| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Wednesday, April 20, 2011

nasi goreng kampung .

nasi goreng kampung??

yes!!
ye . kami yg masak.

alasan??
nk jimat duit. kami teramat2 kesempitan wang kerana elaun kami tdk masuk lagi.


hmmm.. sekarang. semua pelatih sem 1 kskb sg buloh
menghitung hari yg begitu bermakna sekali.


25 apr.



dihighlight & bold perkataan tersebut .

Ya Allah. bantulah hambaMu ini. permudahkanlah segala urusan kami didunia mahupun di akhirat. amin ya rabbal alamin.


oke. masuk cite skrg .

pasal nasi goreng . . haha . kami perpakat utk memasak nasi goreng kg pd hari ini .
disebabkan 1st time masak gune rice cooker. so. aku create this entry special to interframe cara2 nak buat benda ni.


sila . sila. jemput. jemput.
bukan jemput makan, tp jemput tgk oke .
aawww . aaaawww..

(kekoyaan + kegedikan melanda jiwa)






1st2.. goreng benda ni dulu . pengganti keropok.

(bought at masjid india)




permulaan.




panaskan periuk a.k.a rice cooker dgn planta.

sbg pengganti minyak.





masukkan telur yang sudah dipecahkan .

(yg ni kami letak 3 biji)







kemudian. biarkan seketika. 

then, kacau spt di ats.


hik3.. formal je kan. mcm rancangan 'mari masak bersama chef wan je'


hehe .


continue .








kacau sehingga sebati.






kemudian. masukkan perencah. 
sowie. xcukup keperluan.
so. juz gune perencah .



lihat bawah .






made in kampung.


wwaaaaaaaaa......nak balik .

sob.sob.sob.=(






if u want make it delicious. u can put some chicken.

(eh.eh. tersasul plak.)

jgn marah oke!

6t cepat tue .

kih3.







tambahkan sedikit kangkung .











haha. kne ltak mende ni. 
law x. periuk x pnas .



kamus i yg jd mgsa.
kih3.












time kasih rice cooker.

kerana berjasa kepada kami.

hehe .


*siap letak penyendal lagi di button cook or warm 2. haha.





  

hmm.. kehidupan kami disini.
alhamdulillah. dpt merasai nikmat ibarat dduk di rumah .

=)





jom. kite hidang .








sape yg ltak ni?

memang khianat r. hehe .


gurau2 manje . kih3.













yes.. akhirnya. dapt jugak.


full tank finally .


knyang .

alhamdulillah.


.....................











jom. mahu ke pantry .

satu bakul pinggan mangkuk yg mahu di basuh.

i like that this time.

mcm 1 family je.


=)


thankz my frenz.













lastly . senyum. xperlu kata ape2.

(kesyukuran melanda diri)


alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.
~segala puji bagi Allah~




1 comments:

liyana idris said...

mcm.best je...lapar.lapar.lapar...!!!