| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, July 19, 2011

taman layang- layang kepong .

18:44
19/7/2011


assalamualaikum.


actually this entry malas nk ulas pnjg2 . juz nak share our hang out 17/07/2011 . so biarlah gambar berkata - kata .

AWAS!!!


ENTRY INI TERLALU BANYAK GAMBAR . kalo menyampah . anda di nasihatkan supaya tutup mata . ^^ wink . wink . wink .

Friendship is l0ve, with0ut friendship l0ve means n0thing !!
 
 
 
 
 
Friendship is love,
Without friendship love means nothing!
Without friendship love is empty…
Without friendship love is boring...! 









Friendship means sharing…
People learn to share from friendship,
Share everything they have in life, 
 
 
 
 
 
 
 
 
Friendship is like stars,
Even though we always see them together
Always mean to each other…
But,
Sometimes they argue! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Friendship is like flower,
Soft but strong!
Friendship is like sun,
Bright and beautiful!
 
 
 
 
 




Friendship is everything in life,
Life without friendship is like life without air…
Life without friendship is like eats without food
And
Life without friendship is like body without soul…


 
 
 
 
 
 
 

Friendship is wide!
Anybody can be our friend,
Our parents, our grandparents, our sister, our brother and even our school principal! 
 
 
 
 
 
so. friendship is everything .. !!
photoshoot at TAMAN LAYANG_ LAYANG KEPONG .















































































bye_BYE . salam 1 malaysia .


=)p




Saturday, July 16, 2011

special punye kue teow goreng .

6:55
17/07/2011





assalamualaikum.






selamat pagi malaysia . saat tangan bergerak laju menekan key board . sambil mendengar thr fm . thr gegar- permata pantai timur . oit . memang la aku sekarang di kolumpur . then . salah ea nak dgr radio rasmi pantai timur . hehe. ye la. zaman moden. online pun boleh. hihi. hanye care ni dapat hilangkan rindu di kampung halaman . *bajet la duk perantauan * marah pd diri sendiri .




td after solat, kjutkan mr.h. die tnye smlm tdow pkul bpe. almaklumlah semalam die tdow awal. penat sgt . 11.04 last aku text . tp x reply . 3 kali cl . panggilan pun bersambut . sah! suare laen. da tidow upenye . so mls la nak ganggu . dah la x bgtaw nak tdow. xsedar pun tidow katanye. td pun die ade tnye semalam tidow kul bpe . sbb sebelum die tidow. dia dh warning awal2 jgn tdow lambat . :) semalam pun siap bgayut ngn best friend ag . almaklumlah. dpt bonus bfday . area 12.++ lebih jugak tidow semalam. mata xley pejam. tidow sorang- sorang . roomate balik kg .=( dah la mase call die cyap usik hantu lagi. ~jage hang~ xtakut pun .. wekkk ..








ni nk habaq mai sal menu yg kitorang buat semalam . fuh . memang best la . =) hehe . masakan cik mawar ciko . aku just tolom tolom & jd perunding masakan . ^^ tu pun siap gaduh2 ngan ain lagi. selalu je macam tu . tp dalam hati kitorang sayang antara satu sama lain taw. ain---> pengakuan berani mati ni ..=)
senyum je. xperlu komen law dah bace this entry . kih3. actually . malas nak masak semalam . balik dari surau pun pkul 9 lebih. ade bacaan yaasin 3x di malam nisfu syaaban . tp budak2 ni cakap buat je la. takut teow tu x ok if buat esop .










ni la hasil nye. sumpah memang best. ni bukan kes ambik hati ke haper ke. memang betol- betol .
panas + sedap + cukup bahan +basah .

lazat berkrim. kesukaan ramai .

^^









antara proses- proses sebelum terjadinye spt gambar di atas sane .







permulaan proses .











pertengahan .










memang the best la kue teow semalam .








entry untuk kenangan di hari tue.


^^




assalamualaikum .







“Hidup tidak boleh berpandukan perasaan hati yg kadangkala boleh menjahanamkan diri sendiri. Perkara utama harus kita fikirkan ialah menerima sesuatu atau membuat sesuatu dgn baik berlandaskan kenyataan.”





keberkatan nisfu syaaban . .

17:13
16/7/2011




assalamualaikum .


dikala keheningan cahaya petang . aku mula mencoret kata di ruangan luahan hidupku . mcm title lagu bruno mars . just the way you are . yes! just the way you are ; my blog tittle. di kala ini juga perasaanku mulai tenang . because of what ? actually dalam kul 11 pg. aku a.k.a. tuan punya tanah jajahan ini. bersama si adik manis mawar .*mawar----> hehe. ambik ati je ni. ^^ senyum. tak perlu kata apa- apa. * ke econsave . memandangkan semalam cuaca x mengizinkan. so. decision dibuat utk pergi jugak pg ni. tujuannya adalah utk membeli makanan. . . stok simpanan makanan berada di paras ICU . SILA bace perkataan ICU tu kuat2 k .
time kasih.







ke econsave. 1st thing aku capai is frame gambar. hik3. kan entry sebelum ni aku dah cuci gambar 'tutt .. tuttt' kan. so. terpandanglah bnda tu. pening lalat jugak nak pilih yang mane sebab pilihan terhad plus mahal. so. aku ambik yg biasa biasa je. jap agi gambar akan beransur. bawak- bawak bersabar ok . anda kini berada di zon layan perasaan penulis . so. anda diharuskan membace dan disunatkan tekan butang X yang berwarna merah jika menyampah. SAYA mengalu2 kan kepada sesiapa yg berminat sahaja. time kasih.







after capai- capai semua barang . then terus byr.then kami berambus dari situ. sekian time kasih.












eh. eh. jap. entry ini belum tamat lagi. bersambung!!!!







bukti resit pembelian di econsave sg buloh.



~total RM39.65 sen~

*aku punyer resit. terpakse show off utk sesi luahan hati bukan nak menunjuk- nunjuk. untuk keterangan lanjut sila PM saya. haha.*




. . . . . l.o.a.d.i.n.g . . . . . . .







next. mawar punyer.




total : RM 28.15

*sila ambik perhatian bulatan merah itu. utk pemahaman cerita sebentar nanti .












actually cite yang aku akan tulis nanti memang kasi kita semua panas. panas. panas. hik3. bukan panas sebab pakai pati halia mustajab taw. tapi . . .





pada suatu hari . iaitu hari ini. 16/7/2011 . tengahari. area jam 1. after back to hostel. mase otw balik tu memang pecut aku tekan minyak. gara- gara titisan hujan jatuh menimpa tanah di sg buloh . then. after lock the motocycle. terus hantar barang kat tangga blok. sbb kitorang nak singgah cafe jap sebelum naek bilik.
*barang yg ditinggal adalah spt dalam senarai resit pembelian = 2 plastik econsave . aku dan mawar . then paper metro today .helmet. * btol2 letak kat tangga blok D. at that time. terserempak dgn classmate. wani & joanne. terus pg cafe same2 . mawar pg pulangkan helmet kat awi . dibimbitnya plastik aku . yang berupa ini.





hanya barang di atas sahaja bersama kami .




suddenly. lepas balik dari cafe . kami terus ke blok menuju ke tangga. then......
mase kami otw nak pg ambik barang kami di bawah tangga tu , alangkah terkejut gile kerana hanya tinggal helmet shj. barang2 kami semua lesap. YA ALLAH. hanya tuhan yang tahu perasaan kami ketika itu . memang frst giler- giler. sangkaan pertama kami . RADICARE!!! after dat . terus siasat pantry setiap aras. almaklumlah. kes- kes kecuriaan sebelum- sebelum ni memang banyak dikaitkan dengan RADICARE yang membersihkan blok- blok asrama.

cari punyer cari. semua tak jumpe . memang mase tu terkilan sgt2 sebab x naekkan awal2 barang tu smua kat bilik. tengok muka mawar dah sebak mase tu. actually. memang terasa sangat kehilangan. almaklumlah. sekarang kan tengah bulan. masing-masing kering dompet. lantaklah ape nak jd. memang kitorang x halal dunia akhirat la kat pencuri-pencuri tu semua. mase tu perasaan beransur pulih. then. terus text mr.h . cakap tertekan sgt . after dat. die terus telefon. tenangkan aku . mase tu aku dh redha . nak buat camane. bukan rezeki kami la tu. die cakap jap agi die call balik . cian die. mase tu baru je lepas solat kat surau office td (selalu buat OT time weekend). pantai timur. jumaat sabtu . so. aku terus pg ambik wudhuk . baru je nak sarungkan telekung solat . mawar call ." mus.cpt datang bilik 3-34. barang dah jumpe" mase tu memang terkejut giler. xsangka jumpe jugak .






sebelum jumpe benda tu semua. mawar plan dengan her roomate nk buat spotcheck bilik ke bilik . mase otw nak turun tangga . die terserempak dengan si pulan ni yang sedang membimbit plastik beg econsave . then. die terus rase xsedap hati lalu ikut si pulan tu.  die nak tengok sangat kandungan beg plastik tu. after mendapat keizinan si pulan tu. die pun check. SAH! memang btol barang2 kami . then. die trus call aku. bawak resit sekali untuk pembuktian .







perbincangan demi perbincangan . kata si pulan. barang itu semua dari unclenya. tp yg menghairankan. kenapa semua barang mesti same? kenapa mesti same?? after dat. die cakap silap ambik barang. entah la. da pening da nak pikir. menurut sumber yang dipercayai. si pulan sudah di syaki mencuri sem lepas. so bukti kuat di tangan kami. bermacam-macam alasan diputarbelitkan. cume kami xnk perbesarkan hal-hal ni ke tangan warden. harap maklum.






barang- barang kami dah bawak ke bilik . td ade pg bilik die. die dah tidow. mawar pg cari gift card die. xde dalam plastik tu. tanye roomate die. check dalam laci. sah! memang betol2 ade.









barang- barang yg hilang td tapi dah jumpe
 . .










dah la sekali beli dapat percume 3 bekas. suke hati hang je nak curi . kasi lempang sket nak??
mood tertekan + bersyukur.








hak cipta terpelihara. alhamdulillah. keberkatan nisfu syaaban. barang yang hilang dapat kembali semula. time kasih semua. especially mawar othman.
sayang kamoo ketat- ketat.




ni yang penting. kih3.






frame gambar yang dibeli di econsave td. nsib baek jumpe. law x memang menangis xberlagu la. hik3.



oke la.
nak cyap2 ni. nak mandi n nak bg peluang kat mawar othman online pulak. 


thankz awak sebab bace entry dahsyat kami
salam.

bye .

Friday, July 15, 2011

photo printing machine.

20:25
15/7/2011





assalamualaikum.




alhamdulillah. bertemu kembali kite pada waktu ini dalam coretan kisah saya. kisah saya? saya kisah? yes. alhamdulillah. masih diberi peluang bernafas di bumiNYA dalam keadaan yg sihat walafiat di samping insan2 tersayang. kepada anda. yg sedang membace coretan ini. time kasih di atas 'click' kan link blog saya sebentar tadi. saya amat- amat terharu . kirim salam kat jari awak oke. ^^






sekarang. 20:28 sedang aku menulis . myra, my roomate send msg to me. "salam mus myra dh btlk dh"
so. maknenye. aku duk soram-soram lah di dalam bilik ini. roomate dh btolak ke kuala lipis td. naek di pekeliling . nasib baek kak ayu sudi nak hantar. maklumlah 1st time nak try balik umah naek bas. kih3. jage diri leklok taw. =)  sekarang masih lagi berkain telekung. sementara tunggu azan isyak. kekenyangan sgt2. dinner with mawar td. (bihun tomyam+mee goreng special)* ucapan maaf kerana tiada gambar. kelaparan td. xsempat.^^ tp aku nak show off picture menu lunch td.






nasi kerabu at hospital kafeteria. biasenye time jumaat disini lah tempat lunch kami. then. after dat balik kolej. mawar xjoin kami sebab ade hal yg perlu disettle kan. ehhh. . . xbley tulis kat sini. 6t kne lempang kat someone. hahaha. kepada yg berkenaan. sila jgn marah saya. ^^ senyum. tak perlu kata apa-apa.






hari ni hari jumaat. kami telah melakukan something yang xpenah kami buat. hik3. sila bace tajuk entry ini. terima kasih.^^ nak taw? jom layan .












bersama model vs duta photo printing machine. hik3. oleh disebabkan ini 1st time kami buat ni. kami pun try la print photo. memang class jugak la. banyak device yg boleh digunakan antaranya bluetooth + pdrive+memory card+ cd & etc. lame jugak la kami disitu. the 1st person among us use it. then. diikuti ain. myra. RM1.00 per photo. tapi ats saiz la. ni la hasil yang aku buat petang td.











ni screen mesin tu. dari depan .
















then. for last upload in this entry . 









eye liner , thankz kak aini. ^^



mood: hepi. hehe. gambar da print. otw tunggu frame pulak. ^^
jangan hirau saya. mood terbang ke awan.
malam ni kesunyian tanpa roomate. then. xdpt msg. mr.h ade badminton friendly match. balik lewat malam. =(

...................................





oke. papai. sampai sini dulu.  da azan da. salam.

sayang awak.


bye!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, July 14, 2011

tq sudi bace .

19:14
14/07/2011





assalamualaikum.




1st of all. hepi bday to u my friend. area 12 suku pg jgk aku wish. hope ur life better than before .
selamat hari tue. jgn nakal- nakal. aku rindu sangat kat mu. 6t balik rayer kite jmpe. kite lepak2 pantai mak nik. ^^ semoga berjaya dalam hidup. study & peribadi .

suhada azmi


“Fly in the plane of ambition,
and land on the airport of success,
Luck is yours,
wish is mine
may ur future
always shine. . .
With LOTZ LOVE
“Happy BIRTHDAY 2 YOU”.








ok la. hari ini di kampus . cam biase. kuliah. kuliah. kuliah.farmakognisi 2 & penemuan dadah baru . farmasi 1 + ointment. hari ni xde pape yg menarik nak di kongsi. juz nak muatkan hasil tangkapan kami dalam ni. duk diam-diam ok. zzzzzaaaaaaaaaassssssss!!





 angin xde. ribut xde. taufan pun xmelanda. pasang payung tiba- tiba. time ni after beli makanan kat kafe. mira duk photoshoot sorang2. then. ape lagi. terus mencelah.^^ senyum. xperlu kata apa-apa. =)








again. again. again. with my beloved roomate. ^^
















gambar kami. sahabat2 . tnpa dira. *(alasan: xnk bergambar)* we enjoy together. family. friend forever .






bye2. salam sayang dari pemilik blog. tq sudi bace.






Wednesday, July 13, 2011

today is wednesday.

20:34
13/7/2011


assalamualaikum.




alhamdulillah. bersua kembali dalam rancangan . mari membaca blog saya. kih3. btol la kan. xkan rancangan memasak pulak. btol x syg syg semua? ops. sorry. tertaip perkataan syg pulak. sory. jgn sensitif dulu ok. malas dh nk nak tekan backspace byk- byk. breh? boleh terima perbuatan saya? kalu x leh it's ok. not my fault. ^^





semalam dh byk gayut2 di tingkap. maklumlah dapat offer dari celcom.
"twarn ekslusif (XTLD) SOX! Bual dengan  rakan2 celcom sepanjang hari dengan panggilan tanpa had@ RM@/nombor/hari. Htr ADD< jarak> No tel ke 22188/ t'had 10 ribu org shj! tluk T&S."




tu la msg celcom kasi kat saya. tgn duk gatal2 buat. sesaje nk try. tup2. dah tarik RM2. so. bergayut. dan bergayut. dan bergayut la. sampai mengantuk. after dat masing2 kepenatan. suare pun hilang. ops! sedikit kebohongan di situ. suara kami masih ade ok. vocal cord masih berfungsi dengan baik. alhamdulillah Ya Allah. atas segala kurniaanMu ^^.







