| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Friday, April 1, 2011

5th day a.k.a. last day .



salam everybody .
hai teman2 yg amat dirindui sekalian.
rindu?
yes! 1st ly..
ditujukan kepada
 kerana merinduiku.
haha..
aku pun kangan bangat sama kamoo.
die la yg minx suruh 'hupdate' kan jugak blog ni malam ni.
  so. utk kamoo.
saya update kan jugak
 =)
............................
mesti koram2 tertanya kan nape motif gmbar di atas sana.
permulaan N3 kli ni kn.
meh la nak habaq mai kat hangpa semua ni. sebenarnya, ari ni adalah hari terakhir kami menduduki peperiksaan formatif utk sem 1 tahun 1.
so.
tujuan gambar di atas adalah gmbar kami melepaskan kelegaan selepas peperiksaan berakhir pagi tadi.

farmaseutik II
alhamdulillah..akhirnya kami dapat bernafas lagi..
(gambar di ambil semasa dalam perjalanan menuju ke hospi cafee hospital sg buloh)
knp makan kat hospital? nape x mkn kat kolej???
ala..korang ni..jap2.. nk explain!!
tarik nafas!!! hembus..
oke!

begini ceritanya..

"pada suatu tengahari jumaat; 01/04/2011.
segerombolan pelajar berjalan2 sambil berlari2 menuju ke kafe hospital. mereka sangat gembira kerana exam formatif mereka sudah berakhir dgn jayanya. almaklumlah. sudah seminggu mereka tidak makan. nk taw knp?

sbbb....

mereka tidak boleh makan .
itulah jawapannya.

eh..eh..eh..
korang xpuas hati ke??

ala..btol la aku ckap.
mereka tidak boleh makan tgahri selama seminggu.
koram taw knp?
sebabnya mereka berpuasa.
kalau mereka makan, of kos la puasa mereka akan terbatal."

btol x anak2 sekalian..??

(eh. ko ni kan mus, ber'anak2' la plak)
=)

sori kepada pembaca sekalian.

EMOSI sedikit terganggu kerana melihat roomate sedang qada' tidur disaat ini. disaat aku mencoretkan kata2 di tanah jajahan ini.
pada waktu & ketika ini.

(sabar mus. 6t ko tidur plak k)
hati sedang memujuk dalam diam..

jap agi kena hantar classmate pegi KTM sg BULoh.
die naek kretapi mlm ni.
kul 9.30pm.
meredah keheningan malam dengan motosikal.
xpe la. cian plak. die minx tlong, xkan lah nk tolak.
tol x.
nanti x pasal2 ade kata2 blakang..
"ko ni kan mus. sombong btol la. minx tlong pun xsusah"

so..utk mengelakkan kata2 belakang ini..
aku terima je..

ala..sekali sekala nk kumpul pahala free..
bukannya susah pn kn..

oke!


......................

bersambung...



 "budak2 itu menuju ke kafe dgn riangnya utk menikmati lunch mereka setelah hampir seminggu berpuasa"



mereka menikmati hidangan berupa...




  
bihun sup
RM3.oo
hospi cafe
pamela bersama roomate tersayam2..
tgk tu. makan dengan penuh semangat.
maklumlah dah seminggu x lunch.
kah. kah.kah.kah..
inilah suasana disana tengahari td..

akhirnya kenyang jua..

tengah2 duk khusyuk2 makan.
dapat lah satu msg daripada k.sha (senior farmasi)
bahawa kuliah jumaat akan diadakan di DK 10.
jgn xdtg ye .
so. kami pun cpat2 la beredar utk ke kuliah jumaat.
tajuk hari ni : pasal kiamat.
byk jugak perisiannya..
tp yg paling melucukan.
kami kena duduk kat atas lantai.
hehe.
alasan?
xcukup kerusi.
di ptgahan kuliah.
 kami telah mengidap satu simptom yg dibawa oleh
"hencik setan"
terkena celak .
kesannya adalah :
seperti tertera di bwah.



..............X...................

2.45 pm

kelas fisiologi..

sistem limfatik





lecture time ..




what u  teach .what we learn .







the class was finished at 5.00pm

then. we have 'minggu penghayatan islam' 's meeting..

oke!

papai..

=)



SOWIE. xsmpat nk publish N3 ni semalam.
budak2 ni gune lappy utk tgk cerite hindustan.
dah tulis entry then pg KTM hantar membe.
balik2 budak ni gne internet.

nasib baek dah draft awal-awal.
hajat memang nk post semalam. tp siaran tergendala.

so aku tebus balik kesalahan aku semalam.
so aku bgun awal pagi ari ni.
lpas smayang subuh aku terus bukak lappy & stay up supaya N3 ni dpt diposkan jugak.

oke lah.

terima kasih kerana sudi bace my lovely tanah ini.

p/s : kpd sesiapa yg belum jadi follower. follow lah k.
hehe.
tinggalkan jejak anda jugak.
sy nk follow jugak.

oke!

selamat menziarah..
wink~wink~wink



0 comments: