| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Wednesday, January 19, 2011

SEMERAH CINTA STILLETO~~


Kehidupan bahagia Siti Laila atau Stila (Lisa Surihani).Stila dilahirkan dan dibesarkan dalam kemewahan dan segala yang dihajati akan ditunaikan oleh kedua-dua ibu bapanya. Dia juga seorang remaja perempuan yang cantik, masih menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi terkemuka di ibu kota. Leto (Farid Kamil) pula seorang pemuda yang hidup dalam keadaan serba sederhana.
Bekerja sebagai penjual ikan di pasar borong dan tinggal di flat murah berhadapan kawasan banglo mewah keluarga Stila. Pertemuan Stila dan Leto bermula apabila ibu Stila iaitu Datin Fairuz ke pasar membeli ikan untuk dimasak bagi menyambut kedatangan teman lelaki Stila iaitu Raymond ke rumah. Kejadian tidak disangka berlaku. Pergaduhan besar tercetus antara penjual ikan di pasar sehingga memaksa Datin Fairuz membatalkan niat untuk membeli ikan.
Di situlah, Leto terpandang dan tertawan dengan keayuan Stila. Dalam kejadian itu juga, Leto dibuang kerja. Pada malam pertemuan Stila dan Raymond, Stila telah cuba digoda dan dinodai Raymond. Stila lari dan berjalan seorang diri sehingga bertemu Leto dan kawannya Yani (Cat Farish). Yani sebelum ini setiap hari mengganggu Stila untuk membalas dendam, tetapi mangsanya adalah Leto.
Stila menendang punggung Leto sehingga berdarah dengan menggunakan stilletonya. Yani yang terkenal dengan sikap nakalnya telah membawa Leto mencuri kasut untuk dijual. Kebetulan semula, rumah yang dicuri itu adalah rumah banglo keluarga Stila. Kehilangan stiletto telah mengundang rasa sedih Datin Fairuz dan membuatkan Stila berasa bersalah dan berusaha untuk mendapatkan sepasang lagi stiletto. Pertemuan semula dengan Leto telah membantu Stila untuk mendapatkan semula kasutnya.
Dalam tempoh pencarian stilletto itu, Stila terserempak ibunya bermesra bersama dengan lelaki lain tanpa rasa malu. Melihat sikap acuh tak acuh bapanya, Datuk Azahar akan tinggah laku isterinya, Stila mengikut Leto pulang. Stila tidak tinggal di rumah kerana berasa kecewa dan sedih. Di rumah Leto, Stila telah bertemu dengan erti kesempurnaan hidup. Namun, hubungan Stila dan Leto mendapat tentangan dari keluarga Stila dan keraguan kedua ibu bapa Leto.
Dapatkah Stila mendapatkan stilettonya semula? Apakah reaksi Stila terhadap segala tindakan keluarganya? Dan bagaimanakah kesudahan perhubungan antara Stila dan Leto?koram2 seme, pnh tgk x cte ni?
msty majority pnh kn.
sbnarnye, this film dh lame dh duk kat desktop lappy ni.
sjeje download ngn roomate aku ari 2,

npe x tgk ai 2?
entahlah. sbb dlm pkiran ni aggap cte ni x best.
tu buat dont knoe je slame ni.
huhu.
xtaw knp tergerak ati nk tonton film ni ai ni.
mybe sbb xtaw nk wt pe kat bilik.
duk sowam2.
roomate p jln Times Square.


so, konklusinya yg dpt aku simpulkan ari ni adalah cite ni memg best!
smpai tergelak soram2 kat bilik.

ape yg pnting yg aku nk sampaikan kat koram2 .

ni die.
“Kerana ketidaksempurnaan itu adalah kebahagiaan baginya” 

 erti kata laen, 
KERANA KETIDAKSEMPURNAAN ITU ADALAH KEBAHAGIAAN BAGIKU

thankz a lot
sbb bahagiakan sy dgn film ni ari ni.

=) 

0 comments: