| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Saturday, February 19, 2011

l kerja ITU l

kkrrriiinnnngggggggggggg!!

~6.ooam~
jam loceng bekerja utk tuannya.
SHARP! tepat masanya.
tp.
tuannya terus OFFkan, lalu bunyi nyaring itu tidak lagi kedengaran
akhirnya bangun jua.

'patutlah bgun lambat. hujung minggu rupanya'
suara itu kedengaran lagi.



work . for . today .




:: iron cloth ::



ffuhh ..penat giler iron bju. mklumlah utk stok seminggu.
masih lagi memakai uniform putih, brtudung putih & berkain hitam.
ala2 budak form six gitu.
uniform rasmi kitorang xcyap lagi. dalam proses .
minggu lepas baru tailor ambil ukuran bdn.
entah la bila siap. still waiting.
(memujuk hati dgn sabar)




sambilSAMBIL mendengar ERA.FM



tangga 1 utk 40 carta hitz era is gold to 
MR MAHER ZAIN
(insyaALLAH)
in malay version .

koram semua penah dgr x?

mcm ni la lgunyer after diTRANSLATE kan




Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar




ha. amacam semua . best kan mksudnyer.
menikam kalbu.
tp lebih memberi kefahaman utk kita semua apabila lagu english di CONVERTkan in malay version.


 




:: memasak nasi + mengemas bilik::







+






....................



dan kemudian On9. 
bukak muka buku . then blog .
kemudian entry ini tercipta.
xde idea sebenarnya.
tp gatal tangan nk update utk today.
6t lepas zohor DHIRA & SYIKIN ajak p CP.
ikutkan hati malas nak keluar sebenarnya.
tp...

orang mintak tolom kan.
so.

tolom la.

MORAL OF THE STORY ~~

'tolom menolom adalah amalan mulia.'


ha. dah mula merepek la tu si mus ni. lantak dia la. asalkan bahagia.

bahagia ke??

ish2..ske ati je mengata aku kan.
 (bermonolog dgn diriSENDIRI) 


 alhamdulillah.aku bahagia disamping oram2 yang menyayangi diri ini.

aku pun sayang koram2 dan mereka2 jugak.
sayang sangat2.kemahkeming.simpulSAPAmati. 
SIYESLY...


hatiku berbunga setelah dihinggapi kumbang kasihmu
S_e_k_i_a_n

wassalam.. 


0 comments: