| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, August 28, 2011

" 7 Hari Mencintaiku..."



"Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan ? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri ! Tapi ada hati nak kahwin dengan anak orang kaya ! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawa cermin ke suluh muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati ! So ... apa kata kau berambus sekarang ! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau ! "

Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.

Berbagai kata nista dan makian yang di lemparkan pada lelaki ini. Bungkam Khuzairi mendengarnya, namun demi satu amanah Khuzairi terpaksa menelannya, demi satu amanah Khuzairi hanya mampu bersabar.

Amanah? Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita?

Mia Adriana bagaikan lupa, hidup ini ibarat putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma
nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.
 
 


Harga untuk novel 7 Hari Mencintaiku...
RM 32.90 untuk semenanjung 
RM 35.90 untuk sabah dan sarawak
                                                                       1050 pages...









gambar si pemilik blog juga di kepilkan bersama . saat2  terakhir sebelum balik .
kat dlm kelas .

mase ni lectrer xde. so. ape lagi. curik mase utk flying with benda alah ni.
law study . kompem sejam kemudian pasti ngntk. tp siyes . law bace bnda ni knpem xnk tidow .


mase ni episod dh 25 . disebabkan kesibukan p sana sini . xsmpat nk cntinue dgn byk . 

mse entry ni di create pun. bru je sampai bab 61 . haha . total 131 bab. 1050 pages. 
 kerap kali jugak bace . tp selalu loading . haha . dlm bas ritu pun ade bce jgk sikit . tp xkhusyuk . 
motion sickness . a.k.a ade gngguan  . terkejut awk tgk novel sy tebal sgt .

actually this novel nk pinjam ngn kwn. tp mase 24 hb ari tu . p jejalan akt hospital . mse tu ade jugak 
gerai novel  . tersentap hati bile terpandang novel ni. memang giler sgt2 time 2. nasib baek tak terlompat je niat asal 2 3 bulan yg lpas . hmpir2 nk beli online sebab stok kat semua kdai buku memang terhad . 
novel best- seller . 

setakat ni , penulis novel kesayangan eden , siti rosmizah ni telah keluarkan baru 4 novel .
this novel ; latest one .


novel  before this da miliki . yg ke 3 -lafazkan kalimah cintamu .
(best-seller)










second novel ..

cinta kau dan aku !







& novel sulong beliau .




ketiga2 novel  da khatam . tinggal lagi novel '7 hari mencintaiku' ni.
hopefully . dapat habiskan dalam mase terdekat ni. haha. sempat ke. insyaALLAH. law da nmpak ank bulan.  esok rayer . ( : (perasaan eksaited disitu) 
mlm ni da mlm raye.

hehehe .. skrg ni hujan renyai2 . da smlaman hujan x berhenty2 . non stop .
mintak2 la. esok dikurniakan cuace yang baik.  
amin .




mood  : sejak balik ni. aura blogging ni berkobar2 . hahaha..

ok la. to be continue .


baiBAI_ assalamualaikum_selamat pagi_





1st day masuk bndar slps 2 bulan x balik kg .

assalamualaikum
 
tersenyum sorang2 bila bace balik tjuk entry yang aku create kat 
ats tu A.K.A this entry la.
 
 
 
1st day masuk bandar slps 2 bulan x balik kg .
 
ye la . today : 28/8/11 dengan bangganya sy mengisytiharkn dgn rasminya.
sy telah masuk bndar okies.
 
 
not bndar 'river bamboo'
but my hometown.



K>E>M>A>M>A>N




=)
hajatnya nk pg pagi. tp mak suh tolong buat karipap dulu .
adunan utk 4 kg .

then. lpas siap2. area jam 3 jugak btolak ke bandar . niat asal.
entah . x berniat pun sebenarnya.
ttp telah di niatkan oleh my bapak suh pg bayar bil2 yang tertunggak kat umah .

so . mcm tu la rutinnya . setiap kali aku ade kat umah .
muke ni la yg kene settle kn bnda2 gini .

kata my bapak.  nk suh ank2 die independent .






then . after bayar bil . kne beli wang pos . nk buat byaran utk kad raye ape ntah yang telah di langgan oleh my bapak sekian lame dahulu . padahal kad raye kt umah berlambak2. buat harta
family je . hik3

actually . bukan nk sgt pun kad rayer tuh . tp kirenya cm menderma lah . sebab painting & design2 kad raye semua tu telah di reka khas oleh orang kurang upaya . yang mengadaptasi hasil rekaan or lukisan mereka dengan menggunakan mulut dan kaki .




 
blogger sedang bertungkus lumus . haha



scroll down ...
again . lebih bersemangat !






haha. xtaw knp semangat smpai cmtu sekali . teruja sgt kot 
dpt menulis kat keratan wang pos tu . haha .
ditemani oleh budak ni .






my angah yg selalu aku buli. hahaks .

then. p the store . & tempat yg sewaktu dengannya .

pnt giler jalan. ramai orang . jalan jam . parking xde . nsib baek dapat jugak mencelah.
siyesly . memang menguji tahap kesabaran di jiwa.



memadai dulu lah sampai disini coretan utk entry ini . 
laen mase sy tulis2 lagi ok.

sy taw 6t awk akn BW lg .

*masih konfius ..di postkan d wall smlm . ntah la. mls da nk pikir2 benda yang meyerabutkan otak . *

(tersilap membebel disini)

maapkan saya .

saya mintak diri dulu . salam .
bye2.

Saturday, August 27, 2011

tak taw nak tulis tajuk ape . entry yg ke - 145

SALAM RAMADHAN .



buat semua muslimin dan muslimat . terlupa nak wish before this . siyes . xde langsung entry utk or semasa bulan 
ramadhan . mood menaip n mencurahkan kata x datang2 .


tp owez blog walking .
eventhough once daily .

hehe. semasa entry ini di create .




alhamdulillah . sy selamat berada di rumah . haha . eventhough macam-macam da jd sebelum ni . alhamdulillah dapat ditempuhi dengan hati yang redha . setiap ape yang berlaku ade hikmah di sebaliknya . kepada yg memberi sokongan dan bantuan moral. tq so much . much . much  more much!
btw . dipanjatkan kesyukuran ats segala- galanya . semua persaan bercampur baur . sedih . pilu . terharu . tersentuh . hepi . 1001 rasa la senang . thank again .
hopefully. awk pun redha ats ape yg berlaku .
im owez be with u .*insyaALLAH . if diberi kesihatan yg brpanjangan .



w/pun ade suprise utk awk . dan suprise utk sy . alhamdulillah . wlpun xdpt kecapi dlm suasana yg hepi mood tp dpt juga laksanakannya .hik3 . .  ujian yang menguji tahap kesabaran berlaku tanpa kita sedar. tanpa kita duga. walau dimana sekali pun kite berada. dengan sape . knp . semua menjadi tanda tanya .


DIA MAHA PENGASIH MAHA PENYAYANG .


alhamdulillah Ya ALLAH . hanya kepadaMU tempat kami meminta pertolongan .











dengan izin ALLAH . saya akan ade sentiase di sisi awak .



Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan

Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya


Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu





 ......................

Friday, August 26, 2011

Salam
Aidilfitri '11

Salam dihulur maaf ku
pohon buat semua rakan2..

 

Disini, ku ingin mengucapkan
Selamat Hari Raya dan juga
ingin meminta maaf sekiranya ada:




TERkasar bahas,

TERsilap bicara,

TERmarah yang tak kena,

TERtanya tak tentu hala,

TERsasul yang tak sengaja,

TERpukul kat mana-mana,

TERpekik di telinga,

TERhantuk di kepala,

TERpinjam harta benda,

TERmoody tak semena-semena,

TERumpat bila-bila,

TERusik yg sengaja,

dan segala macam 'TER' lagi

Maaf Zahir & Batin! ^_^ 
 
 
 
* suda lame sy x online . bz & plus mood blogging x mai2 . but . BW blog korang . sudah menjadi rutin harian . 6t ade mase & ketika . sy akn update lg . ok ? 
salam .