| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Tuesday, December 14, 2010

~~BilE memoRi 2 meneRpa Lagi.....~~

salam  . .
ops . .
assalamualaikum . .lbih afdal kn3? 
cheewah . .haha
baru lega bile krja dh dibereskan . .
paksa diri + mata + tangan bersama2 ngan lappy tuk cyapkan borang2 pendaftaran tuisyen . .( mesty yg xtaw 2 tertnye2 kan . .knp lak ngn tuisyen? ape kaitannye kn?)
hahaha . . .
sabar3 . .
kan sabar tu sebahagian daripada iman . .

kalau korang nk taw . .actually dlu pas spm aku kje ngn tc aku , SALMAWATI MOHD IDRIS
work as assistant at dat center . .
name pusat tuisyen tu . .
PUSAT TUISYEN ALAMI . .
bhgn admin2 jgk la . .
haha . .
xpe . .
skali ngan ank bos . .hik3 . .

ade kaitan x? haha . .korang pikir la sndirik . .
skrg kan cuti sem, so tc minx tlong aku ngn kwn2 manage tuisyen cz tc xsmpat handle ( spm's examiner ). . .
tc aku ckp thn ni byk sgt kne periksa paper bdk . .
2 sbb la ktorang tlg . . tc ckp u all kn dh ade pngalaman sal tuisyen kn . .
6t bley tnjuk ajar kat staf baru . .
pasal . .
cleanliness . . adminstration n so on . .

 ok3 . .
"tp tc" . .
tc : y?
aku : tp mus xjnji bley bg full comitment k? sbb nk urus medical check out lg . . 1 jan ni dh nk pg . . 
2 psl spa . .
lsen plk??
alamak!!
22 dis jpj's test . .
mggu dpn???
OMG!!
nape la mse ni cpt berlu . .kdg2 xsdr kn ? .
eehh3 . .
korang xjawab pn xpe . .ak xdgr jgk .. 
kahkahkah ..  
sowie .. 
jgn terasa . .

tu diantara mukaddimah episod kali ni . .
pjg kn??
tu bru permulaan . .
x masuk lagi isi 1..
haha
ase cam nk exam penulisan balik kn . 
:)

tajuk ape aku mentioned td kat ats sane??

                                                   ~~BilE memoRi 2 meneRpa Lagi.....~~

 kan kan kan ? ? ?

actually stowie ni dah past tense dh . .=)

tarikh : d pghujung bln 5 . . 2 pn law x clap aku la . .
tempat : kg tumpahnyer darahku . .
masa : lpas blik dari tuisyen ..( area 10 lbih p.m)

nk dijadikan cte..
mlm kjadian . .
aku sggh umah aku jp..
nk ambik lappy . .
utk dibwk bersama ke umah nek aku . .
mklumlah aku memg duk ngn nek aku sjk dari f4 lg . .
smpai f5 . .
2 thn . .
motif knp dduk bsama nenek??
1) sbb nek aku duk sowg..
2) aku nk stdy pn ok ..no disturbing dari adik2 aku . .
hahaha . 

~let continue~
 mse aku otw nk pg kat mtosikal..
ade la sorg mamat ni lalu kat dpn umah aku ..
tp ade 1 bende yg mgherankan ak .. 
die pndang aku mcm nk telan je . 
aku pn memandanglah cermin,,
knp dgn aku??
smpai mamat tu tgk cm2 skali ..
tdung aku senget kah?
tp x pn . .


so, aku pn buat cam bse je . .
brroomm....motosikal pn di hidupkn..
tp kn . .
aku tgk mamat tu still ade lg kt dpn umah aku . .
fikiran berkta2..
maybe die tgh tgu someone kot . .


tp sampai 1 selekoh, aku 6pk mamat tu follow aku..


aik??
fikiran brkata2 lg . .
die gne jalan same ke??
ok2 . .
maybe jln same kot . . ( sedapkan ati)
tp kan . .





tetibe je mamat tu ade kat sbelah aku, bsame tunggangannya . .
perasaan aku mse tu : takut + debor + rimas & mcm2 bercampur .. 
dh tgk la jam kul brp?
hampir mencecah 11 mlm tu . .
suasana kg pn mse tu dah sunyi sepi ..
 kalu korg cmane??
msty dbor skali ngan kecut perut kn?
dah ekpun sgguh .. kita ni kan kaum hawa..
msty la kne bjage2 sket  . .

jejaka : hai awak..boleh bknln? name awk mus kn??
insan ketakutan : eehh!! mcm ane awk taw nme sy?knl awk pn x..
jejaka : sy taw la ..boley knl dop ni??
insan ketakutan tu pn menjawab " sowie, sy xknl awk .. tuk pengetahuan awk, sy dah ade pkwe..sowie"

dgn sekuat ati aku mmulas pedal minyak...
mninggalkannya jauh di belakang..
aarrhh..
peduli ape aku..
aku xknl pn..
ntah2..
org giler kot..


bile sekilas ak pndg blkng, mamat tu dah hilang..
maybe keegoannya dh tercbar..
name pn LELAKI kn..

smpai je umah nek,aku memanjatkan ksyukuran yg teramat sngt..
alhamdulillah..nasib baek xde pape..



lpas tu . . .

zzZZZZZZZZZZZZ..........


Hahahaha . . . sowie stowie ni tergantung ,,
 sjeje . .
selitkan unsur2 suspens . .

6t aku kontinue blik ...
k la.. ngntuk ni.. good monink sme..

swit dream..
tke cre my dearest reader..
see u next epysod..

salam . .
=)














0 comments: