| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, December 27, 2011

kini kembali .

Assalamualaikum ..

ape khabar smua? hope all of u sihat walafiat . mana tak nye, sekarang musim cuace tak brape baek . ramai orang demam.

so, anda dinasihatkan supaya menjaga kesihatan .

hehe . pesanan penaja oleh bakal PPF Nur Muslihah . hehe .
*paracetamol 1g TDS


hehe. iklan sementara . haha .




sorry semua, da lama tak menghupdate blog ini . terlalu sibuk .
minggu lepas 2 minggu praktikal kat unit farmasi hospital Kemaman.

weekend baru- baru ni, rombongan menghantar menantu a.k.a my kazen kat Pasir Gudang.

so, mase terlalu pack sampai online pun kekadang je. 5 minit buka, then tutup .
biase la . begitulah apabila kepenatan melanda jiwa.



so, nak cite pasal praktikal mood nak mengarang panjang tak datang lagi .
maklumlah dah lama MC update blog.
hehe






ni la die suasana di hospital kemaman .

gambar- gambar ni dikepilkan dalam report di bahagian lampiran.






filling medicion .. di OUTpatient department.







proses- proses . pendispensan.. angka giliran dan key in data patient.







Total Parenteral Nutrition . then proses pembungkusan ubat menggunakan mesin.
hehehe .. kelam kabut jugak mase mule-mule tuh . berterabur ubat tablet skit. haha.
automatik pengiraan .




today , dapat jugak assigment disiapkan . next week da nak balik kolej .
so. pakse diri buat. last- last siap jugak.
petang pegi jumpe kak Fiza kat Farmasi Bekalan Wad untuk pengesahan Pegawai yang in charge aku sepanjang praktikal di hospital kemaman minggu lepas.


happy sangat sebab akhirnya dapat keizinan jugak untuk drive walaupun sekejap.
hehe. 1st time drive selepas setahun dapat lesen memandu .
mule- mule cuak sangat . sebab da lama tak pegang stereng. last-last lepas test JPJ ritu la. tak percaya jugak dia bagi bawak. 
hehe . awak.. ade bakat jadi cikgu memandu la. haha.



ok la. c u again.. nak offline dh jap agi .
tapi sebelum tuh nak blogwalking jap..



P/s : (27 dis 2011) 
Al fatihah buat ayah sahabatku yang telah kembali kerahmatullah.
semoga ALLAH mencucuri rahmat ke atasnya . Amin.
Ridhwan, bawak bersabar k. setiap yang berlaku ade hikmah di sebaliknya.

Aku harap kau dapat terima dengan tabah dan meredhai pemergiannya.
good luck for the final doc !! chaiyok- chaiyok .




Assalamualaikum..

Wednesday, December 14, 2011

wordless wednesday .

Assalamualaikum
 
 
 
 
see . tittle pun da wordless. tolong ingatkan sy jgn tulis banyak- banyak .
haha



just left two more days to marry .


???




marry???




hehe . of kos la, not mine but 2 of my beloved ..


*my aunt

* my cousin


both of them will married on the same day .
17 dis 2011

this coming saturday .





oh ya, already BW , but jap je sebab penat giler .
today da masuk hari ke 4 di jabatan Farmasi hospital kemaman .



3 hari di Farmasi pesakit dalam,
2 hari di Unit Farmasi pesakit luar.


busy but happy .


banyak yang belajar hari ni . especially ubat-ubat hypertension & dibetes mellitus.
baru masuk OPP (out patient department) hari ni, tp da tough bekerja.
maklumlah hari ni hari klinik.
terlalu ramai patient .




tengok tu??
still tulis banyak- banyak agi. 
cakap td tittle wordless kan .


ok la .
lepas ni da wordless..






* sambungan entry sebelum ni, entry yang jejalan tuh .

semalam update dan publish entry yang da lama didrafkan.
so, this entry nak sambung cite je la.

tp biarlah gambar sahaja yang menggambarkan segalanya right ..




=)
 
 
 
 
 
 
 
 
at teluk cempedak .

photo- G : Ayu Natasha .









mood die tetibe datang . mood berfotografi . biasanye, sebelum mintak nak ambik gambar m'bebel dulu . haha .


thankz dear .






alamak terklik kat small size pulak .
biarla .

sila abaikan saiz itu ok .





again .
tempat yang sama . tp still click click .





photo G : si dia berbaju petak- petak .






tak tahu nak pose macam mane. segan bile die pegang camera .
haha .











again ..

cuba utuk senyum seikhlas hati .






bila kami berfotografi .


candid & us..







dush... tumbukkan !!!
hehe





 jom pekena kaya ball..
 


khusyuk berdiskusi....    












candid ..





ok la.
 mata pun da penat.
gagahkan jugak sampai siap entry ini.
so sy takde hutang entry dengan anda k.

hehe


see u then.




assalamualaikum.


bye




----->*still waiting for him >>futsal .as usual .





Tuesday, December 13, 2011

jalan anak jalan = jejalan

Assalamualaikum..


hehe .. smile ..
=)

*wow! mak ngah, sampai ke telinga senyum*
hehehehehe..





update jap while waiting for him..
otw katanya .
otw from family day of his company at swiss garden .
back home to pick up me..


hehe .
hajat nk ber'ombak rindu' tak kesampaian . sebab tiket da abis.
last2 tengok movie terbaru .
Datin Ghairah .
not so good. but not so bad .
yang penting 'abg Aaron ade' haha..




hehe . ape yang nak ditekankan. 
haha . tersenyum sorang- sorang bila ingat balik. hehehe
tak sampai kitorang hampir sedondon,
pakai baju petak-petak.
kaler pun hampir same dari jauh.
bile jalan sama . semua pandang macam nak telan je.


huhu.
fakta disini . kami tidak pernah sesekali merancang kaler baju sebelum keluar.
harap maklum!

(maaf! ini entry yang telah didrafkan pada hari sabtu yang lepas . )


koram- koram..
firstly, nak habaq mai kat hangpa semua .
aku da create new blog; my 2nd blog..



jom..

kita lihat sesama .


  
this is the new header for the 2nd blog .

blog's name : INDAH di mata ZAHRA ..

-setakat pagi td, already 2 entry di update disitu .
bertarikh 9 dis, blog itu di create  kan. yakni semalam lah .
still in progress .
gadget- gadget banyak lagi tak masukkan .
templat pun x decide lagi nak yang mana.


*actually, ade jugak my fren tanye. kenapa create the new blog

----> so, persoalannya akan dijawab . actually, blog tu nak asingkan dengan blog ni.
yang tu aku nak fokuskan benda- benda yang 'indah' di mata aku.
spt motivasi . renungan. pandangan . or pape je lah yang menarik perhatian aku yang aku nak coretkan buat tatapan anda semua.
(itu pun kalau ada sudi ziarah)
hehehe..


as u already know, blog ni . aku banyak coretkan pasal hidup aku seharian . 
so, lebih kurang macam diari hidup la..

ok la kawan- kawan.
just to knoe je la benda gini .
takut hangpa terkejut je. await mus ni banyak sangat blog ni..

ok. harap keterangan di atas sudah menjelaskan semuanya. 
terima kasih.


anda semua pun dijemput hadir utk menziarah my new blog..

hehehe..





hehe . back to the story yang sebenar .
about jalan- jalan.
hehe .
kejadian ini telah berlaku seminggu yang lalu.

sahari selepas aku balik malaysia..

ops! balik kemaman , kampung halaman.
=)



niat sebenar memang nk pegi mesra mall. kebetulan my fren pun ade ase tuh.
otw pegi tu, kat area CP kemaman, 
the plan was changed!
sidia terus u- turn. then menuju ke kuantan.

1st place is ECM .

hehe. sampai- sampai je terus g usha tiket wayang . 
kan mase tuh demam ombak rindu .
memang frust mase pegi tuh sebab xde tiket awal.
pukul 2.30++pm full.
pukul 5 pm ade, but already late to watch it .
masing- masing kejar mase. nak pegi hantar kak ayu lagi, si dia pun ade kelas malam tuh. so, terpaksa batalkan niat .

lepas makan. solat . terus gerak ke megamall. nak p maen bowling, tapi hajat tak kesampaian sebab line di guna utk tournament .





see. ketinggian yang hampir becoz..

the miracle of the 'shoes'
hehe . the present birthday , 2 inch . haha .
ketinggian yang hanya sementara .
haha












jom lunch yokk..












menunggu masa berlalu dengan menonton perlawanan bowling .
wow! hebat sungguh pemain itu .






ok . terase malas nak sambung lagi . 
mood uploading xde.
line yang agak slow .



ok .
nantikan sambungannya. 
bye


assalamualaikum.




Wednesday, December 7, 2011

balik kampung

Assalamualaikum


" nasi ayam 2 bungkus , milo pen 1 bungkus"
---> done !! 


beginilah keadaan sebelum entry ini terhasil . masuk hari da dah 5 hari kerja kat kedai mak sedara dekat bukit kuang .
yeay ! see ..
sempat lagi mencelah di celahan customer yang berpusu- pusu.
xdapat nak agak entry ni memakan masa berape lama sebelum di publishkan .
td start create new post dalam area 10.30 a.m

already 1/2 jam baru duk kat mukaddimah entry lagi . mendegilkan diri jugak utk hasilkan entry ini.. sebab dah xtaw lagi bila nk update . kalo malam, memang tak sempat .
siyesly, penat sangat- sangat .
seawal jam 5.30am dah kene bangun . 

xpew . xpew mus !! it will be last tomorrow
*sambil memujuk hati*


u knoe y?
sebab nanti my kazen da nk kwin, then, starting this sunday . da start 2 weeks practical at hospital .

ye ye . lupe nak tulis .

""hospital kemaman""


ok. ok. c u there . mai la dtg melawat .
hehe

" oi mus, ko ingat ko ni popular la, maen ngn peminat segala "


haha . xde la. i'm just joking .
please don't take it serious okey .





tengok tu , bila da start menaip, begitu la jdnya , banyak melalut sebelum continue to the real story . hahaha .

ok . back to story balik kampung . 
ye . now, i'm back utk menikmati cuti sem yang indah- indah. 
indah ke?

hehe . nevermind . yang penting . i'm happy now .
hehehe.





hari jumaat lepas , off to putra around jam 3 .
by taxi .
RM 30/ car
 around 30 min waiting for him at putra terminal.
cuak jugak la menunggu sesorang , kawan- kawan ade yang da baek bas pukul 3 ptg . yg mlm xgerak lagi kat stesen bas .
da la ade yg kurang siuman dsitu .
doa- doa harap die cepat sampai da meninggalkan tempat tu . cuak giler. 

hehe, then he text yang die da sampai . actually aku memang da nampak die turun dari bas tuh, tp aku text suruh die cari . hehe . aku sembunyi- smbunyi dulu . tp xsampai hati la tengok die. haha. baru je sampai kl da penat mencari. 

sorry dear . susahkan awak.
then, lepas tu, memandangkan masing- masing lapar . then, hujan pulak . kami pun decide off to sogo .



sesampai je , masing- masing rambang mata, tengok banyak giler sale .
but, masing- masing fokus nak makan . sian die . sangat- sangat lapar .
then, naek la kami ke floor yang paling ats . ade foodcourt yang disudutnya terdapat waterfall yang sangat indah. hehe . ni la 1st shopping complex yang aku jumpe ade waterfall . mybe yg laen ade , i don't knoe .

 menu : nasi putih 
tomyam seafood
telur dadar 
teh ais



*hehe , sekarang lau pegi mana- mana . memang tomyam tuh makanan wajib kami akan order . haha . sidia sudah berjangkit dengan saya . haha .
dulu memang my fav food tuh . sekarang da bertukar, our fav food .

