| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Saturday, January 29, 2011

KEJUTAN???? from.......

sebelum program bermula.
di hostel.






cantik X?





cantik kn? 
kat mana beli?
eh. eh. eh. ni bukan saya punyer.
TP ROOMate kawan saya punyer.
motif pakai selipar cute ni??
'entah la. berkenan sebab warna pink kot!'

aik? muslihah suka warna pink ke?

eh. eh. eh. X jugak.
semua kaler saya suka k.
asalkan menarik.
(@_@)




so, ni dia saya
setelah memakai 'barang' tersebut.







aku keBERADAan di bilik Ayu sementara menunggu beliau bersiap untuk pergi ke auditorium.





di hostel again. CLICK!!





triple of them.



dhira. ? . ayu.








di KOLEJ SAINS KESIHATAN BERSEKUTU SUNGAI BULOH.
KONSERT ROAD TOUR BERSAMA

KELUARGA IQ-ONE
TARIKH : 29 JANUARI 2011
TEMPAT : AUDITORIUM KSKB SG.BULOH.
MASA : 8.00PM







ahli kumpulan IQ-ONE
(mereka- mereka ini anak JATI TERENGGANU)
of kos! kami menghadirinya.
NASYID kn.




tempat kami di belakang sekali.






haha. dikire special case la.
lau tengok wayang pun mesti nak duduk belakang kn?
betol X?
 but. ni bukan nak tengok wayang,tp konsert NaSYID.
ktorang duduk kat belakang ni pn sebab TERPAKSA, semua tempat dah dihuni MANUSIA lain.






lets scroll down.







 


persembahan2 yg turut memeriahkan konsert.




sajak.











 
bacaan tarannum.
oleh:
bekas johan tilawah Al-Quran peringkat negeri TERENGGANU.








 persembahan nyanyian oleh pelatih2 KSKB.








then.

dipersilakan kumpulan IQ-ONE 



1st song.
kau idolaku. 





then, selepas mereka membuat persembahan yg pertama. 

mereka TURUN ke BAWAH utk mencari mangsaMANGSA utk dipanggil kehadapan utk menjawab soalan MEREKAmereka ini.
mereka mencari..

DAN 

terus mencari..


dari bawah..

hingga ke atas..

 "ha, tu die. sy dh nampak. yg belakang skali tu. pkai spec. sy bkenan kat spec die. berbaju pink tu."



YA ALLAH..
tersentap jantung ku.
kawan- kawan aku pn da terketar2.
dgn berat hati aku melangkah ke depan setelah menuruni berpuluPULUH anak tangga.
mane X ketarNYA, konsert ni agk berprestij jugak la.
TUAN PENGARAH turut hadir.






gambar ini di snap oleh rakanku yg berada di atas.





teramat terKETARketar.
siyesly..

---->"assalamualaikum.."
<----waalaikumussalam..
----> "perkenalkan nama anda"
<---- "nama diberi, nur muslihah binti ishak"
----> " saya suka sebutannya. kne pd makhraj nyer"
<----(hatiku bermonolog: YA ALLAH.. tlong lah hambaMu. kurniakanlah kekuatan kepadaku YA ALLAH)

...then..dialog diteruskan. bla.bla....




SOALAN DIBERI: " BERIKAN MAKSUD NAMA kumpulan IQ-ONE
aku : " I-Islam, Q-Quran, - O-One, N- Nation, E-Excellent."
" ye btol! Sebagai tanda penghargaan, kami menghadiahkan anda sekeping CD kami.
album terbaru kami. JANGAN LUPA TUHAN"






ni dia..

THANKZ A LOT IQ-ONE 
kerana sudi memberi Cd free utk saya.
=)







di luar.sesi autograf.







aku pun dapat jugak autograf.haha







so. spt crite2 aku di atas ni.

ape yg aku terharu adalah. salah seorang ahli kumpulan IQ-ONE (yg menanyakan soalan kepadaku di audi)
mintak maaf sbb pgl aku kat dpn audi semasa sesi autograf.


die ckp "mintak maaf byk2. beribu2 maaf"


so. aku ckp la. ok2. xde pape la..




tu la aku nk habaq mai kat hangpa semua pasal KEJUTAN???? from....
kejutan from IQ-ONE
=)

.. berubahARAH..

ape yg brubah??
ops! jap. 6ti saya akan jawab prtanyaan kamu itu.
assalamualaikum semua.
everybody home??

sopan x saya?

 ------>x.. 
<----xpe la.. xnk kwn dgn awk.

ops! tersasul .
jgn risau. awak tetap kawan saya.

DONT WORRY BE HAPPY K!

SAYA sayang awak ketatKETAT, KEMAHkeming, SIMPULsampaiMATI.

oke! masuk kepada perbincangan kita pada masa ini.
mengenai ..berubahARAH..

ape yg berubah adalah.

DULU....


taekwondo??

of kos yes!
nape?
ingat saya x pandai ke??

siap yellow belt lg taw.
tp itu dlu. aku dah pencen dah. 
RETIRED.
haha..



SEKARANG...


bermula dari siang tadi.

sah ahlinya!
PENDAFTARAN BERJAYA.

ahli silat GAYUNG FATANI.


tadi dah cyap blajar bunga lagi.
BUNGA SEMBAH>>>



lets zoom...





survey..
permulaan sesi bengkel tatih seni kebudayaan.
(gmbr tuan punya xde dsini.HARAP MAKLUM)
   

senior2 ktorang..
 mempersembahkan gerak tari.

BUNGA SEMBAH

####################

thats all..

ops! terSALAH maklumat . .

tersalah maklumat?
kenapa pulak?
siapa yg tuju maklumat tu?
kepada siapa?
mcmmane boleh salah pulak?
ayat- ayat ptanyaan yg anda baca sebentar td adalah antara- antara persoalan yg timbul apabila sesuatu perkara td.
mcm yg kita prnah blajar dlu.
5W 1H

masihkah kau ingat?
1)what?
2)when?
3)who?
4)which?
5)whom?

1) how?


=)
i know all of you 
know about this.
sorry. juz refresh back.
oke?

nvermind!


day: friday
date : yesterday (29/01/11)
time : bginning & last lecture.


 oke!
cerita ni berbunyi begini.
BERbunyi ke?
 "a'a. berbunyi la. xkan BERsenyap plak kn."
=)
sowie. ati ku bermonolog seketika.

pada suatu hari jumaat. kami sekelas telah mendapat maklumat daripada SEORANG ketua kelas.

" perhatian kepada group 1 & 2 matematik, PUAN SHIKIN mintak pergi ke library sekarang!"


then, tanpe membuang mase. ktorg pn pg la library.
ktorg merujuk kepada group 1 & 2 k.
dat time : 8am.
library open jam 8.30am.
so. menunggu la kami di lobi slame 1/2 hours.


8.30am- 10.00am.
berada di dlm library. membuat TUTORIAL CHEMISTRY
~ geometri koordinat~

then,lps tu rehat.
10.30am.
(didalam kelas)
lcturer chemistry (puan salina):" eh, korang seme pg library tanpa PUAN SHIKIN kn?"


geng2 ktorg : " a'a. PUAN SHIKIN Xde"


puan salina: " sebenarnya. mengikut perancangan mcm tu lah.saya mengajar kat kelas utk group 3 & 4. then,lpas rehat sptutnya btukar dgn PUAN shikin. and group 1 & 2 bljr kimia dgn saya.
TAPI PUAN SHIKIN x bg kata ptus pn."


......lbih kurang mcm tu la her explanation...






then. akhirnya. mase lpas tu plak. ktorg (group 1&2)
masuk kelas math lg.
4jam math.

TERTEKAN sbb XLEH bljr chemistry.

ni semua gara2 KETUA bg maklumat yg salah .

=(


antara muke2 & suasana yg tertekan kne masuk kelas math lg di dlm library.




tgk tu. kak nora & ayu.

muka stress.!
haha..





 sibuk mengira.

yana : tgk farah tu.haha.=)




gambar abstrak bersenikan matematik juga turut dikepilkan bersama.


=)


eee... apelah nsib.
=(
tertekan tetap sabar.



oke. 6t continue other storie.
salam.


Wednesday, January 26, 2011

aku. dia . dan. lagu.

Aku, Dia Dan Lagu

Ku bertemu hanya semalam
Ku berkata hanya sepatah
Ku terlupa serata alam
Kini ikatannya cinta

Kau memberi senyuman rindu
Ku tak dapat melupakanmu
Kau kuiring senyuman mesra
hanya semalam saja

Suasana sepi
Hanya terdengar kata dan lagu
Lagu teman hati
Hanya mimpi

Hanya itu kisah semalam
Kisah menjadi suatu ciptaan
Kisah aku, dia dan lagu
Jangan dipisahkan









..........................

~koir diploma farmasi~

Tuesday, January 25, 2011

: : sAve GAZA : :

save gaza!!

 msty plik kn??

tibe2 je bersemangat nk cite n diskuss pasal gaza kn?

xde la, juz skadar nk share ngn koramKORAM seme je sdikit ilmu yg aku dpt td dri ceramah pasal gaza ni.


from : ustz noorazman
(salah seorang yg mengikuti misi FLOTILLA kemanusiaan ke gaza bersama dgn  MAVI MARMARA)



5 SIKAP YG MEMBUATKAN MEREKA ( RAKYAT PALESTIN) KUAT DALAM MENGAHADAPI PENDERITAAN 


1)KENAL & DEKAT DENGAN ALLAH SWT

-mereka yakin dgn Allah dgn meletakkan Allah sbg matlamt hidup

seseorang manusia tidak akan sesekali berjaya menjadi seorang manusia jikalau mereka tidak mengenali Tuhan

:: mereka miskin harta ttp kaya dgn iman

2) HAMPIR DGN AL QURAN


-sementara menjaga musuh. mereka tasmik al quran sambil pegang senjata.


3) SANGAT MENCINTAI KEHIDUPAN AKHIRAT


- berebut2 utk berjuang menegakkan islam dan berlumba2 utk mati syahid di jalan Allah

(carilah bahagian2 ddunia utk persiapan di hari akhirat kelak, anda tidak akan sesekali rugi. percayalah!


4)UKHWAH ISLAMIAH YG KUKUH


-sayang menyayangi antara satu sama lain
- saling bantu membantu & bekerjasama menegakkan agama Allah.

5) MELAKUKAN SESUATU PEKERJAAN DENGAN BERSUNGGUH2



-mereka melakukan sesuatu pekerjaan dgn bersungguh2 & meng'ibaratkan' solat yg mereka lakukan adalah solat yg terakhir.


..........................




itulah sedikit tips yg aku dpt daripada ustaz & aku nk share kat koram2 semua.

sebar2kan k.
sebagai penyuntik semangat!

masa ceramah ni jgk aku dapat tgk video yg dirakam di atas 
mavi marmara.

suasana.
keadaan.
kondesi.
so on.

so on.

so on!!

YA ALLAH. ENGKAU BERILAH PERLINDUNGAN UNTUK MEREKA SEMUA.
KUATKANLAH MEREKA DALAM MENGHADAPI MUSUH- MUSUH ISLAM.
KURNIAKANLAH PETUNJUK KEPADA KAMI JUA.
AGAR IMAN KAMI KEPADAMU SEMANTAP IMAN MEREKA.

AMIN...

rakan2. sesungguhnya. hanya dgn doalah kita mampu membantu mereka dari kekejaman zionis.

sesungguhnya. DOA ADALAH SENJATA ORANG MUKMIN.



kepada sesiapa yg berminat utk menjadi sukarelawan
& menghulurkan bantuan.

sila layari laman web ini :

=)

Monday, January 24, 2011

. terSELIUH .

hai.
ops!
assalamualaikum.
ow r u?
adakah anda sihat?
alhamdulillah. hopely baek2 aje.
i??
haha..
see the tittle of da post?
wat r u think?
ow about me??
y?
 risau ke?
thankz z lot sbb ambik brat.
haha.
oke la.
 yes! memg btol pn kurangSIHAT.
sbb pe??
terseliuh la.
kat mane?
u rase kat mane?
:)
oke2! im seyes ni.
sbnrnye saya jatuh ditimpa tangga.
lbih kurang cm ni la.
xtaw knp tibe2 bley jtuh.
sdar2 da jtuh.
=)

hanya Tuhan je yg taw perasaan aku ketika i2.
nsib baek dhira ad.siyesly. aku lgsung xley gerakkan kaki.
dia lah yg mbntu ku meregangkan posisi kaki.

'tu la, jalan xtgk tangga, maen redah je. ambik ko adiah ni'
(hati kecil ku berkata2 smbil bertepuk tgn & say padan muka)

tarikh jatuh :23/01/2011
area jam : 8.15pm 
motiv : otw p kafe
sbb jatuh : maybe sblum trun x bace basmallah kot.


mase tu mmg jln terhincut2 la.
nsib baek kaki knan je.
lau duaDUA nahas la. lgsung xley jln.


mlm tu sapu ubat cm biase je.
urut2 just ala kadar. aku mane la pandai megurut.
nak suh membe, dioram pun xpandai jgk.

so. aku buat xtaw je la & tdow. keesokkan harinya. 
bile bgun nk p blik air.
kondisi kaki semakin truk dari semalam.
sampai nk g bilik air pn tergantung2 kat dinding.

koram taw x aku p kolej ngan ape??

actually aku minx tlom akak classmate aku.
aku tumpang die p kolej ngn motor.
almklumlah, jarak asrama nk p kolej kne redah bukit tension dulu.

thankz akak.
then. p kelas mcm biase.
pkul 5. pndaftaran ahli IFS
abis pkul 6.15 ptg. terpaksa balik jalan kaki dgn membawa kaki yg kesakitan.

tup. tup. tup.

hujan pun jatuh ke bumi dgn lebatnya.
 haha.



berjalan pulang ke asrama dgn meredahi hujan.
membawa payung.
membawa kaki yg sakit.

=)

so. motiv of da story.

bile trun tgga tu. tgk la tangga tu btol2. 
jgn pikir bnda2 laen..

.......................