| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, July 12, 2011

amali. 1st.

18: 27
12/07/11


assalamualaikum

1st time for dis sem. amali farmaseutik. fokus: salap, ointment & cream. semalam da cyapkan utk pengiraan. sesi lab kami for da group 6. ...10.30am -1.00pm. lab. 8.00am in da class. siapkan note for organic chemistry. alkana. alkene. alkuna & what so ever. forget about it disini ok. 6t saya akan stress.. xmo2. disini adalah satu2nye tmpat aku mencoret kata or luahan hati. so. kepada sesiapa yg menyampah ke xnk taw ke. ape2 ke. sila agkat kaki dari sini. ARAHAN KERAS disitu!! maapkan saya..







so. sedikit sebanyak saya nk kongsi pasal. chlorhexidine cream BPC73. my 1st preparation for cream.








 sedikit info utk anda semua.
Chlorhexidine hydrochloride is an antiseptic agent which is active against various bacteria, viruses, bacterial spores and fungi. It kills the micro-organisms associated with various mild infections of the skin.












proses yang amat sukar  untuk dilakukan atau prepared for da 1st time macam saya td. actually semalam dah bace prosedur rujuk British Pharmaceutical Codex(BPC). tp just read & fahami sikit2. btol kata org. xkenal maka x cinta . macam tu jugak la proses ni. kalau x buat secara amali. or juz taw teori pun xguna jugak. kn3? siapa setuju dgn saya. SILA kenyit mata. ffeewwiitt... time kasih awak. sayang awak. sgt2. ^^







 sekarang jam 20:24. actually ptg td dh nk publish entry ni. tp ade technical error. so. sekarang bru dapat publish.sorry u all. c u again oke. ^^ bye. daaa... salam...

0 comments: