| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Monday, December 20, 2010

: : 1st TymE : :


motif pic di atas???
 knp msty ltak pic 2?
npe x ltak bnda laen..

u know y??

post ni aku nk habaq kn hngpa smua
sal...

AKU + darah..

law nk taw dgn lbih lanjut, pliz stay wif me..

tarik nafas.....
HEMBUS...
:)

actually, spt yg di prkatakan dlm post smlm..ai ni aku p la bt medical check out kat..
KLINIK DR A++++

21 dis
 10.15++a.m
1st2, msk..
"YA ALLAH..rmai gler org..cm pesta je.."
2 la ayat yg brmaen2 smbil berdansa..
juz lam ati je taw..

then, aku pn pg la kat kaunter, & serahkan borang pemeriksaan kesihatan..


di borang..tertera nota ini :


MUSTAHAK :

PEMERIKSAAN HEPATITIS B, HEPATITIS C ADALAH DIWAJIBKAN BAGI PELATIH YANG MENGIKUTI KURSUS JURURAWAT, JURURAWAT MASYARAKAT, JURURAWAT PERGIGIAN, PEMBANTU PERUBATAN & PEMBANTU PEMBEDAHAN PERGIGIAN sahaja..




so, memandangkan PENOLONG PEGAWAI FARMASI xtertera kat note tu..
so, dgn ati yg tersangat gmbira..lalu berkata2..
" YES, aku xprlu ambik darah"


then, dlm bbrape kali jarum jam berputar 360 drjah celcius
dlm lingkungan mnit & saat..


"nur muslihah"
namaku di pggil oleh seorang staf di klinik tersebut..
so, aku pn melangkah la ke dlm blik DR itu..


  1. check mata (right> 6/60) . . .(left> 6/60)
  2. tmbang brat & tinggi ( 48kg/ 160cm)
  3. pemeriksaan darah . .( sistolik> 1/9 mmHG) . . (diastolik> 74mmHG)
  4. urine drug test..
  5. pemeriksaan X-RAY .. ( heart normal size/ LUNG FIELD clear)
msuk kali ni dah 2x aku check x-ray 4 dis year..
nk xnk terpakse bt coz x-ray dlu dah valid 6 months..
s0..........

aku ingat dah cyap dh..


then, DR pn ckp  " hulur tgn kiri"
aku pn hlur je la..

dup..dup..dup..
jarum!!!!!!
OMG..


hmpir stgh btol kcik drahku diambil utk diujikaji...
berkenaan dgn title di atas sana..
: : 1st TymE : :
*2 la 1st time in da world aku kne ambik darah *
" ok.. 6t ari isnin ni awk dtg blik k..ambik kputusan darah"
2 la perbualan akhir kami di sana..


so, motif of da stowie..


jgn cpt buat andaian sndiri jikalau kte x mgetahui prosedur yang btol..


-----> darah diambil bkn utk hepatitis B 0r C but 4 pemeriksaan HIV...






sekian..wsslm..



0 comments: