| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Saturday, July 16, 2011

keberkatan nisfu syaaban . .

17:13
16/7/2011




assalamualaikum .


dikala keheningan cahaya petang . aku mula mencoret kata di ruangan luahan hidupku . mcm title lagu bruno mars . just the way you are . yes! just the way you are ; my blog tittle. di kala ini juga perasaanku mulai tenang . because of what ? actually dalam kul 11 pg. aku a.k.a. tuan punya tanah jajahan ini. bersama si adik manis mawar .*mawar----> hehe. ambik ati je ni. ^^ senyum. tak perlu kata apa- apa. * ke econsave . memandangkan semalam cuaca x mengizinkan. so. decision dibuat utk pergi jugak pg ni. tujuannya adalah utk membeli makanan. . . stok simpanan makanan berada di paras ICU . SILA bace perkataan ICU tu kuat2 k .
time kasih.







ke econsave. 1st thing aku capai is frame gambar. hik3. kan entry sebelum ni aku dah cuci gambar 'tutt .. tuttt' kan. so. terpandanglah bnda tu. pening lalat jugak nak pilih yang mane sebab pilihan terhad plus mahal. so. aku ambik yg biasa biasa je. jap agi gambar akan beransur. bawak- bawak bersabar ok . anda kini berada di zon layan perasaan penulis . so. anda diharuskan membace dan disunatkan tekan butang X yang berwarna merah jika menyampah. SAYA mengalu2 kan kepada sesiapa yg berminat sahaja. time kasih.







after capai- capai semua barang . then terus byr.then kami berambus dari situ. sekian time kasih.












eh. eh. jap. entry ini belum tamat lagi. bersambung!!!!







bukti resit pembelian di econsave sg buloh.



~total RM39.65 sen~

*aku punyer resit. terpakse show off utk sesi luahan hati bukan nak menunjuk- nunjuk. untuk keterangan lanjut sila PM saya. haha.*




. . . . . l.o.a.d.i.n.g . . . . . . .







next. mawar punyer.




total : RM 28.15

*sila ambik perhatian bulatan merah itu. utk pemahaman cerita sebentar nanti .












actually cite yang aku akan tulis nanti memang kasi kita semua panas. panas. panas. hik3. bukan panas sebab pakai pati halia mustajab taw. tapi . . .





pada suatu hari . iaitu hari ini. 16/7/2011 . tengahari. area jam 1. after back to hostel. mase otw balik tu memang pecut aku tekan minyak. gara- gara titisan hujan jatuh menimpa tanah di sg buloh . then. after lock the motocycle. terus hantar barang kat tangga blok. sbb kitorang nak singgah cafe jap sebelum naek bilik.
*barang yg ditinggal adalah spt dalam senarai resit pembelian = 2 plastik econsave . aku dan mawar . then paper metro today .helmet. * btol2 letak kat tangga blok D. at that time. terserempak dgn classmate. wani & joanne. terus pg cafe same2 . mawar pg pulangkan helmet kat awi . dibimbitnya plastik aku . yang berupa ini.





hanya barang di atas sahaja bersama kami .




suddenly. lepas balik dari cafe . kami terus ke blok menuju ke tangga. then......
mase kami otw nak pg ambik barang kami di bawah tangga tu , alangkah terkejut gile kerana hanya tinggal helmet shj. barang2 kami semua lesap. YA ALLAH. hanya tuhan yang tahu perasaan kami ketika itu . memang frst giler- giler. sangkaan pertama kami . RADICARE!!! after dat . terus siasat pantry setiap aras. almaklumlah. kes- kes kecuriaan sebelum- sebelum ni memang banyak dikaitkan dengan RADICARE yang membersihkan blok- blok asrama.

cari punyer cari. semua tak jumpe . memang mase tu terkilan sgt2 sebab x naekkan awal2 barang tu smua kat bilik. tengok muka mawar dah sebak mase tu. actually. memang terasa sangat kehilangan. almaklumlah. sekarang kan tengah bulan. masing-masing kering dompet. lantaklah ape nak jd. memang kitorang x halal dunia akhirat la kat pencuri-pencuri tu semua. mase tu perasaan beransur pulih. then. terus text mr.h . cakap tertekan sgt . after dat. die terus telefon. tenangkan aku . mase tu aku dh redha . nak buat camane. bukan rezeki kami la tu. die cakap jap agi die call balik . cian die. mase tu baru je lepas solat kat surau office td (selalu buat OT time weekend). pantai timur. jumaat sabtu . so. aku terus pg ambik wudhuk . baru je nak sarungkan telekung solat . mawar call ." mus.cpt datang bilik 3-34. barang dah jumpe" mase tu memang terkejut giler. xsangka jumpe jugak .






sebelum jumpe benda tu semua. mawar plan dengan her roomate nk buat spotcheck bilik ke bilik . mase otw nak turun tangga . die terserempak dengan si pulan ni yang sedang membimbit plastik beg econsave . then. die terus rase xsedap hati lalu ikut si pulan tu.  die nak tengok sangat kandungan beg plastik tu. after mendapat keizinan si pulan tu. die pun check. SAH! memang btol barang2 kami . then. die trus call aku. bawak resit sekali untuk pembuktian .







perbincangan demi perbincangan . kata si pulan. barang itu semua dari unclenya. tp yg menghairankan. kenapa semua barang mesti same? kenapa mesti same?? after dat. die cakap silap ambik barang. entah la. da pening da nak pikir. menurut sumber yang dipercayai. si pulan sudah di syaki mencuri sem lepas. so bukti kuat di tangan kami. bermacam-macam alasan diputarbelitkan. cume kami xnk perbesarkan hal-hal ni ke tangan warden. harap maklum.






barang- barang kami dah bawak ke bilik . td ade pg bilik die. die dah tidow. mawar pg cari gift card die. xde dalam plastik tu. tanye roomate die. check dalam laci. sah! memang betol2 ade.









barang- barang yg hilang td tapi dah jumpe
 . .










dah la sekali beli dapat percume 3 bekas. suke hati hang je nak curi . kasi lempang sket nak??
mood tertekan + bersyukur.








hak cipta terpelihara. alhamdulillah. keberkatan nisfu syaaban. barang yang hilang dapat kembali semula. time kasih semua. especially mawar othman.
sayang kamoo ketat- ketat.




ni yang penting. kih3.






frame gambar yang dibeli di econsave td. nsib baek jumpe. law x memang menangis xberlagu la. hik3.



oke la.
nak cyap2 ni. nak mandi n nak bg peluang kat mawar othman online pulak. 


thankz awak sebab bace entry dahsyat kami
salam.

bye .

0 comments: