| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, March 6, 2011

~seharian~

SP BUMI
4 mac 2011
K.lumpur - kemaman
10.oopm
HENTIAN putra
  RM 26
seat 35


 catatan di tiket aku tenung satu-persatu semasa menunggu KTM ke seremban dari sg buloh.
transit di putra .



hampir 3/4 jam menunggu.
 walaupun laungan azan bergema sudah. 

 






then. finally sampai la ke halaman lbih kurang jam 2.30 am.

............................................


hari : sabtu
date : 05/03/2011


tghari kami keluar ke bandar kerana kehabisan duit . draw la sket duit di maybank.

kami itu merujuk kepada aku n sesorang.

hehe. (SEDIKIT unsur suspens diselitkan diSITU)
mesti koram2 seme tertanya2 sape kan.
ilex lu.
6t koram taw.


SILA BACA lagi.


 kami pun berjalan & berjalanlah sementara men'show'kan kpd sesorang keindahan bandar kemaman.
ttbe. perut terasa lapar . seseorang lagi telah mengajak kami ke sesuatu tempat untuk menikmati hidangan yang berupa ....

toink . toink . toink.

nak taw pe??

iaitu nasi kukus. sjeje nak suruh org RANAU, sabah merasanya.
alhamdulillah. jawapan yg positif.

SEDAP!!!





time kasih sbb blanje kami nasi kukus itu.
hargai sangat2.
1st time aku berjaya habiskan sebungkus nasi kukus tnpa memberikan kepada sesiapa.
 hepi sangat2..


then. ptg itu. kami terusakan lagi our journey . 
ke rumah mak sdare aku .
bersama mak su . solehah . & kak ti. 
( mk su - my younger aunt, kak ti - kazen, solehah - someone )

hehe. someone ??

yes. my friend kat kskb.
asal from ranau. sabah.

sjeje bawak blik jln pantai timur.
(perkembangan yg baek. sudah memahami sedikit loghat ganu)
hehe. tunjuk ajarmu sifu.


my twin kazen. dirumah beliau.








then perjalanan di teruskan lagi ke seberang tayor.
kawasan felda.
 perjalanan yg mengambil masa 1/2 jam dgn motosikal utk sampai ke sana.
kasihan solehah. sorry la kalau kau takut aku bawak mtor lajuLAJU.

hehe..






jam di tangan ketika sampai dirumah.
7.15 pm.

(awak. jgn bimbang, saya dah selamat sampai)

oke! papai~~
salam.





0 comments: