| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Saturday, November 13, 2010

stand together at monica bay..

assalamualaikum...
ptg td misi jln2 kmbali lagi, 2 pn atas prmintaan NUR SUHADA AZMI. Mle2 antar msg kat ak, "jom gi jalan ptg ni", Seriously, aku ase kurang sihat ari ni, tp memandangkan pasal jln2, ak terima prmintaan beliau..ala, mcm korang xtaw prangai aku cmane..law pasal jln2 je msty nmber ONE!!haha...masa 2 aku sibuk blogging agi..

tup2..dah pkul 5..aku pun siap2 la..mklumlah x smayang lagi..mstilah kne tunaikan kwajipan sbgai seorang hamba kpd penciptaNYA dulu kan..lpas 2 aku pg dapur, ambik pinggan, cedok nasi, ambik kuah & makan.. (menu= nasi putih+sotong goreng+ air masak)..2 pun nsi baek dapat telan nsi 2..law ikut mlut memg xde slera, tp aku ksihankan prut aku,,xmakan papew ag, pg td je la (nsi minyak 1/2 & wafer coklat)..

kul 5.30 tepat aku sampai umah ada, ingatkan da siap..rupe2nye kne tggu dia smayang plk..ish2..pnat2..bknnye ape, aku memang jenis xske mnunggu..( ada..ada..sjeje ko nk suh aku tggu ko kn) haha...bse la, lame x jpe...die nak buli aku la 2..

sampai la kami di pantai teluk mak nik...

   pe komen korang tentang pantai ni??cantik x?? ( xpe, jwab dlm hati k..jgn malu, saya xdgr la..huhuhu..)

mle2 dtg brdua dgn dia..lpas 2 die tpon dayah suh dtg, die cakap xbez lepak 2 org... smentara mnunggu diorang dtg, aku menjadi kebosanan..ada pulak duk bergayut dgn 'marka' dia..haha..aku xtaw nk bt pe, so aku ambik la kputusan tpon sum1 tu..sjeje nk taw dia bt pe..xsmpat ag nk ckap ad kat pntai..talian d ptuskan...tutt...tuutt..ttut...umm..trasa ati..xpe la..mybe die bz kot..

<<<awak...sorry ggu awk td...saya tahu awk sibuk tp saya call awk jgk..maafkan saya awak..bknnye apa..saya bosan..xtaw nk bt pe...>>>


after that, CHE KU NORHIDAYAH  CHE KU LONG pun sampai bersama konco2 nya..NUR FITRAH ALIAS & adik nya..

biasela..ni la kerja kami...( gila+suke+akan+snap+picture)


pnulis mghayati keindahan laut sambil memikirkan masa depan bsame.......jeng3..xpe2..jgn isau, saya xkan bgtaw..biarlah rahsia..kuang3x..
  <<<<photographer= nur suhada azmi..>>>>
                                                  ada & dayah...bersinar peace 2..berkilauan..

                                                            <<<  stand together >>>
gambar ni di snap oleh photographer yang pling best yang pernah aku tmui di g'nses..NUR FITRAH ALIAS..


pnat tgn duk kutip benda nih..smata2 nk bt bnda ni...tp xpe, sangat berpuas hati wlaupun hanya biasa2 aja..hihi..tgn aku x kreatif kat pasir, law stakat krtas ok lg..huhu..
Sahabat..
Terima kasih kerana menghargai
Erti sebuah persahabatan suci
Menjaga hatiku penuh kejujuran
Dan keikhlasan hatimu
Doaku
Semoga antara kita akan menjadi
Insan bertakwa, beriman
Dan berilmu tinggi
Serta dapat melalui liku-liku kehidupan
Dengan kuntum senyum kebahagiaan
Harapanku agar perhubungan kita
Yang terjalin erat
Berkekalan dan tidak akan pudar
Buat selamanya…

5 comments:

NUR FITRAH ALIAS said...

terharu giler..hee~

zahra iman said...

terharu ker?? haha..tp jgn sampai nangis sdh la.haha..tq2...akhirnya sy berjaya bt awk terharu..huhu.. luv u syg..

liyana idris said...

omg.xajak...xpe.xpe.sape la ak ni...kan.

muslimgirl said...

best nye...tq ye mus coz rajin cter2 kat blog....yana next time yer...xdirancang pun perjumpaan nie...so jgn risau ...esok masih ade....:)

zahra iman said...

btol 2...6t kte ambik pic byk2 kat kfc mse reunion 6t k... ak akn uploadkan dlm blog...

yana : dont worry be happy..
dayah : wlcme...6t aku akn upload ag...