tu. cte sal semalam. ni cite sal hari rabu pulak. pg2 bangun ade msg dari celcom. 'eee..celcom! xpenat2 ke mesej aku sokmo?' bermonolog bersama celcom. awak. Sila jangan jeles ok.  msg dari celcom lagi pg2 td.
'anda sekarang melanggan utk panggilan x had ke 1 no. talian. RM2 telah ditolak drpd acc anda. Utk memadam no. Htr DEL<jarak> NO TEL ke 22188. tertakluk S&P'






baru je berharap agar celcom x sempat tarik RM 2 tu. semalam lupe nak padam. saje2 je celcom  nak suruh aku gayut byk sampai termuntah dengan Mr. h. so.  malam ni sebelum tidur aku kne reply msg kat celcom bg warning awal2 .






alhamdulillah. tercapai juga hajat nk berpuasa pada hari ini. 11 syaaban . ptg td sementara tunggu azan duk bukak2 lappy ni. semalam da copy cite 321 cinta. tengok separuh. then. ber buka. xsempat nak habiskan. pause sementara waktu. !!  menu kami sebentar td. hasil 1/2 jam menunggu.







 
nasi kerabu kak yah kat dpn kolej memang sedap lazat berkrim. (made by ore kelate). bersama tea o ais. alhamdulillah. kenyang akhirnya .









utk sem ni. da dpt buku hari ini. MIMS & farmakologi.










farmakologi itu. subjek penting kami. pasal kaitan ubat ke atas tindakan dalam badan. lebih kurang subjek gabungan fisiologi & farmaseutik jugak la. lebih kurang taw. ^^ jom belek MIMS sekejap.










paracetamol. has the best safety. ni buku pasal ubat2. indication. for wht? dos? yang pasty penuh dgn nama2 ubat.






ok la. setakat ini dahulu. c u again. pesanan penaja. kurangkan gula dalam makanan. tingkatkan gula dalam senyuman. bye2.  thank for ur reading until this word.. assalamualaikum. =)

Tuesday, July 12, 2011

amali. 1st.

18: 27
12/07/11


assalamualaikum

1st time for dis sem. amali farmaseutik. fokus: salap, ointment & cream. semalam da cyapkan utk pengiraan. sesi lab kami for da group 6. ...10.30am -1.00pm. lab. 8.00am in da class. siapkan note for organic chemistry. alkana. alkene. alkuna & what so ever. forget about it disini ok. 6t saya akan stress.. xmo2. disini adalah satu2nye tmpat aku mencoret kata or luahan hati. so. kepada sesiapa yg menyampah ke xnk taw ke. ape2 ke. sila agkat kaki dari sini. ARAHAN KERAS disitu!! maapkan saya..







so. sedikit sebanyak saya nk kongsi pasal. chlorhexidine cream BPC73. my 1st preparation for cream.








 sedikit info utk anda semua.
Chlorhexidine hydrochloride is an antiseptic agent which is active against various bacteria, viruses, bacterial spores and fungi. It kills the micro-organisms associated with various mild infections of the skin.












proses yang amat sukar  untuk dilakukan atau prepared for da 1st time macam saya td. actually semalam dah bace prosedur rujuk British Pharmaceutical Codex(BPC). tp just read & fahami sikit2. btol kata org. xkenal maka x cinta . macam tu jugak la proses ni. kalau x buat secara amali. or juz taw teori pun xguna jugak. kn3? siapa setuju dgn saya. SILA kenyit mata. ffeewwiitt... time kasih awak. sayang awak. sgt2. ^^







 sekarang jam 20:24. actually ptg td dh nk publish entry ni. tp ade technical error. so. sekarang bru dapat publish.sorry u all. c u again oke. ^^ bye. daaa... salam...

Monday, July 11, 2011

thankz my pren. so much .

21:37
11/07/2011




assalamualaikum.





alhamdulillah. da kenyang! hehe. tengah2 buat kiraan utk amali esok. tibe2 ketukan pintu berkumandang. chewwaahh. sesuke hati je gune perkataan 'berkumandang' kan. haha. xkire r. xde cg kat sini nak check tatabahasa dan penggunaan ayat.^^ someone yg menghantar ini. SILA tengok bawah .











 
 
 
TeRiMa KaSiH|ThAnK yOu|SyUkRaN|nAnDrE|XiE XiE|kAmSaHaMnIdA|aRiGaTo|GrAcI​aS~ diucapkan kepada Ain RaidEen for da pizza td. alhamdulillah. muuaahh.. sayang awak ketat-ketat tau~~ .. ^^
 
 
alhamdulillah. akhirnya. ingatkan tipu je td. xtaw la koram beli sungguh . hehe. walaupun kite asyik gaduh. tp awak sentiasa ingat saya. kih3. sayang jugak ain kat mus kan. hik3.
 
 
 
 





xde pape nk mengarut lagi. cume nk bgtaw today is da 1st class of organic chemistry. ffuuhh.. terlalu laju . lemah semangat kawe. maybe ni 1st time. hope after dis dapat catch up dengan lebih baek dari td.. =(
sedih jugak sebab subjek tough ni . koram doakan agar aku dpt carry subjek ni tanpa any problem. hokey .
thankz koram. sayang awak ketat2. ops. kegatalan sedikit disitu.










Ya ALLAH. berilah ketabahan kepada hambaMu ini YA ALLAH permudahkanlah segala urusan ku. lapangkanlah dadaku utk menerima segala ilmuMu YA ALLAH. YA RAHMAN YA RAHIM. amin ya Rabbal alamin.











try to sketch the orbital for 'penghibridan'...walaupun x bpe phm tp try da best jugak.. ok la. 6t ade mase c u again. oke. papai. salam.









Sunday, July 10, 2011

menu malam ini .

23:45
10/7/2011


assalamualaikum.




bertemu kembali di entry yang kedua pada hari yang sama. biasela. kebosanan tahap cipan. xtaw nk buat pe. hehe. bru je sampai bilik. td ade kje sket dgn rakan2. 1st td lepas mghrib turun pg cafe. alasan?
garam! kami perlukan benda tu utk buat kje mlm ni. hik3. dah 3 aras aku pg cari garam. semua xde. last2 decision dibuat utk ke cafe. RM0.60 sen sebungkus. tnpe buang mase. terus capai benda tu. ( sebelum g kafe jugak, purse mawar dilayangkan ke bawah dari tingkat 3) bertaburan duit singgit. cian ain kutip. hehe. ain..jgn bimbang. gambar td mus xkan show off kat sini ok. alasan? sbb mawar kirim beli roti. tp kami xbawak duit extra. mase tu kami dah ade kat bawah.





.. jap. mesty tertanye2 kami nak buat pe dengan garam tu kan? oke la. jap ag koram semua akan taw.  sila lihat bawah jika sudi. if x. sila tekan butang merah di atas kanan laptop anda. bye2. trime kasih.
kepada yang sudi membace. terima kasih jugak sebab setia dengan sy. ops. jangan double meaning kan maksud setia tu k. i knoe. koram2 semua msty ade yg punyer kan. so. setialah pada yang satu. oke??









suprise. kami masak benda tu la dalam periuk tu. cube teka. cepat . kih3. iklan sekejap . makanlah buah-buahan utk menyegarkan badan.^^







kalo dapat agak. ape ni. ingredient?? hehe. baeklah. utk tidak merapu dengan lebih panjang. mai sini saya bagitaw. tp jangan lah excited sgt oke. ni juz masakan kami. bukan dari chef wan pun. kih3. ok la. ni adalah cekodok bilis. fuhhh.. memang bez la. time kasih mawar. garing & best. lazat berkrim.











ok la. ni die wajah2 cekodok kami. memang the best la. ok la. mood ngntuk. nk offline gk ni. masih menunggu mr.h call. xnk ggu.  duk tgk transformer 3D kat TGV mesramall. maybe skrg ni otw pulang. ok la. papepun. tke cre. <3 u. miss my family too..





nite semua. salam malam hari. ^^