| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, July 10, 2011

menu hari ini. lazat + enak berkrim.

17:24
10/07/2011

assalamualaikum.





hari ini adalah weekend kami. one day plus yesterday. so. today is sunday. bagi penduduk zon timur. terutamanya adik- adik kak long. selamat bersekolah. pejam celik. pejam celik. juz tinggal lbih kurang 3 minggu lagi sebelum kita melangkah ke bulan ramadhan. iaitu bulan yang penuh keberkatan. semoga kita sama-sama lalui dengan penuh kenikmatan di samping tingkatkan keimanan kepadaNYA. insyaALLAH. kite usaha sama- sama oke.


hari ini. bangun- bangun . tengok jam. 6.25. kalo hari kelas. konpem  bangun awal dan terus ke bilik air. tp. weekend + ABC (public holiday) i hope u understand. kih3. hp no celcom tgl 30sen. so. terus capai hp no maxis. terus dail mr.h. kejutkan. alhamdulillah tanpa dengar byk tut..tutt..panggilan terus di sambut.. bangun. bangun. lewat dh ni. hahaha..ksian plk kne dgr bebelan. huhu..sabar...




then. sambung tidow balik. penat. semalam tdow lambat sbb update blog. mira & ain ke bukit tension. jogging. mlas nk join. penat. next time  oke. sedar2 jam 9.15.  tu pun mawar yang kacor. then. siap2 nk mandi. basuh baju. online . boring! tangan menggatal nak pasang movie. duk cari- cari hati nak tengok cite lagenda p ramlee. ahmad albab  menjadi pilihan. tengok- tengok. half of da story. ase ngntuk. then pause kan cite. terus tdow. sekali lagi tdow. itu lah kalau duk kat bilik kebosanan. mira; roomate ku pun tdow selepas layan novel cinta kau dan aku. karya siti rosmizah. then. vibration hp max menandakan msg masuk. dalam keadaan mamai bace. rupe2nye si mawar tanya mkne di sebalik kaler bunga ros. then. terus searching google.yang aku ingat. ros putih = kesuciaan. x berdosa. ros pink = cinta. . ros ungu = cinta pandang pertama. ros kuning= persahabatan . ros pink=cinta. perasaan syukur. penghargaan.




then. trun kafe. beli lauk. nasi dah masak kat bilik. semalam kan kitorang ade buat nasi goreng kampung. ade lebihan kangkung yang di simpan di peti ais. so. kami gunakan utk masak kicap. lets scroll down to see the picture.









antara bahan- bahan yang digunakan. minyak masak, kicap pekat, bilis. hirisan kangkung. semerbak bilik bau tumisan bawang putih.gambar dibawah adalah untuk diperingkat permulaan.








tumisan bawang putih . campur bilis. then kicap dan sedikit air. biarkan sehingga menggelegak. then baru masukkan hirisan sayur kangkung.











akhirnya. siap juga kangkung hasil masakan kami semua. hehe. kadangkala mau tumpang publisiti. biarpun roomate yg masak. cheewwwaaaaahhhh... yang bawah ni lagi best. pengikat selera kami. ikan cencaru bakar with air asam.





pesanan penaja : kurangkan garam dalam masakan. dan reduce kan gula dalam minuman + kurangkan ais. kih3..



bye. bye. next time c u again. salam

0 comments: