| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, October 30, 2011

| FINAL PIALA MALAYSIA 2011|

ASssalamualaikum .
semalam telah berlangsungnya final piala malaysia 2011 di stadium shah alam . entry semalam (entri sebelum ini) telah dipublishkan sebelum result perlawanan di umumkan . perlawanan penentuan antara negeri sembilan dan terengganu yang begitu sengit sekali .

Tahniah Negeri Sembilan menjuarai Piala Malaysia bagi tahun 2011 dalam satu perlawanan yang hebat misi perebutan gelaran Juara Piala Malaysia 2011.N.Sembilan menewaskan Terengganu dengan jaringan 2 gol berbalas 1 sekaligus mengulangi sejarah pencapaian mereka pada tahun 2009.

Bagi Terengganu pula,mereka terpaksa akur dengan kekalahan ini,kejayaan mereka selepas menamatkan kemarau 10 tahun dalam merebut gelaran Piala Malaysia pada tahun 2001 tidak dapat direalisasikan malam ini.Walaubagaimana’pun Terengganu mempersembahan aksi permainan yang terbaik pada malam ini.Cuma nasib tidak menyebelahi mereka.


GAMBAR FINAL PIALA MALAYSIA 2011 NEGERI SEMBILAN LAWAN TERENGGANU

               PIALA MALAYSIA 2011 NEGERI SEMBILAN VS TERENGGANU

Terengganu sebaliknya menjaringkan gol awal melalui Ashaari Samsudin pada minit 58,sebelum S,Kunalan meyamakan kedudukan di minit 81.Pada ketika ini kedudukan terikat 1-1.

Namun ramai yang beranggapan perlawanan ini akan berlanjutan ke masa tambahan.Tetapi Hairuddin Omar menafikannya dengan menjadi wira Negeri Sembilan apabila menjaringkan gol kedua 5 minit sebelum perlawanan tamat.Dengan gol ini,sekaligus menobatkan Negeri Sembilan sebagai Juara Piala Malaysia 2011..



Tapi.. apa2 pon TERENGGANU boleh berbangga dengan pencapaiannya boleh masuk ke FINAL setelah 10 tahun menanti.. Last terengganu masuk Final masa tahun 2001. Masa tu Hi-O masih bersama Trg kan?? Huhuhu... Jom la bawak HI-O masuk Terengganu balik.. Kita tunggu PIALA MALAYSIA 2012...
to mr .h : jangan sedih- sedih agi ok . ade hikmah di sebalik semua ni .  kita tunggu tahun depan ok ...=) keep smiling ,,

(^_^)


BINGKISAN KENANGAN YANG DIRAKAMKAN~~
 suasana di stadium shah alam semalam .
| kibarkan bendera terengganu . kami bangga jadi anak terengganu | 






| semangat itu penting!!! |





*koram-koram . semalam . angah text . die ckp . 
"along . aku tengok muka penjaga gol negeri 9 ade iras meer la "
saya : " ye dop???" (dgn nada yang terkejut)

then . cube la men'googgle'kan picture gambar pemain yang dimaksudkan itu~~


----> farizal marlias . .





ade iras kah? semalam pun . kawan-kawan pun duk ckp camtu jugak ,,

tp sy tgk pun . ade iras sikit je la . sekali pandang . mr.h lagi kurus . farizal ni tough skit . almaklumlah. atlet kn .


ok la. sampai disini dulu utk entry kali ni .


---> laen kali jumpe lagi . bye2 . assalamualaikum .. .

Saturday, October 29, 2011

|pertemuan yang tidak diduga|

assalamualaikum...
 
 
 
salam sejahtera . salam satu malaysia . salam satu terengganu .
eh. eh. await entry kali ni ade salam satu terengganu pulak . hehe .
hehe . hehe . (mus! . dah!!. stop ketawa . time to serious .)
suara lain : baeklah .
*kata pada diri sendiri*

(mood : hepi x abis- abis lagi )



mesty koram taw knp salam satu terengganu kn ? 
ye . ye . saya pun taw jugak .
so. kite sama . seri . 0-0 .
 =)

actually tonight adalah malam penentuan . final piala malaysia 2011 .
fuhh!!! saya pulak yang berdebar . mengalahkan pemain pulak .
kalah kapten terengganu; marzuki yusof .
hehe . actually . memang nervous . almaklumlah malam penentuan .

dengan itu, saya hadiahkan serangkap kata- kata buat penyokong- penyokong terengganu .

kelantan telah dikafankan . selangor telah dikebumikan . negeri 9 bakal jadi arwah . HIDUP TERENGGANU .peteh ganu peteh . doa utk kemenangan GANU kita ok . 
HIDUP TERENGGANU~
hehehe . begitu bersemangat sekali . nak taw kenapa ? jap . kata- kata saya akan menyusul selepas ini . 
tunggu!!!!!

sekarang telah berlangsung perlawanan antara pasukan terengganu (pasukan tetap dihati ok ) dengan pasukan nogori . hehe . pasukan n.9 ..dikesempatan ini jugak saya nak wish good luck to pemain- pemain. buat yang terbaek. kami akan sentiasa menyokong. kami??
hehe . kami la. actually entry ni dicipta . bertittle : pertemuan yang tak diduga~ ok2 . segala persoalan akan dijawab sebentar nanti .
sebenarnya . hari ini 29/10/2011 . mr.h and da gengs turun kl. sampai semalam . tujuan? of course la nak tgk siaran live di stadium shah alam . diorang (mr.h & da gengs) actually da rancang nk pg tgk bola ni 3 hari lpas da. tp xjd last min ari tu . sebab tiket da abis . tp semalam. tetiba ckp jadi pegi . hehe . sambil ketawa (hepi sgt die ) . die mintak tolong someone carikan . alhamdulillah . ada . awl pg sampai . transit di rumah abg kesayangan di pantai dalam .
so, based on the story above, pertemuan yang tak diduga telah berlaku di antara saya dan mr.h .hehe . hajat dihati memang xnk kuor kl. alang-alang dia da ade kat sane. so bertemu lah kami.pertemuan ketiga --> berjaya times square .

gambar ini telah dipilih utk senarai gambar teratas dalam entry kali ni . reason? ntah . i like this pic . ramai cakap gmbar ni sweet . sweet kah ? haha . tanye sama hati . ikhlas kah ? tapi saya suke sbb mr.h sweet sgt dalam gambar ni...tengok tu. sempat senyum agi. actually.memang susah nk tgk die senyum mase ambik gmbar.hehe .penantian terhasil . hik3. berjaya. CREDIT to miss mawar. our PHOTO_g for today. hehe.......                                                                                                             (ini luahan kata hati saya shj . bukansebabnakpujipakwesendiriokay)

hasil tangkapan yang tidak begitu memuaskan. tapi i like . candid syndrome yang agak ceria suasananya . hik3. 



ade ruang disitu~ after makan di taste of asia . otw naik lif ke ampang superbowl . @berjaya times square . tingkat 5 .
 

iklan gigi . sengihan yang dibuat- buat . ish3 . macam-macam la .. otw nak start game . .


proses pengajaran cara pemegangan bola . haha . maklumlah . ni baru 2nd time maen benda alah ni .hehe . maen- maen . byk kali jugak masuk dalam longkang . hu3. malu yang amat .tp alhamdulillah . strike jugak skali . hu3 . pemenang  :
1) rambo007-mr.h
2) tantari- abg pa
3) katipang- kamal
4)3 sahabat- mus, ayu, mawar .

da pandai da . hehe .


lagat rambo007 maen . hehe . begitu bersemangat . isk3.


mawar- our photo-G . hik3 .


paper bag yang berisi GPS . haha . bersama kak ayu . 


then. setelah beberapa ketika disana . masing- masing membuat haluan sendiri. mereka mahu bergegas ke stadium pulak. takut jam . hehe . saat - saat terakhir disana sangat mengayat hati . sedih . tp apakan daya . sampai disitu shj petemuan utk kali ini . ( eh . . knp emo sedih pulak ni . sob.sob.sob.)

ok la. utk pengetahuan . entry ini dicreate semasa blogger ini men'online utk dgr thr . siaran langsung dari stadium. beginilah nasib kalau duduk hostel tak leh tgk tv . =(
--> ok la. sampai sini dulu utk entry ini. ade mase jumpa lagi. masih menanti jaringan gol . assalamualaikum~~

 


Thursday, October 27, 2011

|19th of birthday |

assalamualaikum & hai everybody . .

actually entry ni di create di mana- mana . he3 . ye la . xpandai nak state kat mane . sebab bas sentiasa bergerak . hehe . in my journey to back again at KSKB sg buloh .
waaa... xmo balik . tp terpaksa gagahkan hati dan kaki . hu3 . um . x puas cuti 2 hari je . nak banyak- banyak .
ok la . this entry di create sebab nk share something about yesterday . haha
date : 26th oct 2011
place : my parent's house . (ye la . xkn kat ur parent's house plak kan )
hehe .
event  : enth la . (smbil senyum malu . tutup mulut dgn tangan ) hik3 .


*sila rujuk tittle jika mahu mengetahui event yang sebenar* terima kasih~



my 19th birthday right ?
actually this coming monday . 31st oct . but . disebabkan smlm last day kat rumah . tu yang buat awal . 
terpaksa di awlkan .hehe .
6t mesty dh xsuprise kn . ok la. xpew la . xsuprise pun . yang penting dh celebrate semalam bersama-sama dgn orang- orang yang tersayang . x la kempunan sgt 6t bile balik sane . he2 .

entry yang ditulis ptg td . lepas tu draft . sakit kepala sgt td dlm bas . 

jom . lets continue ..



the background~








my lil sis . with the heart ballons .




ni before majlis . lepas balik shoping barang- barang & cakes .



wif my kazens . include . our dentist, DR . Norisa .





lunch together .menu . ikan goren singgang + ikan goreng + budu + goreng sotong.
amat menyelerakan .





hehe . both of cakes . 
actually majlis ni nak sambut ngn fmli je .tp last minutes planning . mak cakap . buat makan pgl sedara mra n kekawan terus la . buat bihun . ikan ngn pari bakar . .
so . terpakse beli satu lagi kek .
tu la hasilnya .


| HAPPY BIRTHDAY NUHA |

* abaikan kesalahan teknikal . disitu tertulis 18 . rupenye2 sy da 19 thn . betol xperasan kesalahan tuh .
mr. h pun xperasan mase beli hari tuh *

mesty koram tertanya- tanye . kenapa NUHA kn?



hehe . actually tu name timangan sy mase kcik ag . fmli semua . sedara mara semua pnggil ngn panggilan tuh .
maybe diorang semua ade yang xtaw name sebenar sy kot . haha . if koram nak taw . kawan2 je panggil name mus or muslihah . majority panggil nuha . jiran tetangga pulak panggil along .
wow! banyak giler name . haha .
hehe .
adik pun ade org panggil jugak .
hehe . tapi yg tu someone special je la . hik3 . ade kisah disebalik name tu . (:


koram- koram nak tahu 1 cerita tak ???

hehe . law koram cakap xnak pun sy still nak taip jugak kat sini .
 malam tu . mr.h tersenyum-senyum sambil cakap kat sy ..
" oo..letak name tu kat kek ..abg tahu ... hehehe "


sy pun tertanye- tanye jugak la . knp? salah ke?

~~NUHA .~~

koram dapat tahu tak ape yang mr h pikir ? dapat agak tak?

rupe-rupenye . die ingat name NUHA kat kek tu . ats gabungan nama sy dengan die .

NUr muslihah dgn HAzmeer

haha . ape lagi . ketawa giler la sy lepas die bgtaw tu . haha . actually . still saat tu die masih xtaw lagi name timangan saya dlm fmli . hehe .
bertuah punye abg . hahaha .





proses merempahkan ikan dan pari ..







birthday girl . hehe . malunyer . terpaksa tebalkan diri . macam zaman budak- budak je suasana mcm ni . hehe .
hehe .






hehe . life is wonderful right . lebih2 ag . bersama org yang tersayang kn ?

=)











~wif my beloved mom ~














menu tambahan sponsored by my aunt , che de . thankz a lot. bfday present . he3







capturing wif budak- budak . baju biru kat sebelah bfday girl , ank sedara mr.h . hu3







 thankz my friend . sudi dtg utk memeriahkan mjlis . appreciate that .




 last but not least . tetamu special . dtg juga akhirnye . mase mjlis tu xdpt dtg sebab kje.
so . mlm terbuka jugak hati utk dtg . hehe .
jumpe mak ayah for da 2nd time~






suke sgt tgk . berkain pelekat. hehe .
btol2 x rancang . xtaw macam mane boleh sedondong warna baju dan kain kami .

hehe ..







ok la. sampai sini je utk entry ni . bye-bye . salam .

Sunday, October 23, 2011

karnival sukan farmasi

assalamualaikum ..


actually dis entry tak nak tulis panjang- panjang . 




tp mahu show off kan gmbar ni je . xsempat nk create pjg- pjg . jap agi ade somting to do .

so hope u guys . enjoy it .







after clas. terus keluar . jalankan tanggungjawab sebagai ajk hadiah utk karnival sukan farmasi anjuran batch 59 .
kepeningan jugak nak matching hadiah dgn harga . (:
nasib baek kak zura da dtg semalam . kereta penuh dgn hadiah . duduk berhimpit mcm ikan sardin . hehe .

:)






aik . tersenget pulak gmbar ni . sorry . malas dh nk rotate . hope u can see this . hehe.
diantara barangan yang berjaya kami keluarkan dari kedai tersebut . 
its does not mean curi ok . 
hehe . law xpercaya . boleh tgk resit pembelian .

...
almost 500$$ jugak ~~






ni hasil nye . sorry. ni hamper for saguhati je . yg class punye spt johan . xsmpat nk capture semalam . tp memang mewah sgt barangannya .

semalam balik lepas isyak . siap2. then. terus sambung wrapping this . almost jam 12 jugak siap .
hehe . enjoy it .




pagi td . 23/10/2011 ~ senamrobik di padang . 
pesanan penaja : di kesempatan ni, ni wish epi birthday kat mamal .
MAY ALLAH bless u..amin.



diperkarangan padang . senamrobik yang dikendalikan oleh batch 59 . junior batch 60 memeriahkan suasana . jugak tidak dilupakan buat senior batch 55 . walaupun bil yang hadir xbrape ramai . tp kami hargai sgt ats kesudian kalian. terima kasih .





pertempuran ole tempo (pasukan kami ) melawan batch 55 .

hehe . seri . 0-0




behind the court . huhu .  para penyokong . kih3.







sorry . xsempat nk capture gambar byk2 . hehe . 6t lau ade pape sy kan update lagi .
ok la . tq .


---> malam ni kne siapkan movie maker utk tayangan esok kat auditorium . ok la. sampai sini dulu . c u in next update. bye- bye. salam .

Saturday, October 22, 2011

| awak vs saya |

assalamualaikum ..

 بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

 "I myself am nothing, but through Him I can become everything"
Your actions are the fabric of your soul. But do not rely on their appearance. It is the intention behind your actions that breathes life into them... ^_^




Guy Facts---

When a guy calls you,
he wants to be with you

When a guy is quiet,
He's listening to you...

When a guy is not arguing,
He realizes he's wrong

When a guy says, "I'm fine" after a few
minutes
he means it

When a guy stares at you,
he wishes you would care about him and
wonders if you do

When your laying your head on a guy's
chest,
he has the world

When a guy calls/texts/comments/messages you everyday,
he is in love

When a (good) guy tells you he loves you,
he means it

When a guy says he can't live without you,
he's with you till your done

When a guy says, "I miss you,"
he misses you more than you could have
ever missed him or anything else

Girl Facts--

When a girl is mean to you after a break-up
she wants you back but she is too
scared she'll get hurt and knows
you're gone forever!

when you catch a girl glancing at you,
she wants you to look back
and smile

When a girl bumps into your arm,
while walking with you
she wants
you to hold her hand

When she wants a hug
she will just stand there

When u break a girls heart
she still feels it when
you run into each other 3 years later

When a girl is quiet,
millions of things are running through her
mind..

When a girl is not arguing,
she is thinking deeply,,

When a girl looks at you with eyes full of
questions,
she is wondering how long you will be
around

When a girl answers, "I'm fine," after a
few seconds,
she is not fine at all

When a girl stares at you,
she is wondering why you are playing games

When a girl lays her head on your chest,
she is wishing for you to be hers forever

When a girl says she can't live
without you,
she has made up her mind that you are
her future

When a girl says, "I miss you,"
no one in this world can miss you more
than that







di kala kebosanan melanda . hanya lukisan ini menggambarkan segalanya..



hi . hi. hi. c u again~ today is already sunday . the only weekend of this week . really tired . already done with aerobic this morning . dah. dah . dah~~ terskeaping lak .
sambung balik . aerobic utk sukan farmasi. semalam pun keluar beli hamper . (ajk hadiah di ingtkan disini) . balik malam. then terus sambung wrapping the hampers .. total = 21 ..


gambar- gambar yg diambil pg td. not too much . only just a few . akan menyusul in da next entry .
this entry tidak sesuai . sebab tajuknye diatas tertulis. saya VS awak. . ops! terbalik pulak . xpew. never mind . xkn kene saman pun lau tukar perkataan tu . (hehe. padahal malas nak tekan <--backspace banyak kali) (:

lets continue . hehe . actually. this entry memang saya create utk awak . hehe . gambar di ats pun saya lukis saya dan awak walaupun lukisan kartun je . saje mengisi masa lapang . kih3. padahal mase xla lapang sgt. sajeje tu. layan je hati nak tulis or lukis that kind of yang u see in the gambar dia atas ~


awak dan saya . hik3. . mood : sangat merindui awak .


gmbar tu sy mms kat awak ari tu . hehe . mule2 awak sangsi lukisan tu saya lukis . knp? xpcaye ke saya lukis macam tu? hehe . (ini persoalan yang bermain di mulut awak masa awak call ari tu ) . 
awak ckp cantik!! tp xtaw la awk juz nk amik ati sy je kan . pape pun thankz a lot sebab masih lagi pertahankan hubungan ni. really appreciate that .



ingat tak jumaat ari tu . sy ade terasa dengan awak (hanya kita je yang taw) . then. awak tidow. sy miscall byk kali . macam-macam msg sy hantar . tp xde jawapan . until 1 msg tu sy hantar . then sy terus tidow . ~ da xnak pikir pape dh.~



0245hours : deringan lagu percaya padaku menandakan someone calling .

1st call . xsmpat agkat . mata pun xley bukak lagi .
2nd call . angkat fon je dgr suare awak . terus mata tebukak luas . terkejut sgt . 

then. tgk jam . masih d awal pg . then. awak pun bgtaw . yang awak terkejut dari mimpi . then. terus tgk fon . nampak msg sy 4 keping~
saya taw awak terkejut bace msg saya . jahat kan sy .(: awak cakap semalam awak penat sgt sampaikan tertidow dan xsedar sy call n msg .


mase tu jugak kite berbincang dari hati ke hati . sebelum tu awak ade forwardkan 1 msg kat sy . terima kasih sebab jujur dgn saya .saya hargai sgt .
someone that sms & tanye khabar awak. die jugak pesan suh awak jage diri baek- baek . harap hepi dan sihat selalu . also doakan awak bahagia selalu .
----> bole tak saya nak jawab persoalan di atas ni . mane la taw kot-kot this sender terbace blog ni ke .
hehe . just andaian . tp mungkin jugak tidak . tp sy tetap nak tulis jugak kat sini .

alhamdulillah . mir khabar baek . sihat je . ye .. jgn bimbang . sy selalu pesan die suruh jage diri baek2 . alhamdulillah jugak . setakat ni hepi n bahagia je . tp xtaw la akan dtg kn . HANYA DIA YANG MAHA MENGETAHUI SEGALA-GALANYA . kite serahkan segalanya pada DIA . kita hanya merancang tapi takdir yang menentukan . terima kasih jugak sebab doakan dia selalu . amin ya rabbal alamin~~



ok. lets continue . bincang . bincang . luahan demi luahan until la ke jam 0415hours . ops . tak sedar dah 1 1/2 hours kita gayut . thankz jugak sebab bahagiakan sy . sampai menitis air mata dengar luahan awak pagi tu . btol . kita manusia yang banyak kelemahan . ALLAH sentiasa uji hambaNYA . mustahil dalam hidup kita akan bahagia or suka selamanya kan . kan dulu- dulu mase kecik- kecik cikgu ade bagitau . hidup ini ibarat roda . kadangkala di atas . dan kadangkala juga dibawah . so. oleh itu, kite mesti syukuri dengan apa yang ada . sebab hidup ini adalah satu anugerah . terima kasih jugak sebab awak sentiasa ada disisi saya dikala suka ataupun duka . awak bukan sekadar teman istimewa . malah juga teman akrab . tempat sy luahkan segala- galanya . terima kasih sebab dapat terima saya sedanya . segala kekurangan dan kelemahan yang ade pada insan yang bernama nur muslihah ini .
saya pun akan terima awak seadanya . dont worry . dengan izinNYA. saya akan sentiasa berada disisi awak ..





mohd hazmeer hamzah



Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.







Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.









Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat -Hamka








Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi kiranya kamu benar menyintainya setulus hati.








Andaikata dunia hendak meraih cinta, ia tak akan mampu dan andaikata ia akan menolaknya, ia juga tak akan kuasa, kerana cinta itu suatu anugerah, bukan suatu hasil usaha. Cinta berasal dari Tuhan “. (Al Hujwiri –Kasyf Al-Mahjub )




---> sekadar coretan utk diri sendiri dan yang berkenaan utk dikenang di masa depan .