(nada gedik timbul sebentar disitu. toink. toink. toink .)








tengok .. cantik kan waterfall kat belakang tuh . hehe .






=)























khusyuk sangat . sampai xperasan org ambik gambar .
ni gambar curik. hehe








lepas makan. solat asar. jejalan kat dalam tuh . nak pegi jejalan kat jalan TAR. cuaca x elok. tanah kl disirami hujan pd ketika itu .


so, ingatkan nk window shopping . tp sidia nak shopping . just temankan je la.
takkan nak lepaskan peluang .
sale end year meletup- letup.


jeans lewis pun offer sampai 70%
memang berbaloi- baloi .

akhirnya. sidia pick up jgk 2 jeans .

harga asal +- RM109 gitu . then bila di offer , dpt RM32 &
 RM 25 .

haha .
shopping sakan . tengok dari air muka dia, tersangat hepi sebab dpt apa yang dia nak .
die cakap nanti nak shopping ag .
dapat jugak present bfday .
die ckp pilih la nak ape .baju ke . kasut ke .
memang terkejut jugak . haha .
dapat offer mengejut .
then, aku decide ambik wedges .
wow. tinggi jugak. lebih kurang 2 inci .
dah la harga pun dikire meletup jugak .
nasib baek ade offer jugak 30%


time kasih dear .




mule-mule sebelum pilih yang tu, tnye jugak. xpew ke nak ambik yang tu . tinggi tuh .
nanti kan kite same tinggi .
hehe . sempat ag tanye soalan tuh .

die cakap ambik je . nampak macam die dh berkenan .

so, pick up jugak that shoes.


hehe . da test da ritu, mase pg kuantan . fuh . da agak . memang kitorang lebih kurang tinggi bile aku pakai wedges tu . nasib baek nampak die tinggi sikit lagi .haha
sebelum keluar umah aritu pun mak ade cakap, eee...dah tinggi tp pakai kasut tinggi lagi.
haha ..


mak mak .. tinggi sgt ke anak mak ni..


=)




ok. nanti kite naek ktm lagi . haha .
ingat lagi mase otw balik putra balik dari bank negara .
kitorang xnaek 1 coach. bile train sampai, terus berpecah , aku naek coach wanita.


mase tuh memang ramai giler orang . aku memang xdapat mencelah .
memang dah tak boleh masuk langsung .
train pun da macam ikan sardin dalam tin. 
memang teramat padat .

 so, decide tunggu train akan dtg . haha. sedih sangat bile tgk train da terlepas .
=( then, terus call dia. 
die pulak marah aku sebab xikut dia naek coach biase .
sedih giler mase tuh. da la kene tinggal .
pastu kene marah pulak.
i knoe die memang nk kejar mase . ye la. bas kami malam tu .
takut xsmpat nak siap- siap smyang ag.




law diikutkan memang kene tunggu 30 min utk dapat train yang seterusnya, tp alhamdulillah . xsampai 5 min menunggu, train special ke kepong sentral pun muncul.
alhamdulillah ya ALLAH, permudahkan segalanya .


cuak jugak mase sampai kat putra tu, dari jauh da nampak kelibat dia.
hehe .
tu la akibat degil xdgr cakap . kene dengar leteran . 
haha ..


sory- sorry sangat ..








at the mall, putra.
















haha . ini die punyer idea. ce duk situ jap .
bila duk situ terus on camera. haha

if mood bgmbar die datang . banyak la gmbar kami . if x .
sikit je la..













us .









ok la . sekarang da jam 1. 50 .

almost 3 hours ambik mase utk siapkan entry ini di samping mencelah di celahan customer yang berpusu- pusu mencari makanan untuk tengahari . 

=)


hehe , maybe sampai sini dulu k . 
next time sambung entry jejalan kat kuantan .


keep in touch .


time kasih atas masa emas anda membace cerita sy .


really appreciate .
tQ~






assalamualaikum ..