  : jap.nak tumbuk bawang jap .


hehe. 1st time dalam sejarah die cakap masak sambil pakai erphone. memang lucu jugak time tu. minyak kering la. bawang hangus la. ikan bilis garing la. tp tetap jd jugak akhirnya.

dah la makan sesorang. buat si pemanggil kat dalam tepon tu jeles je.. :(







taken from google .



* lucu nye dgr time die masak tu. macam-macam bunyi ade. hehe.

alhamdulillah. terhasil jugak nasi goreng udang buatan beliau.

TAHNIAH MR.H ats kejayaan dan usaha anda.







tak lupe jugak kredit to :





+







+



celcom



atas khidmat anda . 




----> sekian sahaja untuk entry ni. maghrib da masuk. jom solat.
bye.bye. assalamualaikum...

1 comments:

zahra iman said...

*PEMBETULAN ..SUKAN MALAYSIA 2011