| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, January 25, 2011

: : sAve GAZA : :

save gaza!!

 msty plik kn??

tibe2 je bersemangat nk cite n diskuss pasal gaza kn?

xde la, juz skadar nk share ngn koramKORAM seme je sdikit ilmu yg aku dpt td dri ceramah pasal gaza ni.


from : ustz noorazman
(salah seorang yg mengikuti misi FLOTILLA kemanusiaan ke gaza bersama dgn  MAVI MARMARA)



5 SIKAP YG MEMBUATKAN MEREKA ( RAKYAT PALESTIN) KUAT DALAM MENGAHADAPI PENDERITAAN 


1)KENAL & DEKAT DENGAN ALLAH SWT

-mereka yakin dgn Allah dgn meletakkan Allah sbg matlamt hidup

seseorang manusia tidak akan sesekali berjaya menjadi seorang manusia jikalau mereka tidak mengenali Tuhan

:: mereka miskin harta ttp kaya dgn iman

2) HAMPIR DGN AL QURAN


-sementara menjaga musuh. mereka tasmik al quran sambil pegang senjata.


3) SANGAT MENCINTAI KEHIDUPAN AKHIRAT


- berebut2 utk berjuang menegakkan islam dan berlumba2 utk mati syahid di jalan Allah

(carilah bahagian2 ddunia utk persiapan di hari akhirat kelak, anda tidak akan sesekali rugi. percayalah!


4)UKHWAH ISLAMIAH YG KUKUH


-sayang menyayangi antara satu sama lain
- saling bantu membantu & bekerjasama menegakkan agama Allah.

5) MELAKUKAN SESUATU PEKERJAAN DENGAN BERSUNGGUH2



-mereka melakukan sesuatu pekerjaan dgn bersungguh2 & meng'ibaratkan' solat yg mereka lakukan adalah solat yg terakhir.


..........................




itulah sedikit tips yg aku dpt daripada ustaz & aku nk share kat koram2 semua.

sebar2kan k.
sebagai penyuntik semangat!

masa ceramah ni jgk aku dapat tgk video yg dirakam di atas 
mavi marmara.

suasana.
keadaan.
kondesi.
so on.

so on.

so on!!

YA ALLAH. ENGKAU BERILAH PERLINDUNGAN UNTUK MEREKA SEMUA.
KUATKANLAH MEREKA DALAM MENGHADAPI MUSUH- MUSUH ISLAM.
KURNIAKANLAH PETUNJUK KEPADA KAMI JUA.
AGAR IMAN KAMI KEPADAMU SEMANTAP IMAN MEREKA.

AMIN...

rakan2. sesungguhnya. hanya dgn doalah kita mampu membantu mereka dari kekejaman zionis.

sesungguhnya. DOA ADALAH SENJATA ORANG MUKMIN.



kepada sesiapa yg berminat utk menjadi sukarelawan
& menghulurkan bantuan.

sila layari laman web ini :

=)

0 comments: