| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, February 20, 2011

l jalanJALAN cariPASAL l


jalanJALAN cari pasal??
ko cari pasal ngan sape tu mus.
ish3. xabisABIS dengan masalah dunia.

ewah..ewah..serkap jarang nampak.
actually xde cari pasal ngan sape2.
 sjeje aku kluarkan fatwa tu.
knp?salah ke?
law salah. sorry la yep. saya xtaw.
 maafkan saya.
oke! 

senyum. xperlu kata ape2 kan?
xperlu byr kn?
so.

lets continue.

 bersambung pada entry sebelum ni yang aku habaq kat hangpa semua pasal aku teman membe2 aku pegi THE STORE.

so.pergilah kami kesana hampir2 jam menjejaki kaki ke angka 2.
eh2..jam ade kaki ke?
hik3.tersenyum sendirian. hampir 1/2 jam menunggu perkhidmatan teksi di luar pagar asrama. kekurangan kuantiti bilangan teksi yang masuk DIsini padaHARI ini.
(jgn ikut)
*penggunaan bahasa yang lintang pukang*

this is my hobby oke!
(SILA ambil perhatian)


perut semakin berkeroncong dgn nyaringnya sehinggakan kedengaran lagu balik kampung.
"balik kampung..ooo..balik kampung"
lambatnya 4 mac. xsabarnya mau pulang ke desa halaman a.k.a hometown. wink.wink.
(terselit sedikit penipuan diSITU)

terpaksa menahan diri daripada lapar disebabkan mahu menggabungkan breakfast dgn lunch.
2 in 1 gitu.hahaha.
'mus.oo.mus..law nk jimat pun agak2 la. xkan la seksa diri mcm tu sekali. ape la ko ni'






  ni la pilihan hati.
tetiba je meronta mahu makan nasi ayam.
so. bli je la.
(sedikit komen ingin dicoretkan disini)
* nasi ayam di kampung halaman lagi best compare to this*

ape2 pn. ALHAMDULILLAH. kenyang juga akhirnya.

(sedikit bersyukur diSITU)





ehh..sape ni?
tetibe je kuor gmbar ni.
publisiti btol la.


( haha. sjeje nk bgatw koram yang aku makan AYAM punye nasi)
jgn marah.
smile.
no need to say anything.




illustrated with a weighing scale after eating.
after that, I weigh. I do not believe the weight increases. OMG!............
 should you wish to know my weight, right?

okay! let the secret. =)








konsert stage by iwan AF8 at the store, Sungai Buloh.
 actually, I do not know him. what I know he is a singer.




singing with great enthusiasm to the fans...
the picture is not clear because I was behind the other fans. with this, I was google image IWAN AF8.
see below.





then. kami pn beredar setelah beliau mendendangkan lagu album beliau yang berjudul VIP.
=)




 try and guess what this is?
I actually took pictures inscription written on a piece of clothing.

very prominent. I love pink!
toink.toink. toink.

I. me.. ops. You were there too ..                  




Saturday, February 19, 2011

l kerja ITU l

kkrrriiinnnngggggggggggg!!

~6.ooam~
jam loceng bekerja utk tuannya.
SHARP! tepat masanya.
tp.
tuannya terus OFFkan, lalu bunyi nyaring itu tidak lagi kedengaran
akhirnya bangun jua.

'patutlah bgun lambat. hujung minggu rupanya'
suara itu kedengaran lagi.



work . for . today .




:: iron cloth ::



ffuhh ..penat giler iron bju. mklumlah utk stok seminggu.
masih lagi memakai uniform putih, brtudung putih & berkain hitam.
ala2 budak form six gitu.
uniform rasmi kitorang xcyap lagi. dalam proses .
minggu lepas baru tailor ambil ukuran bdn.
entah la bila siap. still waiting.
(memujuk hati dgn sabar)




sambilSAMBIL mendengar ERA.FM



tangga 1 utk 40 carta hitz era is gold to 
MR MAHER ZAIN
(insyaALLAH)
in malay version .

koram semua penah dgr x?

mcm ni la lgunyer after diTRANSLATE kan




Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
Ada jalannya

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Kembalilah
Kepada Yang Esa
Yakin padaNya
Panjatkanlah doa
Oh Ya Allah
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar




ha. amacam semua . best kan mksudnyer.
menikam kalbu.
tp lebih memberi kefahaman utk kita semua apabila lagu english di CONVERTkan in malay version.


 




:: memasak nasi + mengemas bilik::







+






....................



dan kemudian On9. 
bukak muka buku . then blog .
kemudian entry ini tercipta.
xde idea sebenarnya.
tp gatal tangan nk update utk today.
6t lepas zohor DHIRA & SYIKIN ajak p CP.
ikutkan hati malas nak keluar sebenarnya.
tp...

orang mintak tolom kan.
so.

tolom la.

MORAL OF THE STORY ~~

'tolom menolom adalah amalan mulia.'


ha. dah mula merepek la tu si mus ni. lantak dia la. asalkan bahagia.

bahagia ke??

ish2..ske ati je mengata aku kan.
 (bermonolog dgn diriSENDIRI) 


 alhamdulillah.aku bahagia disamping oram2 yang menyayangi diri ini.

aku pun sayang koram2 dan mereka2 jugak.
sayang sangat2.kemahkeming.simpulSAPAmati. 
SIYESLY...


hatiku berbunga setelah dihinggapi kumbang kasihmu
S_e_k_i_a_n

wassalam.. 


Friday, February 18, 2011

jom layan .. zaassss ..

monink all
how's about today?
oke?

or
not?

why?
---->'sebab xdapat join rehlah ifs pg ni kat templer park rawang'

 ehh2..dariMANA datangnya suara itu?

<----'mus. o mus. sore ko ke 2?
ye ke. tp knp?' bukan ke ko dapat join ke rehlah tu?'

----> 'memang asalnya dapat. tp di cancel last2 minit'
 ni msgnyer.
Salam,msej ini dtujukn kpd ahli2 IFS yg telah memberi nma utk menyertai rehlah.kami memohon maaf kerana anda tidak dpt menyertai rehlah kerana peserta sudh penuh.duit anda akn dpulngkn pd hri isnin depan.insyaALLAH utk progrm akn dtang kmi akn mendahulukn dn menjmput anda lgi.trima kasih ats komitmen yg dberi.kesulitan ini amat dkesali.


<---- 'oo. begitu critenye.
its ok la. xde rezeki la 2. next time join ag k. oke2. jgn sedihSEDIH. senyum k.
sayang DIRIsendiri.'
=)



uhh..pnat berinteraksi dgn diri sendiri.
uhm. 2 la pasal aku sdih ari ni.
sbb xdpt join.
bkn aku je.
seme budak kelas aku yang terpilih xdapat join.
LIMITED edition.

dah la. lupakan crite itu!
then. tetiba senyuman terukir diSITU.

'weh mus. ko senyum. apesal ni?'


hikhikhik. ntah la. tetibe teringat crite smlm. semasa aku bersama Ayu Natasha , miera , dhira 
menonton SENARIO asam garam. ade sesorang makhluk ALLAH ni msg tuan punye blog a.k.a. TPB.hehe.nsib baek bukan timbalan presiden bilik. =) so. ,msg2 la. then sampai saat itu. sedikit pmberitahuan berlaku. org itu memberitahu bahawa pada ptg itu beliau mghadiri kursus kahwin.








haha. biar btol???
terkejutGAJAH aku semalam. nasib baek xde heart attack. law x.
sudah terkena serangan aku mlm td.eello..ello.. bukannya sengaja nak terkejut taw. oleh disebabkan tiada pemberitahuan sebelum mghadiri kursus tersebutlah menyebabkan aku tersenyum + terkejut malam td.
telah berkursus sudah anda. haha.
eehh..bukan anda. tp dia.

awk pulak?
bile nk kursus?
oke! 6t law awak nk kursus jgn lpe ajak saya k. saya pn nk kursus jgk.
haha. SEDIKIT penyakit kegatalan melanda disitu. toink.toink.toink.



oke lah. ckup sekadar itu utk entry ini.
somebody calling me right now.


sape??
nk taw jgk ke.
jap.jap. saya panggil die k.




ssaayyaanngg!!!!!!











ye saya.('my sayang')


haha. 'sayang saya' ni la sedang memanggilMANGGIl saya ni.
oke la.
saya pegi dulu k.
nk luangkan mase bersama 'sayang saya' di hujung mggu ni.
haha.


PAPAI~
assalamualaikum.


~~enakDIMAKAN~~

haiHAIhai
anda semua sihat?
dah MAKANbelum ni?
X ..



knp?
korang diet ke?
ish3. jgn la mcm tu. 
ksian perut tu.
jgn seksa dia mcm tu sekali k
makan la sket.
walaupun roti.


karbohidrat kan sumber tenaga.



'eh..eh..muslihah. ape ko merepek ni'

(ade SUATU suara berkataKATA diSITU)

aahhhh..lpekan.
ni kan blog aku.ske ati aku la kan3..
SEDIKITmenjawab diSITU.
biarkan!



korang tanye aku makan blom?


korang ase?
aku dah makan blom?

dah!

well done.
tepat sekali .


bru je jpas mkn.
bez..
lazat berkrim.
...ENAKdimakan begitu saja...


eh3..mcm iklan plop ase.
haha.



let scroll down..




sebelum..





semasa..





selepas..








copCOPcop!!!


ni bukan iklan periuk nasi oke!
sila ambil perhatian.


gambar di atas adalah proses yg dilakukan untuk 
membancuh ubat.




eehhhh..
silap!

*proses yang dilakukan untuk membancuh nasi*
membancuh ke??
lantak la.
asalkan sama makne.
hik3..










itulah proses yang dilakukan selepas pulang dari kolej.
then. basuh kaen.

selepas itu.

mase yg ditunggu2 tiba.

jom.

kita makan dulu.


papai~









nasi panas.

ayam goreng.

sup sayur.
cencaluk + budu.

sambal .






then. makan bersama roomate.




dan..


akhirnya.

kenyang.
alhamdulillah YA ALLAH atas segala nikmat yang KAU kurniakan.
alhamdulillah..

Thursday, February 17, 2011

no komen!!

 i like this sign ..
 
 
 
u knoe y?
sepanjang hampir minggu ke-8 di KSKB.
hari ini bru ku menyedari akan keberadaan tanda ini di pintu makmal.
rase nk tergelak pn ade.
almaklumlah terlalu byk gmbar was taken there ..
lbih2 ag minggu 1 msuk mkmal ..
haha .
pelik . pelik .
macam mane bleh x perasan sign ni.
nsib baek lam lab 2 xde cctv.
law x mati aku.
bkn aku je.
sekali ngn 'labmate'
disebabkan ke'excited'kan aku trjumpa bnda ni lah membuatkan aku terdorong utk menulis di SINI.
 
 


:: antaraANTARA kerja yg dilakukan sepanjang minggu ni::

masa di habiskan dgn ..


































novel . novel . novel . novel terakhir utk mlm ni .
 RUANG RINDU ..



 

ttbe je teringat lagu ni :
hehe .. LETTO







Di daun yang ikut mengalir lembut
Terbawa sungai ke ujung mata
Dan aku mulai takut terbawa cinta
Menghirup rindu yang sesakkan dada

Jalanku hampa dan kusentuh dia
Terasa hangat oh didalam hati
Kupegang erat dan kuhalangi waktu
Tak urung jua kulihatnya pergi

Tak pernah kuragu dan slalu kuingat
Kerlingan matamu dan sentuhan hangat
Ku saat itu takut mencari makna
Tumbuhkan rasa yang sesakkan dada


Kau datang dan pergi oh begitu saja
Semua kutrima apa adanya
Mata terpejam dan hati menggumam
Di ruang rindu kita bertemu




ok la . mls nk tulis ag . mood x bpe OK.
k la.
papai.
salam.