| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, May 31, 2011

selamat tiba .

assalamualaikum..
 
 
actually da tidow pn sekejap td. pening kepala sangat.
see.. dah di 'red highlighted' da perkataan tu..
mak oi..
 
almaklumlah hari ni busy segala bagai.
 
busy???
 
uhmm..bukan busy sgt pn. tp penat. letih. dan perkataan2 yang sama waktu & seerti dengannya.
 
 
mana taknya.
bangun pagi area jam 6
malam semalam tdow jam 1 lbey. simpan & packing barang2
 
(sedih : tinggalkan bilik f-5-16 yg byk tercipta kenangan)
 
 
then. kul 7 lbey turunkan 'bagasi gergasi' dari tingkat 5 sorang2.
 
yesss!!! aku gagah!!
 
 (terasa urat2 & saraf2 terputus)
 
fffuhhh...alhamdulillah selamat dgn selamatnya kami.
(aku bersama beg)
then. trus call teksi.
memang kne call coz law week days , waktu pejabat. teksi memang pupus di area kami.
 
 
1st time in history.. off to putra by cab.
 
reason : malas nk usung beg2 berat ke ktm .
 
(so. kami; dira & kak ayu . wat decision naek teksi ke putra)
 
hentian putra : RM30
 (so.share beramai2)
*biase naek ktm sg buloh- putra : RM1.60
 
(berbaloi sbb barang kami memang banyak. fullstop.!)
 
 
our journey
k.l-->kemaman
 
10.30am- 3.00pm
 (singgah TERMINAL MAKMUR . tu yg mase lari sket 2)
but. still tersenyum akhirnya.
alhamdulillah. SELAMAT TIBA.   
 
 

petang pegi jejalan umah mk sedara .
spupu da 2 bulan bersalin.
mahu tengok anak sepupu ku..
 
 
 
 
 look like baby boy right??
 
 
haha. yg pasty. aku nk display nama baby sket ni.
nur damia husna
 
so..konklusinya. ni adalah baby girl. noktah.
 
 
=)
 
 
 
 
 

sila abaikan org yg memegang budak itu.
fokus pada damia.
  
haha. lame sangat x pegang baby. adik bongsu aku da 2 thn.
2 yg kekok skit.
 
bak kata org. praktis make perfect.
oke.
next time aku praktis lagi.
*aksi manja dari damia . ops. silap penggunaan tatabahasa. aksi manja daripada damia.


muke baru bangun tdow. ibu damia sruh aku kjutkan. da lama sgt tdow. trus angkat dari buaian.
takut jugak silap pegang.
bru 2 bulan.
 badan pun x kuat lagi.
 
 
 
ok la.
nak cite sikit macam mane entry ni tercipta.
 
"pada suatu malam yg sepi.....
 
 
hehe. cmni. actually aku da tdow td. spt ayat yg 1st 1st aku mention di ats sana.
 
xlarat.pening. now. ade kat umh nenek. memang ni umh aku. umah aku tu umah ke-2.
 
memang menjadi lumrah & rutin. setiap kali balik umah. msty akan bermalam bersama nek.
 
nak dijadikan cerita. mcm biase. aku siap2 lpas isyak td nk pegi umah nek. mase aku nk trun umah. adik bongsu aku. aisyatul mau ikut.
 
aku memang xnk bawak. sbb memang konpem sebelum2 ni . tgh malam die akan nangis nak balik umah. biase la budak, xleh nak berenggang mana dengan mak .
 
 
so. disebabkan kesian tgk die nangis2 kat aku. nk ikut. so. aku pun bawak je la.
dalam hati redha tanggung risiko law ade pape berlaku.
 
 
mule2 ok lagi. aku layan die tgk cite kartun kat laptop. pakai pampers. buat susu. sampaikan aku tertidow.
 
xsdar, dalam area 12.15 die nangis dgn kuat nak balik umah.
aku pun terkejut dari tdow. bgun2 da tgk die dh muntah. 
 
 
so. dalam kepenatan melangkah keluar umah dan hantar aisyatul pulang ke rumah.
 
   
so. konklusinya. 
*kita mestilah tabah dan sabar menghadapi sebarang kemungkinan dan risiko yg bakal terjadi)
 
=)
 
keep in touch.
 
mahu sambung tidow lagi.
jam sekarang.
 
 
1:29
 
 
bye2. assalamualaikum.
    



0 comments: