| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Thursday, June 2, 2011

2nd cuti .

selamat petang malaysia.
1st of word.
assalamualaikum.
smentara menunggu downloading update for burn the audio cd.
jejalan kat blog jap.
then terus decide nk update n3 for today.
ai ni cam bse. bgun awal. semalam da jnji ngn fatin farhana nak teman die buat medical check up kat hospital kemaman.

dlm area jam 8 suda berada di perkarangan hospital daerah kemaman.
cheewah.. siap tulis daerah agi.

manusia- manusia semakin membanjiri kawasan hospital.
1st sampai terus g kat unit pedaftaran. disebabkan ramai org, kami kne tunggu dlm 2 jam jugak la sebelum dapat jumpe dgn pegawai perubatan UD41 sebelum decide kami pergi ke unit klinik pakar.
bile sampai kat klinik pakar. xleh jumpe dr. dr. xde. so. kne buat appointment.


tarikh appointment : 22/6/2011
(law x cilap aku la)
=)



jejalan pulang selepas pegi bayar bil sagala bagai.
otw nk balik umh. singgah la jap kat stesen bas kat sungai tu.
(masing-masing x breakfast lagi)


tibe-tibe. ade satu incident berlaku menyebabkan kenderaan yg dipandu rakan aku menjadi begini..
zaassssssssssss........








macam mane bley jd gini??
jap. jap. nk explain.
sebelum korang taw sape yang salah or sape yg btol. koram dgr dulu k coretan ini.


kejadian ini berlaku di sekitar bandar kemaman.
cheewah..cam lagak pembaca berita plak kn.
oh..no..=)

mus!!!


be siyes oke.



ok la sayam- sayam intan payung semua.
incident ni berlaku kat area tmpat parking di sebelah stesen bas kemaman dekat dgn sungai tu.
mase tu kami tgh cari parking. memandangkan parking di situ semuanya full. ktorg pun masuklah satu ruang. entah la. xtaw pggl ape. utk memberi laluan kepada kerete di belakang utk keluar.
selepas itu. kami pun mahu keluar. so. fatin pun undur la krete .
 ddduuummmmmm!!!!
mase tu memang aku xsedar langsung. tibe2 sedar bile bunyi tu.
tgk belakang . YA ALLAH . terlanggar van.
keluar-keluar tu. uncle 
(merujuk kpada lelaki cina dlm lingkungan 40an)
blame ktorg. cakap salah ktorng sebab undur x tgk belakang.

mase tu memg kitorg akui. yess.. itu salah kami.


"kite sttle masing-masing. xyah bawak pegi polis la. 6t duit rm300 melayang, awk kene. saya pun kne "

masih ingat lagi kata2 uncle tu siang td. so. tnpa memanjangkan cerita. kami pun bersetuju utk settle masing-masing.
then. mase masuk dlm kete. baru sdr yg rupe2nye bukan salah ktorang.rupe2nye. jalan itu memang jalan sehala.
so. konlusinya, memang uncle tu salah.
segala sesalan tiada gunanya.
uncle tu pun da berjaya meloloskan diri.
memang rasa terkilan giler sbb xdpt tegakkan kebenaran. masing2 cemas mase tu sampai xsedar bahawa sebenarnya kebenaran berpihak di sebelah kami.
sedih sangat bile ade orang ambik kesempatan di atas kelemahan kaum hawa.
(geram+menyampah+all perasaan mencengkam jiwa)
so. malas dh nk cte byk2 sal ni. buat sakit hati je. 
ni juz nk luahkan sket perasaan yg terbuku.
td bile cite kat mr.h sal ni. die pun marah jgk sbb x ambik no plat kte. boley wat report polis.
hmm. nk buat cam ne. bnde dah jdi. redha je la dengan takdir.
   
 ..............................


mlm . kuor pg hospital.

kat kecemasan.

angah kurang sihat.

then.pg pasar mlm.
thankz blnje.

mlas da la nk taip. penat.


but.


really-really hepi.

thankz a lot.



daaaaaaa......


salam.


nyte.

0 comments: